Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 139)

plakát

Hon (2012) 

Skvělá práce s dětskou představitelkou Kláry. Samozřejmě, že toho moc nenamluví, ale 50% filmu udělala ona, protože je zcela věrohodná. Také taková ta pozvolná transformace prvotní dětské myšlenky ve fantazii, polopravdu, učitelský a rodičovský strach, v čiré zlo, je jako ze života. Pokud by to nebylo myšleno vážně, tak bychom se tomu jako hře na tichou poštu mohli nakonec i zasmát. Jen jsem rozhodně z filmu necítil nějaké emocionálně nepříjemné pocity nebo úzkost jak tu někteří popisují. Asi proto, že chování spoluobčanů a kamarádů Lucase pro mě nebylo nic nového. 90%

plakát

Komisař Montalbano - Motýlí křídla (2008) (epizoda) 

Nechápu proč na tomto seriálu ujíždím? Je to tak italsky přihlouplé. Možná proto, že dabing je výborný. Možná díky charismatickému Luca Zingarettimu. Možná proto, že jsem na Sicilii v těch místech byl. Pokaždé, když seriál opakují, tak dám pár dílů.

plakát

Láska podle předlohy (2007) 

Film už jsem viděl 2x a koukám, že jsem tu ještě nehlasoval. A když dnes při večeři nepřepnete ani po 10 minutách tak to asi něco znamená. Asi nějaké ženská část ve mně nebo co...?? Nebo že mám slabost pro Mariu Bello?

plakát

The Promise (2011) (seriál) 

Nadstandardní evropská televizní tvorba na kontroverzní téma - vztah Židů a Arabů (Palestinců). V době uvedení nejen ze strany židovké vytýkán propalestiský postoj, ale já osobně to tak nevidím - s výjimkou posledního čtvrtého dílu v části týkající se počátku arabsko-izraelské války v roce 1948. Natáčeno na autentických místech v Izraeli a Palestině. Pro mě 90%.

plakát

Zločin (2011) (seriál) 

Výborné. První a druhou sezónu jsem dal během necelého týdne. Aktualizace k 14.8.2013 - během 3 dnů shlédnuta 3.sezóna a jsem stále nadšen, zejména kamerou a hereckými výkony - naprosto věrohodné. Jen si osobně neumím představit, že bych to sledoval v premiérovém vysílání po týdnu, tam se to kouzlo ztrácí. Aktualizace k 7.8.2014 - shlédnuta 4.sezóna a na hodnocení není co měnit, ačkoliv srovnávat ji s první nebo druhou vzhledem k rozsahu nelze.

plakát

Kes (1969) 

Působivý film, který mi nějak unikal. A rozhodně si nemyslím, že by to bylo depresivní a bezvýchodné.