Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (815)

plakát

Forst (2024) (seriál) 

Obvykle mám tento žánr (severský, protože o to se snažili) v oblibě, ale toto bylo celé takové odpudivé a nadbytečně krvavé. S poměrně zmatenými a až příliš snovými prostřihy do minulosti. Vraha jsem bohužel uhodla, hned jak se objevil na scéně. A závěr si asi musím domyslet sama. Ale ať jen nekritizuji: atmosféru to mělo a hory byly krásné.

plakát

Oběť (2022) 

Takhle nějak si představuji silné sociální drama a oceňuji, že si něco takového Česká televize vůbec dovolila odvysílat - to už bych od nich ani nečekala.

plakát

Podruhé mě neoklameš (2024) (seriál) 

Po dlouhé době se mi konečně zas něco líbilo. A bylo to chytré a napínavé.

plakát

Nech svět světem (2023) 

Katastroficke filmy nevyhledavam, ale tento byl zajimavy. Závěr ale tedy trochu odbyli.

plakát

Úsvit (2023) 

Zvláštní film. Se silnou ženskou hrdinkou. A možná životní role pro Elišku Křenkovou - hrála výborně.

plakát

C.B. Strike (2017) (seriál) 

Viděla jsem to všechno najednou, takže to nebudu hodnotit po sériích. Rozhodně se to dá vidět. Strike i Robin jsou sympaťáci. Nejvíc mě bavila poslední série.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Nechápu proč sypou tolik prachů do něčeho tak nudného a nezajímavého. Vykradli kde co. A vážně musí hlavní záporák ve vymyšleném sci-fi světě vypadat jako gestapák??

plakát

Tajemství a smysl života (2023) 

Opravdu velice jsem si přála, aby se mi to líbilo - pustila jsem si předtím i několik rozhovorů s Petrem Vachlerem (a ty byly zajímavé) a do kina jsem šla rozhodnuta, že svůj obvyklý cynismus nechám v hluboké hibernaci a dovolím si na chvíli plně obnažit duši a otevřít se, bohužel to ale vůbec nepomohlo. Především mi nesedla ta forma. Nefungovalo to na mě. A i když věřím (a snad i vím), že mnoho z těch mluvících hlav jsou chytří a inspirativni lidé, tady zněly ty jejich z kontextu vytržené  motivační citáty jako prachobyčejné banality, které by napadly snad každého. V některých případech i jako úplné pitomosti. A z čeho jsem zklamaná asi nejvíc - ten příběh mě nedojal a ani jako celek mě to neosvítilo, ani nenakoplo; neřeklo mi to nic nového o světě, ani o mně. Což jsem v první chvíli přikládala věku a odžitým zkušenostem, ale když jsem to pak rozebírala se synem (21 let), který toho nažito ještě mnoho nemá, viděl to úplně stejně. Respektive ještě více kriticky, ten to dokonce odmítl úplně.

plakát

Elena to ví (2023) 

Paní Morán hrála tu nemocnou paní opravdu přesvědčivě, ale jinak to byla ztráta času. Protože ani scénáristka evidentně nevěděla. Tak na nás udělala dlouhý nos a utekla psát zase nějakou další perlu.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Všichni, jistě včetně tvůrců, jsme aspoň 20x viděli Lásku nebeskou a klidně si ji dáme ještě 10x, ale tohle byla prostě zoufalost. Impotentní scénář, bez jediné kapky humoru (s Bearmeedkem se tentokrát neshodnu, ftipné mi nepřišlo skutečně nic), bez jediné silné scény. Škoda, že to nikdo ze štábu nepoznal, ještě než začali točit.