Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Biografie (4)

Andrew Davies (scenárista / tvůrce / spisovatel)

21.04.2018

Andrew Wynford Davies je velšský spisovatel a scénárista.Vystudoval základní školu Whitchurch Grammar School v Cardiffu a poté University College v Londýně. Po studiu učil na několika základních školách a později přednášel na univerzitách. V roce 1960 přispíval do rádia BBC Home Service, v roce 1964 napsal svou první… (více)

David Heyman (producent / herec)

21.04.2018

David Jonathan Heyman je britský producent a herec.Narodil se jako syn producenta Johna Heymana a herečky Normy Heyman. Vystudoval Westminster School, a poté se rozhodl studovat v zahraničí. Získal stipendium na Harvadu, kde vystudoval dějiny umění.David Heyman začal svou filmovou kariéru v USA jako asistent producenta filmu… (více)

Graham Norton (herec / scenárista / spisovatel)

21.04.2018

Graham William Walker, známý pod jménem Graham Norton, je televizní moderátor a bavič, herec, scénárista a spisovatel. Narodil se v dublinském předměstí Clondalkin. Chodil na Bandon Grammar School ve West Cork, poté studoval dva roky angličtinu a francouzštinu na University College, Cork, studia ale nedokončil. Přestěhoval se… (více)

Lele Marchitelli (skladatel / herec)

22.04.2017

Daniele Marchitelli, častěji známý jako Lele Marchitelli, narozený 12. ledna 1955 v Římě je italský muzikant a skladatel. Vystudoval hru na kytaru a sám se naučil hrát na basu. V letech 1976 a 1977 byl členem kapely Americanta. V sedmdesátých a osmdesátých letech spolupracoval na albu Maria Carta a Carlo Siliotto jako basista,… (více)

Reklama