Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Recenze (2 314)

plakát

Horákovi (2006) (seriál) 

Horákovi jsou tipickou ukázkovou produkcí našich televiz. Naštěstí nedopadli tak bídně jako ony nekonečné seriály, ale i tak se jedná o zcela sterilní dílo, jenž je ještě nehorázně natahováno do mnohadílného seriálu(40 dílů se myslím natočilo). Přitom děj, postavy a celkově všechno tady nemá na to potenciál.

plakát

Protektor (2009) 

Po dlouhé době jsem se vydal do kina na nový český film a nemohl jsem si vybrat lépe. Protektor má vše, co divák lačnící po kvalitní české tvorbe, jenž přesahuje naší produkci potřebuje. Silný příběh, správně zvolené obsazení, dobrá a zde i netradiční režie s kvalitní koncepcí a opravdový scénář. Prostě Protektor je velice podařeným snímkem, jenž si zaslouží uznání.

plakát

Někdo se dívá (1993) 

Kdyby Základní instinkt neměl koule v podobě svého režiséra, tak by topadl takto. Někdo se dívá slibuje mnohé-např. mladou S. Stone. Bohužel všechny sliby a naděje film pohřbí do nenávratna. Bez napětí, bez erotického dusna, bez šťávy, bez pořádného rozuzlení. Prostě vykastrovaný film-takové právě většinou dokonale točí Phillipe Noyce.

plakát

Svatý (1997) 

Film jenž dokáže pobavit nenáročného diváka. Film který si naštěstí na nic vyššího nehraje. Film ve kterém hraje můj oblíbenec Rade Šerbedžija. Film po lobotomii a kastraci. Film na nedělní ubrečené odpoledne. A to je asi tak vše.

plakát

Sběratel kostí (1999) 

Hollywood již neví jak má své temné krimi příběhy obohacovat o originalitu. No a tak občas vznikne taková ptákovina, kde hvězda upoutaná na betlu koumá případy a asistujemu kočena v upnoté kombinéze. Dost bída. Ale hlavně, že Denzel si vidělal na další splátku svého zámečku:-)

plakát

Penelope (2006) 

Penelope dokáže v úvodu diváka okouzlit humorem a atmosférou moderní pohádky, bohužel po vynikajících 15minutách filmu pomaličku začne docházet dech. Ono kouzlo jaké film měl pomaličku vyprchává, až zbývá pouhá solidní romance. I přesto se jedná o jednu nejpodařenějších romantických komedií za posledních pár let, která diváka pobaví, ale promarněného nápadu je trošku líto.

plakát

Panenka s porcelánovou hlavičkou (1991) (TV film) 

V očích dítětě napínavý film, jenž sílně uvízl v paměti. Bohužel když jsem jej viděl v dospělejším věku, mnoho tato panenka ztratila. Klady sice některé zůstaly (hlavně místy silná atmosféra a napětí), ale ty silně pohřbívá logika a jiné chyby (tajná chodba, kde stovky let nikdo nebyl je plná kabelů od elektřiny, atd).

plakát

Stormbreaker (2006) 

Představitel hlavního heriny se spíše hodí do teen gai porna, než do dětské verze dobrodružství Jamesa Bonda v duchu 60tých let. Proboha, co tady dělá tolik hvězd a dobrých herců? To jim zase zvedli nájem?

plakát

Smuteční slavnost (1969) 

Sirový od začátku atakuje diváky tísnivou atmosférou, plnou deprese a zmaru. K tomu velice pomáha velice podařený výběr lokalit a černobílá kamera. Bohužel scénář je velice jednoduchý, ale příběh je dostatečně nosný-nejvíce mrazí prostřední část, odehrávající se v 50tých letech. Smuteční slavnost je kvalitním politickým filmem, jenž jednoduše odkrývá pravou tvář zakládání kolchoozů u nás-už se nedivím, že můj děda se svých polností radějí bezboje vzdal.