Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 139)

plakát

Anne s E na konci (2017) (seriál) 

1.série - 80% a jsem zvědavý na tu "modernizovanou" 2.sezónu a snad si někde najdu knihu, když tady vidím některé ty hysterické (zejména slovensky psané) komentáře./Update 2.sezóna - rozumím všem těm výtkám ohledně našroubovaných témat LGBT, rasismus... - a sám mám velké výhrady k tomu jakým způsobem (dialogy a děj v epizodách 8-10) se toho autoři ujali - ale proboha zkoušení nových cest u starých příběhů je podstatou umění 21.století, protože skutečně invenčních umělců je jen velmi málo a už toho bylo hodně řečeno. Celkově vzato někde okolo 70%. Pokud jsou ta hodnocení "Odpadem" myšlena vážně, po shlédnutí alespoň 80% stopáže, pak bych se vší vážností komentátorům doporučil psychoterapii, protože to vypovídá něco o nich, o 2. sezóně seriálu docela nic. /Update 3.sezóna - až tady z mého pohledu nastává velký problém - cca od 7 dílu. Nastupuje něco jako sociálně politický aktivismus a naprosto neudržitelné věci a dialogy - na konec 19.století a všechno to jde do kopru a jen s velkým sebezapřením seriál dokoukám bez přetáčení některých scén. Celkově tahle sezóna - 45%. Bohužel i dětští herci začínají přehrávat a jejich vedení selhává. A nikdo nám nevysvětlí proč se AnnE vykašlala na svoji indiánskou kamarádku. /Pročetl jsem si úvodní knihu a ANO seriál s ní má jen málo společného. Doporučuji první řadu, a pak to nechat být. Prostě jak to vzal do ruky Netflix... Ve srovnání s běžnou současnou českou seriálovou produkcí je to ale stále brutální rozdíl, takže než něco na Primě, ČT nebo Nově tak raději tohle.

plakát

Anne s E na konci - Série 1 (2017) (série) 

Knihu jsem nečetl, nemám s čím porovnávat, ale nemám nějaký zásadní pocit, že by tady bylo něco přes míru šroubováno na současnou dobu. Ale možná knihu prolistuji, protože mě překvapilo, jak je pravděpodobně velmi populární u našich slovenských sousedů (sousedek). Co musím pochválit jsou herecké výkony, jak dětských představitelů, tak většiny dospělých.

plakát

Anne s E na konci - Velké úsilí v duchu dobra (2019) (epizoda) 

Po relativně stabilní standardní první polovině série přišel šok a zatím nejhorší díl celého seriálu. Tohle strčí do kapsy všechny ty výtky na téma LGBT, rasismus.... Začíná to už "taneční" školou, která mi na místo a čas přijde absolutně nevěrohodná - ve smyslu opaku, děti té doby měly dle mého přesvědčení mnohem těsnější vztah a zkušennosti s tancem, protože ten byla jednou z mála "zábav" a radostí toho času. A pak přijde sociálně-politický aktivismus, kde už se tolik tlačí na pilu, že je to pro mě už přes čáru.

plakát

Annie Hallová (1977) 

Po 30 letech od prvního shlédnutí na mne tenhle film působí nějak prázdně a vlastně ho dnes ani nemám sílu sledovat. Musím o stupeň níže.

plakát

Annika (2021) (seriál) 

Tenhle seriál s klidem mohu doporučit, ale nikoliv jako „kriminálku“, protože samotné krimi-zápletky jsou slabé, na úrovni průměrných až podprůměrných obdobných seriálů; v každém díle je honička . Co je naopak velmi osvěžující a podstatné jsou příběhy, které vypráví samotná Annika a které se analogicky promítají do kriminální zápletky a postav. Druhým velkým vkladem je prostě brilantní humor a ironie, kterou místy ani nadprůměrně znalý člověk angličtiny nestíhá.

plakát

Anthropoid (2016) 

Dvě hvězdy dolů za práci s historickými daty a scénář a trapné dovysvětlování v dialozích. Jedna hvězda dolů za přístup k jazyku originálního znění filmu (chápu českou koprodukci, ale čeští herci měli být předabováni do angličtiny, protože pak to vypadá jako, že Angláni přistáli někde na Maltě, kde většina mluví nějakým dialektem). Jedna hvězda dolů za kameru./// Update 16.6.2017 - pro zajímavost jsem zkusit nadabovanou verzi a nejraději bych za tuhle práci dal ještě jednu hvězdičku dolů, ale to už by byl odpad.

plakát

Antikrist (2009) 

Nějak mě tenhle film míjel, asi proto, že kdybych ho normálně rodině doma pustil, tak mě asi vyženou. Až dnes večer jsem sám doma. Oba herci jsou skvělí a chtěl bych být přítomen té práci režiséra s nimi. Téma jistě zajímavé, ale já bych ho ztvárnil asi jinak. Zato ten zápas s ptákem v noře mě naprosto dostal a pobavil. A to mám zvířata rád, a maso skoro nejím. Nevím jestli to měl být záměr nebo jen uvolnění před závěrem. Slušných 80%.

plakát

Apokalypsa (1979) 

Poprvé viděno počátkem 90-tých v kině a bylo to něco úchvatného. Následovalo televizní zklamání u prodloužené verze.

plakát

Aquaman (2018) 

Pár dobrých vtipů a narážek je pro mne žalostně málo. Takový digitální Sandokan s megarozpočtem.