Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Oblíbení skladatelé (10)

Hans Zimmer

Génius. Mistr. Bůh hudby. Jedinečný skladatel, který má nadpozemský dar.  Při poslechu jeho skladeb mám pocit, že nejsem na Zemi, ale v dimenzi, která se skládá jen z emocí a citů, které utváří svět. Stačí jen několik tónů, kterými Hans Zimmer přesně vyjádří radost, smutek, strach, krásu, lásku, pomíjivost, nadpozmskost, naději, nevyhnutelnost, lehkost, vtip a vůbec cokoli. Dokáže složit skvělou hubdu ke sci-fi, fantasy, komediím, thrillerům, drama, válečným filmům i animákům pro děti - to je obdivuhodné. Jeho hudba je jedinečná, nezapomenutelná, nádherná a emočně velmi silná a filmy, ke kterým dělal Hans Zimmer soundtrack, by bez něj rozhodně nebyly tak skvělé a podařené jako jsou.

 

Oblíbené soundtracky - v podstatě celá tvorba ;-): Počátek, Trilogie Temný rytíř, Interstellar, Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor, Poslední samuraj, Piráti z Karibiku, Tenká červená linie, Dunkerk, Rain Man, Nějak se to komplikuje, Sherlock Holmes, Madagaskar, Lví král, Pearl Harbor, Kung Fu Panda

Ludwig Göransson

Neskutečný talent. Oppenheimer v čele s "Can you here the music" je naprostý masterpiece. Jsem velmi zvědavá, co vše Ludwig ještě vytvoří, protože Christopher Nolan má velký talent na výběr nejzajímavějších skladatelů současnosti. Zdá se, že Hans Zimmer předal nolanovské žezlo tomu nejvhodnějšímu a Nolanova bravůrní tvorba může důstojně pokračovat a vyvíjet se dál.

Alexandre Desplat

Vedle Hanse Zimmera (nebo lehce za ním ;-) ) další mistr hudby. Podivuhodné, stejně jako případ Benjamina Buttona, malebné jako Dívka s Perlou, rezonující jako Kód Enigmy a nadpozemské jako Strom života. Závěrečné díly Harryho Pottera jsou díky jeho nádhernému soundtracku plné těžké atmosféry války, boje a nevyhnutelnosti osudu, kterou ale prostupují tóny naděje, lásky a přátelství. Jen díky němu je filmový Harry Potter tak kouzelně nádherné, emočně plné a ucelené dílo s důstojným koncem.

 

Oblíbené soundtracky: Harry Potter a Relikvie smrti - část 1,  Harry Potter a Relikvie smrti - část 2, Kód Enigmy, Podivuhodný případ Benjamina Buttona, Králova řeč, Strom života,Dívka s perlou,

Cliff Martinez

Ne moc známý skladatel, zatím jsem neviděla mnoho filmů s jeho hudbou, ale po shlédnutí Solaris s naprosto úchvatným, rezonujícím, emočně plným soundtrackem, který jako by vytvořila ona planeta, bylo přidání do oblíbených jasné. Jsem zvědavá na jeho další tvorbu.

 

Oblíbené soundtracky: Solaris

John Williams

Autor asi nejznámějších filmových orchestrálních soundtracků. Filmový Harry Potter by bez Hedwig's Theme nemohl existovat. Hvězdné války by bez Johna Williamse nevypukly. Jurský park by neobživl. Čelisti by nesklaply. Indiana Jones by nevyrazil na svá dobrodružství.

 

Oblíbené soundtracky: Harry Potter