Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Recenze (1 135)

plakát

Hudba mého života (2019) 

Zase jeden s filmů podle kterého poznáš s kým vydat do hor a komu se tady vyhnout.

plakát

Smrtonosná zbraň 4 (1998) 

Jasně, že tohle je nejslabší díl a nezaslouží si 5 hvězdiček, ale když to porovnám s tím co se točí po roce 2000. Obecně pak nelze než konstatovat, že tohle celé je nejlepší série všech dob jako celek.

plakát

Komisař Montalbano (1999) (seriál) 

Cca od 7 sezóny to jde hodně dolů a 9 sezóna je opravdu velmi špatná, ale tohle je prostě moje srdcovka, takže mé celkové hodnocení neberte jako bernou minci. Parádní český dabing. /Update 2022 - tak 10 a 11 sezóna zase zpět na své stabilní úrovni cca 75%

plakát

Válka ve Vietnamu (2017) (seriál) 

To nejlepší co na dané té je k dispozici. Uživatel "xxmartinxx" buď neviděl všechny díly nebo prostě jen lže. Vyznění je veskrze proarmádní a glorifikující vojenství jako takové? Lež. Amerikocentrický film (je to seriál a nevím co znamená termín amerikocentrický) - nesmysl. Věnuje se spíš situaci v USA? To snad člověče nemyslíš vážně? - A co první dva díly, kde se povšechně vysvětluje historie vztahu "obou" Vietnamů, nebo 6.díl o málo filmově zpracovaných bojích o Saigon atd? Rasismu amerických vojáků vůči Viet Congu se věnuje asi pět minut a mlhavě? Viděl jsi 5tý díl? Nicméně u někoho, kdo píše do A2, Alarmu nebo Literárních novin, tohle asi nemůže překvapit, že?

plakát

Inscenace (2020) (seriál) 

Paráda. Jednoduché a tak zábavné.

plakát

Naši kluci (2019) (seriál) 

Z velké části bych souhlasil s komentářem uživatele "JitkaCardova", ačkoliv si na můj vkus příliš sebestředně hraje s prázdnými slovy. Na co bych vás pozval já? Autenticky vykreslené prostředí, skvělá práce s mladými i starými herci i ne-herci, mistrně ztvárněné davové scény, velká část děje se odehrává v reálných exteriérech a neviděl jsem nic zásadního co by stranilo někomu z účastněných (Šabak, náboženský, sekulární, Arab, Žid, žid, muslim, Izraelec, Palestinec, atd.). Problém vidím u vysvětlení termínu (na kterém stojí sedmá část a v podstatě i soud ve vztahu k jednomu k obžalovaným) "Judging By Its End" ("Souzení dle konce") a jeho výkladu (nevysvětlení), protože mám pocit, že jeho překlad by mohl vyznívat opačně než je jeho rabínská interpretace, která zjednodušeně řečeno říká, že člověka lze soudit podle toho, co se chystá udělat, nejen dle toho, co již udělal, tedy i teoreticky podle toho jak to "mohlo" dopadnout. Dal bych lepší 4 hvězdičky, ale když se zamyslím a porovnám s tím co jsem za poslední rok viděl a hlasoval, tak musím dát pět.

plakát

Expanze - Série 2 (2017) (série) 

Pro mě osobně o malinko lepší než první řada, tudíž je hodnocení jasné.

plakát

Temný krystal: Věk vzdoru (2019) (seriál) 

Původní film jsem neviděl a seriál si nechával na vánoční svátky. První díl mi trochu trvalo než jsem se zorientoval, ale pak se z toho vyklubalo to nejlepší z roku 2019. Fascinující poznání. A komentář "znalce" "Psychora" je úsměvný.

Ovládací panel
2 body