Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Dokumentární

Recenze (138)

plakát

Hamlet (2009) (TV film) 

skvělé zpracování v moderním hávu, Ofélie mě zcela dostala.

plakát

Jak Bruce Lee změnil svět (2009) (TV film) 

úžasné, dokument se mi velmi líbil, zejména svou rozmanitostí a to jsem jich také již viděl celou řadu. Mezi tu celou škálu osob, které Bruce ovlivnil a vstoupil do jejich života řadím i sebe a po tu celou řadu let co jsem dělal bojová umění a nejdéle jiu-jitsu byl pro mě Bruce jedinečný.

plakát

Jánošík - Pravdivá historie (2009) 

Nejprve jsem byl velmi nedůvěřivý zejména po úvodní milostné scéně, každopádně film splnil naprosto co jsem očekával a potěšil mě skvěĺou kamerou a některými záběry, které byly geniální, nicméně film jako celem působí velmi nesourodě. Film mi místami připomněl nedosažitelné Statečné srdce a slovenský William Walace (Jánošík) je zde vykreslen i vnitřně at´ již v denním snění, snění, emocích spojených se svou milou,či žalem nad padlými.

plakát

Jezdci Apokalypsy (2009) 

Kterak uvařit film, podívejte se na úspěšný film (Sedm), přečtěte si nějakou část z Bible, nejlépe Zjevení Janovo, (ale stačí jen povrchně, nebudeme přece zacházet do složitých exegetických výkladů), přidejte nějakou relativně známou tvář a ještě špetku rodinných vztahů a úspěch je zaručen. Zdali je film poživatelný je otázka vkusu. Boxující Dannis Quaid.........nevím, nerozumím

plakát

Kings (2009) (seriál) 

Vydařený seriál, který vypráví odvěký příběh biblického Davida v novém rouše - což velmi oceńuji. Souboj s Goliášem, jakožto střet Davida s obrovským tankem, mě docela dostal. Prorok Samuel je tady trochu upostraněn oproti biblické předloze.

plakát

Misfits: Zmetci (2009) (seriál) 

geniální úlet,který nebere na nic ohled včetně nadužívání vulgarismu "wanker". Podivná nesourodá pětice Alisha, Kelly, Curtis, Nathan a Simon, která vykonává veřejně prospěšné práce se stmelí a vydá se na společnou cestu, která je dlážděna jejich nadpřirozenými schopnostmi. Robert Sheenan v roli Nathana je výborný.

plakát

Orphan (2009) 

Tento typ filmů mi zrovna nepřirostl k srdci, ale tady jsem se nenudil a herecké výkony byly výborné.....

plakát

Proroctví (2009) 

Viděl jsem, jak se přihnal bouřlivý vítr od severu, veliké mračno a šlehající oheň; okolo něho byla zář a uprostřed ohně jakýsi třpyt oslnivého vzácného kovu. Uprostřed něho bylo cosi podobného čtyřem bytostem, které se vzhledem podobaly člověku..........Přečetl jsem některé komentáře a naopak si myslím, že pole s klasy a "strom života" správně zapadají do celého filmu, nicméně mi vadily hororové scény, které jinak velmi vydařený film posouvají někam jinam.

plakát

Příběhy obyčejného šílenství (2009) (divadelní záznam) 

úžasné představení, Miroslav Krobot a Nina Divíšková podali skvělý výkon, o Ivanovi Trojanovi ani nemluvě.