Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krátkometrážní
  • Krimi

Recenze (380)

plakát

Che Guevara (2008) 

Rozleželo se mi to v hlavě a nemůže jinak než za plný počet. El Argentino je fascinující projekt, který dalece převyšuje svůj potenciál a Americe uklazuje vztyčený prostředníček tim nejsofistikovanějším způsobem. Steven si na tom dal opravdu záležet,j e tam vše. Jsou v tom slzy a pot,j e v tom odhodlání, vášeň a důvěra v to, co dělám a v sám sebe,vše co byla pro Ernesta revoluce. Je to film o něm ,pro něj. Žádné idealizování, lehce útlé střihy a Sierra Maestra jak se mi to líbí. Asi takhle nějak jsem si představoval, aspoň něco co by se podobalo tomu co se na Kubě stalo. Bez patosu, bez keců, bez protahování ale za to s Beniciem.Bravo Bejku, Increíble!

plakát

Jezero smrti (2008) 

...aneb výchova dětí na Ostrovech.Slabý průměr,který nepřináší nic nového,nemá jedinou silnou scénu a tak nějak plyne rychle kupředu.Kelly a konec pěkný.

plakát

Máte slovo (2008) (pořad) 

Výrazně serióznější verze Kotle, ale Jílková je stále stejně bezcharakterní a odporně exaltovaná figura, díky níž to do konce nevydržíte, ačkoli je téma sebe víc zajímavé.

plakát

Max Payne (2008) 

Zbytečnější film aby člověk pohledal.

plakát

Mumie: Hrob Dračího císaře (2008) 

Je zřejmé,že hlavním důvodem točit třetí díl,bylo ukazát,že Mumii ještě zcela nedošel dech.Ale došel a to pořádně.Film nemá naprosto co nabídnout,v poměru k ostatním pokračováním jiných sérií je to kousek celkem snesitelný,když opomeneme zcela primitivní děj a nijakou zápletku.Jenže má to být,nebo respektivě,měla to být akční oddychová a tuctová zábava,ale zbyla jen ta tuctová.Chybí momentky u kterých bychom se měli zasmát,chybí akční momenty,ale hlavně chybí i postavy,tak ploché,prostoduché a plytké řeči jsou přeci jen dost zbytečné.Obě "nové" herečky jsou zde jen asi 30 minut,něco prohoděj,s někym se střetnou,ale to je asi tak všechno.Doufám,že si tvůrci řeknou "třikrát a dost" neboť zcela zostudili a pošpinili jinak skvělý první díl.

plakát

Předčítač (2008) 

Každá dekáda filmových dějin v sobě ukrývá generační poklad. Předčítač je přesně ten typ filmu, jež popisuje určitou historickou kulturní etapu lidských dějin, ale navíc analyzuje člověka jako lidskou bytost pod drobnohledem životních milníků. Vztahové propletence naráží na podstatu lidského bytí ve formě emocionální katarze toho nejpovrchnějšího a nejzkaženějšího, co člověk uvnitř sebe během svého života nese. Tíha života nebyla nikdy lépe zfilmována. Famózní režijní symfonie, scénáristický orgasmus, pokud tedy něco takového existuje.

plakát

Surfařská svoboda (2008) 

Nehodnotím tak vysoko ani proto,že bych byl fanouškem surforvaní,ve skutečnosti to jde zcela mimo mě.ale právě kvůli té pohodvé a osvobozující atmosféře filmu jsem to nasál patřičně dositosti.Dost jsem si ujžděl na výkonu Addingtona,jehož hereckého představitele jsem doposud moc nemusel.Nejsem ani přívrženec trávy a takové té životné eufórie jen z toho,že jsou zrovna na moři vlny,ale během sledování jsem si to dokázal představit.Pohodový a příjemný snímek,který určitě stojí za vidění,když už ne kvůli mým dojmům,tak aspoň kvůli skvělé hudbě a přehlídce bikin...

plakát

Temný rytíř (2008) 

Batman a Dent jsou vynikající, Ledger je brilantní, Zimmer s Howardem jsou geniové, Nolan je režisérský bůh a ta motorka je hustší než iPhone. Záležitost roku!

plakát

Venkovský učitel (2008) 

Bohdan Sláma dospěl a s ním i jeho film.Je to jeho první dílo u kterého jsem pochopil poselství a musím uznat,že je to terno až běda.Venkovský učitel je syrový,citlivý a artově vykrášlený film.Ve své podstatě je skvělý a velice důležitý pro tuzemské diváky,ale rozhodně není pro každého.Venkovský úmor a městská džungle utopená v symbolice poctivého filmu evropské měřítka.Marek Daniel zbytečný,porod rulez!