Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Recenze (103)

plakát

Agent bez minulosti (2002) 

Tisickrát použité ingredience: amnésie, láska, zbraně, automobilová honička, výbuch..... a přesto je někdo umí namíchat tak, aby vznikl neuvěřitelný míchaný nápoj plný chuti. Film ani na chvilinku neztrácí tempo, divák je stále v napětí a tak by tomu u správného thrilleru mělo být.

plakát

Akta X (1993) (seriál) 

Po několika letech se k tomuto seriálu zase vracím a nestačím se divit. I když pár dílu ztratilo na kouzlu a jsou spíše k smíchu, celkově se opět bavím jako před lety a celkově je to moc zajímavá podívaná. Asi už navždy má srdcovka.

plakát

Akta X - Film (1998) 

Jakožto velký fanda seriálu nemohu jinak než pět. Pro mě to má prostě grády i na velkém filmovém plátně. Až jsem byl překvapen, protože jsem čekal, že film bude jen působit jako dvě epizody smíchané dohromady. Ale stal se naprostý opak.

plakát

Akta X: Chci uvěřit (2008) 

Není to špatný film, ale vzhledem k tomu, co jsme za ta léta mohli z Akt X vidět, jde o slabší až průměrný kousek. Je sice fakt, že 15 let čekám na polibek Muldera a Scullyové, ale úpřímně řečeno, čekal bych to za lepších okolností. Tomuhle bijáku by asi spíše seděla jen televizní obrazovka. Něco jako návrat úspěšného seriálu po několika letech. Za prvním celovečerním filmem pokulhává naprosto ve všem. A pro mě je to veliké zklamání. Myslel, že se budu dobře bavit, ale mé nadšení ochladlo po několika minutách filmu a až do závěru se to nezlepšilo. Bohužel!

plakát

Ally McBealová (1997) (seriál) 

Když u nás běžel seriál poprvé, každý týden jsme na kolejích seděli před obrazovkou a dobře se bavili. První tři série jsou fakt našlapané a bavili mě, i když se seriál znovu opakoval (jen škoda, že se pak přesunul někam do páteční noci). Od čtyřky, ve které se objevil Robert Downey Jr. už mě ale moc neoslovoval. Přesto ho považuji za jeden z těch lepších.

plakát

Amadeus (1984) 

Nemám rád historická „kostýmová“ dramata… - tak proč jsem z Amadea tak vedle? Neuvěřitelně propracovaný film o životě jednoho z největších hudebních mistrů známé historie. Každá součást filmu je doslova lahůdka. Obraz, zvuk, hudba, herecké výkony, atmosféra. Jsem rád, že občas i film, který se řadí do škatulky mých neoblíbených žánrů, dokáže překvapit a udělat radost. Pravděpodobně jeden z vrcholů Formanovi kariéry.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

- prozatím neznám romantičtější film. Protože každá láska, kterou musíte dlouho hledat a trošku se kvůli ní i trápit, je ta pravá. Tenhle film mě pohltil od začátku do konce. A mimochodem, nemám rád: smrad z ryb, když někomu sjede nehet po tabuli, dlouhé telenovely. A miluji: cokoli z brambor, škrábání na zádech, a když mám delší dobu volno, tak vylepšování našeho bytu.

plakát

Andrew - člen naší rodiny (1999) 

Pro mě velké překvapení. Čekal jsem nějakou rodinnou taškařici a místo toho se mi dostalo zajímavého dramatu a zamyšlení nad nesmrtelností. Sice začátek filmu je poněkud nedržící pohromadě a strašně těžko se v něm orientuje, ale až z druhou polovinou jsem pochopil, že to tak přesně má být. Protože jde právě o to, jak se cítí někdo, kolem koho všichni umírají a on zůstává pořád stejný a sám. A tenhle pocit to ve mně vyvolalo. A film by měl být především o pocitu. Aspoň podle mě.... Nový a zajímavý pohled na něco, co už tady několikrát bylo. Ale na dobrý film to bohatě stačí, když to někdo umí.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Jsem velký fanda marvelovek a zpráva o tom, že i DC Comics chystá svůj filmový svět, kde hrdinové přecházejí mezi filmy, mi přišla jako těžké kopírování. Proto jsem tomuto filmu původně vůbec nevěřil, a dokonce jsem na něj nechtěl jít ani do kina. A to by byla velká škoda. Všem komiksárnám velké plátno sluší a tady to myslim platí dvojnásob. Je to naprosto jiný pohled na superhrdiny, než jsem zvyklý. Je mi sice bližší ten od Marvela, ale to neznamená, že mě tenhle nebere. Je temnější, psychologicky propracovanější, méně akční a ne tolik hláškový. Pro mě to ale fungovalo jako celek a těším se na další…