Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Akční
  • Krimi

Recenze (103)

plakát

Star Trek: Do neznáma (2016) 

Star Trek je pro mě už od dětství nesmrtelnou klasikou. Hlavně díky seriálům, které se u nás vysílaly. Co dokázal pro celou sérii J.J.Abrams bylo famózní. Restartovat klasiku do moderního hávu, omladit hrdiny, podívat se na to nově a přitáhnout davy do kin. Ale stejně to pro mě bylo jen dotknutí původní krásy na úkor modernosti. Ale třetím dílem je vše jinak. Justin Lin se podle mě původnímu duchu téměř vyrovnal i s tím přídavkem populárních počítačových efektů, který mě tady vůbec nerušil. Tohle je pro mě opravdový Star Trek!!! Pozn.: Jo, Beastie Boys prostě dobývali vesmír vždycky.

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Jsem velký fanda marvelovek a zpráva o tom, že i DC Comics chystá svůj filmový svět, kde hrdinové přecházejí mezi filmy, mi přišla jako těžké kopírování. Proto jsem tomuto filmu původně vůbec nevěřil, a dokonce jsem na něj nechtěl jít ani do kina. A to by byla velká škoda. Všem komiksárnám velké plátno sluší a tady to myslim platí dvojnásob. Je to naprosto jiný pohled na superhrdiny, než jsem zvyklý. Je mi sice bližší ten od Marvela, ale to neznamená, že mě tenhle nebere. Je temnější, psychologicky propracovanější, méně akční a ne tolik hláškový. Pro mě to ale fungovalo jako celek a těším se na další…

plakát

Shortbus (2006) 

Ne úplně souhlasím s tím, aby ve filmu bylo vše až příliš otevřené a realistické. Což tady rozhodně je. Ale druhá, citová, vlna filmu mě prostě hodně oslovila. A díky tomu přivírám oči nad občasnými výjevy realistického sexu, které mi prostě ve filmu moc nesedí. Ale tady zase až tak moc celkový dojem nekazily. A proto nemůžu jinak, než 4 *.

plakát

Thor (2011) 

Až do shlédnutí Thora jsem na marvelovkách oceňoval nadhled, vtip, nadsázku a že se neberou až tak vážně. Ale Thor se tak nějak vážně bere, nebo na mě to tak aspoň působí. Ale světe div se, to, co u Neuvěřitelného Hulka nefungovalo, tady funguje báječně. Nenudil jsem se, absolutně ztotožněn s hlavním hrdinou a žeru mu všechny jeho důvody a pohnutky. No prostě další skvělá komiksárna. Co bude dál? Marvel forever!!!

plakát

Iron Man 2 (2010) 

Proti Iron Manovi docela slabá akce a toho vtipu a šarmu Tonyho Starka taky nějak ubylo. Přesto si film podle mě drží vysokou kvalitu ve světě Marvelu a navíc dokonale funguje spojení Robert Downey Jr. a Gwyneth Paltrow, v každé společné scéně to neuvěřitelně jiskří a závěrečný polibek je toho celého vyvrcholení. Taky skvělí herci Samuel L. Jackson a Scarlett Johansson. No prostě i přes značné slabiny to nějak pro mě celé funguje a rozhodně to nejsou promarněné dvě hodiny života.

plakát

Jsou z nás (1994) 

Filmy jsou pro mě hlavně emoce. A tenhle jich má na rozdávání. A přitom jde spíše o komornější až divadelní provedení. Ale na mě to fungovalo bezvadně. Vztah syna gaye a otce, který to bere s neskutečnou lehkostí a nadhledem. A jejich hledání lásky, protože ta je přece to největší dobrodružství, které nám život nabízí. Prostě slzy i smích v jednom nenuceném a nepřepychovém balení.

plakát

Modlitby za Bobbyho (2009) (TV film) 

Má oblíbenkyně Sigourney Weaver ve filmu s mě hodně blízkou tématikou. I když jde o televizní zpracování, a je to na filmu hodně znát, jde o velmi silný příběh, který se mě prostě dotkl. A S.W. válí jako fanatická matka, která bohužel prozře až příliš pozdě.

plakát

Neuvěřitelný Hulk (2008) 

Marvel Cinematic Universe, 1. fáze; Absolutně promarněná šance a pro mě zatím nejhorší film z Marvel Universe. Bez špetky nadhledu a vtipu, vše vypadá, že to snad myslí smrtelně vážně. A mezi Nortnem a Tylerovou není vůbec žádná jiskra, a to je mám oba v jiných filmech rád, ale jako pár prostě nefungují. Tohle byl po Iron Manovi krok do neznáma a jsem rád, že se Marvel nevydal tímto směrem…

plakát

Iron Man (2008) 

Marvel Cinematic Universe, 1. fáze; Jednoznačně perfektní start celého Marvel světa. Správná volba prvního hrdiny (Iron Man) i jeho představitele (Robert Downey Jr.). Od začátku do konce skvělá podívaná. Film má spád a podle mého názoru nemá skoro žádné hluché místo. I po několika letech jsem se u něj nenudil a dodnes lituji, že jsem na něj nešel do kina. Jedna hvězdička dolů jen proto, že dnes vím, jaké bomby mě s Marvelem ještě čekají.

plakát

Jasmíniny slzy (2013) 

Famózní Cate! Nic víc není třeba dodávat.