Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Animovaný

Oblíbení režiséři (10)

František Vláčil

NEJVĚTŠÍ ČESKÝ FILMOVÝ BÁSNÍK, JEHOŽ NĚKTERÉ FILMY PŘESAHUJÍ MALOST NAŠÍ KINEMATOGRAFIE A PRÁVEM PATŘÍ DO FONDU SVĚTOVÉ KINEMATOGRAFIE.

Peter Jackson

Muž, jenž spolu s Raimim dali vyčpělému hororvému žánrů pořádnou dávku kvrve, slizu a humoru. A zo budíž jemu přána sláva věčná. A narozdíl od Raimiho se mu podařilo vyjít filmařsky tak daleko, že již teď má své jméno vytesáno ve filmových dějinách.

David Fincher

Nástupce Alfreda Hitchcocka, jenž naštěstí se nespecializuje jen na krimi dramata.

Karel Zeman

Zemanova imaginace a fantazie neznala mezí, svým nepochybným talentem a genialitou překročil hranice českého filmu a právem (s hrstkou jiných našich filmařů) patří mezi nejvýznamnější světové tvůrce.

Robert Rodriguez

Robert Rodriguez je filmový bastard a parchant, jenž si dělá filmy po svém a jem u fuk, co si o něm myslí tlupy intoušů, kritiků a upocených masturbátorů co jeho díla haní na netu. Mám toho pičuse fakt rád:-)

Tim Burton

Básník morbitní romantiky se zvrhlým humorem na jedné straně. A na straně druhé výjimečný režisér, jenž si vytvořil jasný rukopis, jakým se může pochlubit málokdo.

Christopher Nolan

Bylo mu teď 40, za sebou má jen pár filmů, přesto se o něm dá říci, že už teď patří mezi největší režiséry všech dob.

Terrence Malick

Jeden z mála filmařů který se neztráci v šedi komerce, nenechá se lákat mamonem peněz a každý jeho film je událostí desetiletí.