Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (196)

plakát

Yesterday (2019) 

Chybí tomu Beatles.

plakát

Pride (2014) 

No, už dlouho se mi nestalo, abych na konci filmu takhle brečela.

plakát

Hobit: Šmakova dračí poušť (2013) 

Že mi na stará kole bude někdo věšet na nos romanci mezi trpaslíkem a elfkou, to by snad ani Azog nevymyslel. A to je Znesvětitel! Ale jinak Peteře, díky. Zajdu zas.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Jedna z nejlepších komedií posledních let. Bez srandy.

plakát

Před půlnocí (2013) 

S velkým očekáváním jsem na Před půlnocí šla do kina a s ještě větším pocitem zadostiučinění z něj o dvě hodiny později odcházela. Nebylo to tím, že by byl film dokonalý, právě naopak. Ojedinělá trilogie v sobě nese nádherný příběh, který stárne a zraje spolu s hrdiny už dvacet let. Jakoby osudy Celine a Jesseho už od začátku směřovaly k vrcholné scéně v hotelu, která má v sobě více upřímnosti a pravdivosti, než všechny romantické filmy za posledních deset let.

plakát

Doktorka z Dixie (2011) (seriál) 

Poté, co mými guilty pleasure byly One Tree Hill a Gossip Girl, není divu, že další volba padla na Hart of Dixie. Seriál odehrávající se v malém městečku v Alabamě svým koloritem navíc připomíná hometown Gilmore Girls... Koncem první sezóny sice tvůrci zjistili, že herečce Rachel Bilson tu doktorku prostě nikdo nevěří, a ubylo jí tak scén z ordinace à la Dr. House, avšak i díky tomu je druhá řada ještě lepší než ta první.

plakát

Speed Racer (2008) 

Prostě geniální a lepší s každým shlédnutím.

plakát

Mocný vládce Oz (2013) 

Už od prvních krůčků Jamese Franca v čarovné zemi Oz jsem přistoupila na pohádkovou hru, objevila v sobě dítě, které má rádo kouzla, nevšímala si nelogičností ve scénáři ani dostatečně nemovitovaných postav, ale až do konce se nechala unášet krajinou Oz. Na mě ta výpravnost, pohádkovost, nádherná Michelle Williams, ohnostroj a bonus v podobě hlasu Zacha Braffa zafungovaly natolik, že jsem z 3D sálu odcházela jednodušena unešena.

plakát

Bitevní loď (2012) 

Jedna hvězda za efekty, druhá za ty hlášky ("Let's save the world today." -"Who talks like that??"). Minus tři za to, že jsem se cítila úplně přesně jako když jsem byla v kině na Sexu ve městě 2. Bylo to hloupé hloupé hloupé. A Rihanna? Jo, má melodický hlas a celý film nesundá tu kšiltovku. Asi kvůli té paruce.

plakát

Strom života (2011) 

Popravdě, nevím, jak tento film ohodnotit, i když chápu, proč se filmoví recenzenti předhání v pozitivních kritikách. Dát tomu odpad! by bylo moc jednoduché, nicméně na pět hvězdiček by mi to nejdřív musel někdo vysvětlit. Po dvou hodinách jsem odcházela z kina vědoma si naprosto výjimečného filmového zážitku, který však ani po třech letech studia filmové vědy nedokážu zanalyzovat, natož pak pochopit, kdo že to byl ten syn, co umřel. Pochopit, co tam dělali ti dinosauři se pak jeví jako ten nejmenší problém. A koho že to hrál Sean Penn mi pomohlo osvětlit až IMDB. A vůbec, Sean Penn si toho moc nezahrál, nepočítám-li jeho herecké etudy v podobě variování zachmuřeného obličeje."Epický" a "dokonalý" příběh, který mne v nejvyhrocenějších momentech mezi otcem a synem zasáhl přímo srdce, jinak střílel naprosto od boku.