Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi
  • Krimi

Recenze (7)

plakát

Žít svůj život (1962) 

První film, který jsem od Godarda viděl. Jeden z mála filmů francouzské nové vlny, který jsem viděl. Nebavilo mě to. 50. a 60. léta jsou pro mě ohledně francouzského filmu jeden velký zbytečný a únavný monolog. Příběh, který Godard zde vypráví je tak prázdný a nezajímavý. Práci s kamerou jsem nepochopil - úvodní desetiminutová scéna, v níž jsem viděl pouze záda mě trochu štvala, ale později mě kamera přímo odpuzovala. Celkově je film na bodě mrazu s dynamikou, příběhem a technikou. Ovšem hercům nemohu nic upřít. Skvělé výkony, které budí dojem opravdových lidí. Možná tuším, proč jsou tyto filmy tak opěvovány, ale rozhodně takové nadšení nesdílím.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Jsem zvědav, jestli v roce 2018 vyjde lepší film. Tenhle možná porazil vše, co jsem viděl v roce 2017. Skvělé drama, geniálně napsané a zahrané postavy, které se během filmu úplně přerodí, tak se to má dělat. Vtipné, drsné, dojímavé. Prostě dobrý film.

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Z původní trilogie a z prequelů jsem dohromady viděl asi tři filmy, takže v kontextu ságy hodnotit nemůžu. Nicméně jako samostatný film můžu. Je to příjemný oddechový film, zjevně zaměřen na rodiny s dětmi, tatík si zavzpomíná na časy na vejšce a dětem se prostě líbí světelný meče a přihlouplý vtípky. Nic strašného. Ten humor mě většinou iritoval, ale ne víc než ten "hlubší" smysl filmu. Každopádně boje zajímavé, Kylo Ren je nejlepší postava, která má absolutní právo chovat se, jak se chová, ta blbka jedájka mi lezla celou dobu na nervy a té nostalgie se měli už dávno zbavit. Konečně je to, jak jsem již řekl, fajn oddech, neurazí, neuchvátí.

plakát

Holy Motors (2012) odpad!

Jsou to takové zvratky slepené dohromady. Jediná zajímavá scéna byla s modelkou na hřbitově, ovšem než došlo na burku.

plakát

matka! (2017) 

Geniální dílo, ale ubrat půl hodiny by nevadilo.

plakát

John Wick 2 (2017) 

Slabší než jednička, ale přesto zábavný akční film. Ještě jsem se nerozhodl, jestli mi excommunicado přijde jako trapná hláška, nebo extrémně kůl.

plakát

21 gramů (2003) 

Ta myšlenka, že Cristina přikládá ucho k Paulově hrudi a slyší srdce svého mrtvého manžela, mrazí.