Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Thriller
  • Akční

Recenze (95)

plakát

Oklamaný (2017) 

Docela mě zklamal film Oklamaný. Čekala jsem tam nějakou romantiku a lásku. Ta tam nebyla. Ještě mi vadil předvídatelný konec. Žádný zvrat nebo překvapení se od půlky do konce nekonalo. Přesto docela dobrý film a na 3* to stačí.

plakát

Já, Mattoni (2016) (seriál) 

Nebaví mě to, ale díky D. Švehlíkovi se na to dá koukat. Ale to jeho střídání žen... Měl na to čas. Kdyby dělal na poli a staral se o dobytek, tak tolik času nebude... Ale na služeb. cestě v lodi na to čas je. Děj je takový mdlý, nudný. Neviděla jsem všechny díly a ani po tom netoužím.

plakát

Lída Baarová (2016) 

Na film jsem chtěla jít ze zvědavosti. Přesto, že bych od něj vlastně nic nečekala. Ale četla jsem kdysi knihu o Lídě Baarové - měla těžký a dramatický život. Tak jen pro srovnání bych ho chtěla vidět... Když tady čtu ty komentáře, tak mě přešla chuť na film jít. Naštěstí ne všechny jsou negativní. Věřím ale, že Táňa zahrála Lídu B. dobře. Myslím, že je dobrá herečka. Nakonec na film asi půjdu, abych si na něj udělala svůj názor a napsala ho sem. Co mě zarazilo, je napsání od některých hodnotitelů odpad!, aniž by film viděli. Jen proto, že nemají rádi Renče? Nemůžu hodnotit, když jsem film neviděla. A dávat odpad proto, že nemám rád režiséra a snižovat tím hodnocení filmu. Jak jednoduché je kritizovat. Co dělají a dokázali ti lidé, kteří to dělají?

plakát

Carol (2015) 

Je to trochu nuda, ale stojí za kouknutí. V půlce jsem usnula. Obě hlavní představitelky jsou skvělé. Hudba taky. Hodnotím to jako slabší 4*.

plakát

Daleko od hlučícího davu (2015) 

Moc se mi to líbilo. Na film mě nalákal obsah a rozdílné komentáře tady. Carey Mulligan nepatří mezi mé oblíbené herečky, ale talent se jí upřít nedá. Film neměl chybu, proto dávám 5*. Líbila se mi hodně hudba a herecké výkony, dialogy, atmosféra. Tom Sturridge, který hrál manžela Bathsheby a měl knírek, mi připomínal Patricka Bergina ve filmu Noci s nepřítelem. Chovatel ovcí, kterého hrál Matthias Schoenaerts, byl nečekaně sympaťák a přitažlivý. Kdyby mě požádal o ruku, neváhala bych. Fandila jsem mu během celého filmu a přála mu nějakou lásku, když už ho nechtěla Bathsheba. Jak to dopadlo, psát nebudu. Ať se diváci přesvědčí sami. Je nespravedlivé, že Fanny měla osud, jaký měla. A Bathsheba měla štěstí, že jí ovčák stále chtěl a nevzdal to. Ale taky to jednoduché s vojákem neměla - připravil ji o peníze a nemiloval ji. Takže si nabila "hubu". Ale takový je život.

plakát

Dánská dívka (2015) 

Jsem docela zklamaná. Až od půlky mě to začalo víc bavit. Něco mi tam chybělo. Eddieho Redmayne jsem viděla hrát poprvé a moc mě nepřesvědčil. Většinou hrál dobře, ale ne pokaždé. Připadalo mi to takový...umělý, celkově. A tu manželku jsem nechápala. Jak s ním mohla tak dlouho vydržet? Matthiase Schoenaertse jsem viděla nedávno ve filmu Daleko od hlučícího davu a tam byl sympaťák a úžasný. V tomto filmu mi sympatický nebyl. Kdo mi byl sympatický, byla postava Bena Whishawa. Ve filmu mi chyběly rodiče hlavních představitelů a jejich názor na proměnu hlavního představitele. Co se mi ještě ve filmu líbilo, byl jejich pes.

plakát

Dárek (2015) 

Co mi na filmu vadilo, byl useknutý konec. S kým dítě měla se už asi nedozvíme. Kam jela z porodnice, také ne. Pak nechápu, proč si byt pořádně nezabezpečili. Peníze na to měli. A proč jel Simon a Robyn ke Gordovi na návštěvu, když už tušili, že je divný? Hlavně Simon věděl, co mu provedl, tak mohl tušit něco nemilého. Asi proto, že si je G. dárky získal, morálně si je zavázal a oni byli zvědaví. Kdo jinému jámu kopá, sám do ní padá platí pro tento film. Kdyby se každý mstil za to, že mu někdo něco řekl nebo udělal před 30 lety... Člověk by měl umět odpouštět a nebo se přes některé věci umět přenést. Navíc v dnešní době není čas na to se někomu mstít. V práci jste od rána do večera a volna je málo. Ne každého uspokojí odplata. Jiný jste v 18 než ve 40 l. Ale v tomto filmu bylo vidět, že Simon se zrovna nezměnil. Bylo mi ho na konci až líto. Přišel o manželku, práci... Všimněte si, že Gord se tváří pořád stejně a nehne ani brvou, nedává najevo emoce. Poučení z tohoto filmu plyne takové, že na střední nebo jiné škole si dávejte pozor, abyste se nesmáli a nešířili lži o slabších nebo "jiných" spolužácích. Protože nikdy nevíte, jak a kdy se Vám to vrátí. Simonovi se to vrátilo.

plakát

Druhý báječný hotel Marigold (2015) 

Mně Dev Patel šel na nervy. Vadilo mi, jak byl žárlivý a kulil očima. Ani mamince nepřál nápadníka. Říkal, že neumí tancovat. Přitom to tam na své svatbě tak rozbalil, že musel mít hodně dobrou průpravu. Lásce mezi Patelem a přítelkyní jsem moc nevěřila. Stejně tak nevěřím, že by se ve skutečnosti tak změnil, jako to bylo ve filmu. Bylo tam moc postav. Tak mi neměl ani kdo moc přirůst srdci. Nejlepší byla Judi Dench. Nenaháněla muže jako ostatní ženy, byla přirozená a nesnažila se být vtipná jako Patel nebo Nighy. Na svůj věk vypadá senzačně. Odehrávalo se to v krásném prostředí. Měla jsem chuť tam jet. Jinak to byla chvílemi nuda. Dávám za tři. Nebýt Patela, dám 4*. P.S. Jak se jmenoval fešný herec, který hrál spolumajitele hotelu? Hrál v MI5. Není napsaný v obsazení. Je to Shazad Latif.

plakát

Fotograf (2015) 

Nic jsem od toho nečekala a proto přišlo příjemné překvapení. Roden hraje božsky. Nečekala jsem, že se tak zasměju a příjemně pobavím. Dlouho jsem se u filmu tak nezasmála. Dobře zahrané M. Málkovou, překvapila. Mrchu hrála dobře a je víc sexy než Sára. Líbila se mi i hudba. Málokterý český film se mi poslední dobou líbil tak jako tento.

plakát

Labyrint (2015) (seriál) 

Docela jsem se těšila na tento seriál, protože tam hraje můj oblíbený Langmajer. Bohužel mi tam v prvním díle vůbec nesedla Zuzana Kanócz a odradilo mě na to dál koukat. Připadá mi, že se tam moc nehodí. Koukám na další díl a trošku se Zuzana aklimatizovala, tak snad to bude lepší.