Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Akční
  • Sci-Fi

Obsahy (8)

Manayek

Manayek (2020) (seriál)

Na ulici je zavražděn muž a policistka Tal Ben Harush (Liraz Chamami) na místě zatýká pachatele a zjišťuje, že Eliran Chen (Ofer Hayoun) je také policistou. Chen tvrdí, že jednal jménem zločinecké sítě, která se rozšířila v rámci policejních sil a jejímž šéfem má být Barak Harel (Amos Tamam). Izzy Bachar (Shalom Assayag) z policejní inspekce před penzí o svém příteli Harelovi nepochybuje, zapojuje se do vyšetřování, a svět jak ho znal, se mu drolí pod rukami.

Fauda

Fauda (2015) (seriál)

Seriál vypráví o speciální jednotce izraelské armády (heb. Mista'arvim), která má výsadní postavení v infiltraci a eliminaci teroristů na území Izraele a Palestinské autonomie. V jednotce jsou převážně Židé arabského původu. Samotný název Fauda v arabštině značí „chaos“, ale jde také o kódové slovo pro evakuaci jednotky. Spoluscenáristou a představitelem hlavní role Dorona je bývalý člen této jednotky Lior Raz.

Gett

Gett (2014)

Na území státu Izrael má výlučnou pravomoc týkající se záležitostí sňatků a rozvodů Židů, kteří v Izraeli žijí, tzv. Rabínský soud. Samotný rozvod může být uskutečněn pouze s plným souhlasem manžela, který musí manželce vydat listinu zvanou "gett", v níž prohlásí opak toho, co prohlásil ve svatební smlouvě, tzv. ketubě. Viviane Amsalemová podala žádost o rozvod před několika lety, ale její muž Elíša s tím nesouhlasil, a proto na základě její formální žaloby věc začíná řešit Rabínský soud. Soudní drama Gett obnažuje tento soudní proces před Rabínským soudem.

Raised by Wolves

Raised by Wolves (2013) (seriál)

Komediální sitcom o nekonformní rodině matky samoživitelky, jejich pěti dětí a dědy z pera anglické spisovatelky a novinářky Caitlin Moran a její sestry Caroline Moran inspirovaný vlastním dětstvím ve Wolverhamtonu.

Vrahova důvěrnice

Vrahova důvěrnice (2011) (TV film)

Původně dvoudílná TV minisérie je založena na skutečných událostech. Vypráví příběh z Anglie 90.let, kdy obyčejná žena Janet Leachová, vykonávající dobrovolnou funkci tzv. Appropriate Adult v trestním řízení, hrála klíčovou roli při odhalení zločinů Freda a Rosemary Westových. Příběh se soustředil na období policejního vyšetřování případů vražd, nikoliv na popis samotného páchání vražd.

Panství Downton

Panství Downton (2010) (seriál)

Britská dramatická výpravná televizní minisérie z produkce společnosti ITV. Série se odehrává ve smyšleném opatství Downton za vlády krále Jiřího V. Začíná zprávou o ztroskotání Titaniku, a od tohoto okamžiku se rozvíjí příběh šlechtické rodiny Crawley, hraběte a hraběnky z Granthamu a jejich služebnictva. Seriál portrétuje třídní systém, kde rodina Crowley žije se svým tajemstvím a dědictvím v přijímacích pokojích a ložnicích, a dole pod schody žije služebnictvo, se svými plány, intrikami a láskami. Část služebnictva je rodině a stávajícímu způsobu života oddána, jiní si hledají svoji cestu za emancipací.
První série byla v roce 2011 nominována na 7 cen BAFTY, kde získala 2 ceny. Dále byla nominována na 11 cen Emmy a získala některá další mezinárodní ocenění.

Cracker

Cracker (2006) (TV film)

Doktor Eddie Fitz Fitzgerald po deseti letech života v Austrálii přijíždí v roce 2004 do Manchesteru na svatbu své dcery. Původní vyšetřovací tým manchesterské polície již neexistuje. Jako konzultant je vtažen do vyšetřování vražd, které ovlivnil odpor vůči Američanům a jejich invaze do Iráku.

Reklama