Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krátkometrážní
  • Dokumentární

Recenze (223)

plakát

Bod varu (2021) 

Herecky a formálně skvělý. Scénáristicky to ale bohužel dost pokulhává. Postavy od zaměstnanců po hosty jsou jednorozměrné figurky, nemají žádný zajímavý vývoj, dějové zvraty jsou buď na sílu nebo extrémně očekávatelné, no a závěr nepřinese ani překvapení, ani katarzi. Jen je prostě úplně logickým pokračováním toho, co se děje od první minuty a kdyby nastal v polovině filmu, nikoho to nepřekvapí. Škoda...námět, prostředí i nápad zpracovat to celé jako jednozáběrovku je skvělý. 7/10.

plakát

Cheerleading (2020) (seriál) 

...ten moment, kdy se díváte na dokument a uvědomíte si, že je v něm víc dramatu a skvělých postav, než v jakémkoliv fikčním seriálu, který jste za poslední dobu viděli. Jasně, má to svoje mouchy, šlo by to trochu prokrátit a míň se opakovat, ale pořád se jedná o jeden z nejlepších dokumentů, jaké jsem v poslední době viděl. A mimochodem - to jde cheerleading úplně mimo mě.

plakát

My (2019) 

Tématy naprosto přeplácaná záležitost, do které se Peele pod tlakem velkých očekávání pokusil napcat snad všechny aktuální sociální problémy (černí vs. bílí, utlačovaní vs. elita, silná žena / slabý muž, a plno dalšího). Škoda je i té poslední zbytečně (a špatně) vysvětlující poslední čtvrtiny i naprosto odhadnutelného "twistu" na závěr. Co naopak funguje je střídání hororu a humoru, skvělá režie, kamera, herecké výkony a luxusní sound design. Ve zkratce: nápaditá, ale nedotažená a přeplácaná jednohubka, které kvůli tomu jak stylově je natočená, odpustíte ledacos. 7 z 10.

plakát

Lék na život (2016) 

Tak tohle jsem už HODNĚ dlouho nezažil. Totální WTF, kdy se začnete koukat na film, který vypadá na 5*, po hodině se to šoupne ke 4*, pak ke 3* a poslední neuvěřitelně natahovanou hodinu přemýšlíte, jestli tomu narvat „odpad!“. Celé to padá na neuvěřitelně banální béčkové zápletce. Dokud ji Verbinski nezačne vyprávět a jen buduje atmosféru, vše je paráda, protože je prostě docela slušný režisér..no a pak už není co komentovat. Ale bizarní zážitek to fakt byl :D Horory studia Hammer mám nakoukané a pokud jim to chtělo vzdávat poctu ok, ale když ta béčkovost nevypadá záměrně, ale jako přešlap...prostě to nefunguje.

plakát

Dobrou, mámo (2014) 

(SPOILERY) Rakouská verze skvělého jihokorejského horroru/thrilleru Janghwa, hongryeon, která je bohužel horší téměř ve všech ohledech. Nápad ukradený, scenáristicky ale zpracovaný podstatně hůř, takže „šokující“ pointu odhalíte po prvních 10 minutách. Je pravda, že film se po nějaké době začne ubírat vlastní cestou, na které ale postavám chybí motivace a to co se na plátně děje vás tak zvedá ze židle maximálně proto, že je to explicitní a brutální exploatace. Ve zkratce: trailer lepší než film :-/

plakát

Kmeny - Tattoo (2015) (epizoda) 

Zatím nejslabší díl cyklu Kmeny, který naprosto selhává v cílu projektu, a sice zmapovat a přiblížit současné městské subkultury. O lidech, kteří se rádi nechávají tetovat se nedozvíme téměř nic, stejně jako o lidech, kteří jim ona tetování dělají. Povrchní, bez nápadu, bez pointy.

plakát

Míň je víc (2015) (pořad) odpad!

Tragický koncept, tragické provedení, nepřirozený moderátor, nejasná pravidla, nízká výhra, nulové napětí, na nic otázky, nezajímaví hosté, ... mám pokračovat?

plakát

Interstellar (2014) 

Interstellar měl být seriál...

plakát

Zátah 2 (2014) 

Absolutní špička martial arts žánru. Zatímco na jedničce se daly obdivovat jedině bojové scény, dvojka funguje od začátku až do konce jako celek. Na rozdíl od jedničky nestagnuje, ale s každou další minutou nabývá na síle...respekt.

plakát

Úsvit planety opic (2014) 

„Ape...kill...human!“ Dostali jsme se do fáze kinematografie, kdy CGI herci (v tomto případě opice) podávají lepší herecké výkony, než lidští herci....dokonce ani Gary Oldman Cézara a Koba nestíhá...jinak lehce nadprůměrný blockbuster. 7/10*