Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Horor
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný

Oblíbené filmy (10)

Smrtelné zlo 2

Smrtelné zlo 2 (1987)

Pro mě naprostý kult! Spousta krve a hnusu. Všechno růčo zpracované (doporučuji making of). K tomu je celý film komedie jak brus. Do toho BOŽSKÝ BRUCE a Raimiho osobitý rukopis. Tančící umrkyně bez hlavinky, vysmátá jelení trofej, protéza z motorovky. Kdo tohle dílo neviděl, jako by nežil.

Hřbitov domácích zvířátek

Hřbitov domácích zvířátek (1989)

Asi jako u většiny starších filmů, které jsem viděla už jako malá, mám i na tenhle jistě lehce zkreslený pohled. Bezmezně tenhle snímek miluju. Každopádně, tak jako tak, se této filmové adaptaci knihy od Kinga neodepře mimořádně mrazivá atmosféra, která vás napíná jako strunu od začátku do konce. Skvělá hudba nevtíravě podtrhuje děsivé scény. Mrazení v zádech a pár slušných lekaček zaručeno. Vše vypadá tak opravdově a to je pro mě to nejdůležitější. Kdo se umí do filmu řádně zažrat, a chce se bát, určitě ho tenhle film nezklame. Knihu mám rozečtenou a trošku se peru s drobnými rozdíly v ději a chybějícími postavami (jasně, jako u každé filmové adaptace knihy) film narozdíl od knihy, vás nenechá se ani chvilku nudit. Přeci jen Kingovo zdlouhavé detailní popisování každé drobnosti, není pro všechny dvakrát záživné.

Poslední jednorožec

Poslední jednorožec (1982)

Nejkouzelnější střípek mého dětství, který si v srdci nosím do dnes. Krásný příběh, rozhodně ne jen pro děti. Celé nádherně nakreslené, se skvělou hudbou. Rozhodně se v mnohém vymyká klasickým pohádkovím klišé. Báječná zábava pro celou rodinu od babičky až po pravnoučata.

Terminátor 2: Den zúčtování

Terminátor 2: Den zúčtování (1991)

Dvojka přeskočila sedmi mílovejma křuskama jedničku. Cameron - záruka kvality. Arnie - záruka drsoňství. Roboti - záruka průseru. Nadčasovej film no. 1. nejen námětem, ale i efekty... Soudný den prostě zákonitě přijít musí... :)

Ztracení chlapci

Ztracení chlapci (1987)

Banda big beatových upírů si užívá svou nesmrtelnost. V tomhle filmu nečekejte žádného Drákulu. Upíří horor v novém kabátu se skvělým soundtrackem. Zaplivaná Santa Carla, z tlampačů hrají The Doors, a gang řádících upírů se velkolepě baví dle svého gusta. Tenhle film je pro mě naprostý kult plný ikonických postav a hlášek. Milovníci tesáků musí vidět!

Legenda

Legenda (1985)

Dokonalé masky a kostýmy v příběhu zachycujícím boj dobra a zla ztvárněném s naprostou genialitou. Pastva pro oči tak bohatá, že vás vtáhne přímo do říše fantasie. Obdivuhodné scenérie, ponuré podsvětí se stísněnou atmosférou naplňenou strachem a pachem síry, kterou můžete skoro cítit. Bájní jednorožci, podlí skřeti, marnivá princezna a statečné dítě lesa... Brilantní kombinace všeho pohádkového i temného.

Povídky ze záhrobí: Upíří nevěstinec

Povídky ze záhrobí: Upíří nevěstinec (1996)

Naprosto úžasné upíří béčko s komediálními prvky. Spojení upířích nevěstek, zkorumpovaného kněze, šovinistického detektiva a dalších případů naprosto-se neslučujících, je jedním z nejkvalitnějsích bahínek pro béčková prasátka. Takže hororo-milové, s chutí do toho!

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu

Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (1988)

,,Když ulehnu ke spaní, můj vládce snů mě ochrání.'' Za mě nejlepší díl. Možná díky postavám se kterými se divák dokáže hravě sžít, možná díky bezkonkurenčnímu soundtracku, ať už úvodní song ,,Running from this Nightmare'' od zpěvačky Tuesday Knigh která ztvárnila hlavní postavu Kristen, nebo ,,Anything, Anything'' od rocerů Dramarama a další. Možná za to taky může moje oblíbená ,,duševní strava'' pizza s povykujícími hlavičkami duší, kterou si Freddy dává v tomhle díle k véče. Danny Hassel, ztvárňujicí postavu Dana Jordana díky kterýmu i čočka kamery musela zvlhnout. Pro ,,nefanoušky'' Noční můry nejatraktivnější kousek ze všech dílů.