Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (300)

plakát

Je to i můj život (2009) 

Ještě teď mi po tvářích tečou slzy... Příběh o tom, co s rodinou dokáže udělat hrozba smrti. Zvlášť když se jedná o dítě... Je zde velmi krásně a dojemně vykreslen střet dvou tužeb: touhy vyhnout se bolesti na jedné straně a touhy neztratit milovaného a obětovat pro jeho záchranu cokoli na straně druhé. Příběh filmu je velmi silný nejen svým námětem, ale také zpracováním - zaměření se na úzkou skupinku postav a sledování jejich emocí, odhodlání, tužeb, bolesti, naděje, bezvýchodnosti a lásky. Velmi skutečné a uvěřitelné herecké výkony. Dokonale byla vystižena postava matky (v bravurním podání Cameron Diaz, která mě velmi mile překvapila), která se nechce za žádnou cenu vzdát svého dítěte, bojuje za jeho život každičkou vteřinu svého života a není připravena ani na chvíli připustit možnost, že by ten boj mohl být marný. Nevidí, neslyší, jen ví, že pokud poleví, ztratí nejmilovanější osobu na světě, vlastní dítě. Velmi se mi líbila hudba, která krásně podkreslovala děj filmu. Uznávám, že 100% dokonalý film to nebyl, ale nakonec jsem se po mírném váhání rozhodla udělit mu 5*, protože mě opravdu zasáhl do srdce svou opravdovostí a citlivostí.

plakát

Posel ztracených duší (2005) (seriál) 

Každý díl je víceméně jako přes kopírák... Ale k obědu, nebo když člověk potřebuje vyčistit hlavu a nad ničím moc nepřemýšlet, proč ne...

plakát

Saw 3D (2010) 

Celá série mě docela oslovila, některé díly méně, některé více, ale přišly mi docela vyvážené. Tento mi mezi ně příliš nezapadá. Pár nových nápadů se sice objeví, ale kvalitativně film dost pokulhává za svými předchůdci. Saw 3D považuji za film, který je natočen pouze na efekt, nic hlubšího nebo zajímavějšího se v něm neskrývá. Místo abych byla aspoň trochu napnuta, znechucena nebo něco podobného, přiznám se, že jsem spíše byla fascinována nelogičností, trapností a zoufalostí některých scén. Slabší 2*.

plakát

Sociální síť (2010) 

Jsou to dobré tři hvězdičky... Film není vůbec špatný, nechci mu ani nic vytýkat. Jen je prostě takový trochu nezapamatovatelný. Člověk ho dokouká, řekne si, že to bylo docela fajn, ale po týdnu zapomene, že ho kdy viděl.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Než začal vycházet seriál, přečetla jsem tehdy dostupné knížky a stala se jejich oddanou fanynkou. Prvního dílu jsem se nemohla vůbec dočkat, má očekávání byla opravdu veliká. A byla dokonale uspokojena. Ano, čtenář se musí spokojit s kompromisy, s tím, že ne všechny postavy z knížky dostanou svůj prostor, že některé zápletky zmizí úplně a o jiné se seriál jen letmo otře. Ale upřímně, jinak by to asi ani nešlo. Zatím mě nezklamal ani jeden díl, přestože některé jsou přece jen takové vyčkávací a někomu mohou přijít i nudnější. S postavami a jejich obsazením jsem nad míru spokojená, jen se musím přiznat, že na začátku 3. série jsem mírně zklamaná z Mance, takhle jsem si ho nepředstavovala. No, uvidíme, co se z něj ještě vyloupne. Hra o trůny je skvělou směsicí intrik, lásky a nenávisti, sexu, zvrhlostí ve všech možných významech, krutosti, statečnosti, vypočítavosti, vznešenosti, vtipu, magie, válek a všeho ostatního, co byste ve fantasy světě chtěli mít. A opravdu všem, které tento svět pohltil, doporučuju přečíst i knihy, vážně to stojí za to!

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tarantino v plné síle! Naprosto skvělé a skvěle zahrané postavy, což vzhledem k jejich množství opravdu oceňuji. Velký respekt před výkonem Christopha Waltze! Zábavný, akční, neuvěřitelně povedenými dialogy (velmi se mi líbilo přecházení z francouzštiny do němčiny a angličtiny) prodchnutý snímek, který přináší i jedno velké ponaučení (pozor, malý spoiler!): Bacha na to, jak počítáte na prstech, může to být otázka života a smrti! :D

plakát

Death Note - Zápisník smrti (2006) (seriál) 

Nápad je to naprosto jedinečný! Mělo to napětí, psychologické pozadí, zajímavé postavy, skvěle dokreslující hudbu, zabývalo se to problémem, který se snadno může objevit v hlavě kteréhokoli člověka a na který odpověď není tak jednoduchá a jednoznačná, jak bychom si přáli... Ale pak bohužel přišla druhá polovina a ta vše zničila... Za první polovinu bych s čistým svědomím dala klidně 5*... ale bohužel, celkově je to pro mě průměr... Fakt velká škoda.

plakát

Mama (2013) 

Po dlouhé době horor, který mě fakt bavil a užívala jsem si každý moment... až do toho prapodivného finále... To byla vážně divná nuda a docela mi to v tu chvíli shodilo celý snímek... Respekt k dětským hercům, Victorie byla naprosto dokonalá a z malé Lilly jsem měla fakt nepříjemný pocit. A Nikolaj Coster-Waldau je prostě sexy! :D

plakát

Paříži, miluji Tě (2006) 

Zajímavý, krásný a originální snímek. Přestože některé povídky byly slabší a rychle mi odpluly z mysli, celkový dojem je nádherný. Nejvíce mě zasáhl příběh Melchiora Belsona a Natalie Portman. Nedokážu ani přesně říct čím, ale vyvolal ve mě opravdu intenzivní, hluboký a tak dokonalý pocit lásky, jako už dlouho žádný snímek ne. Pokud máte chvíli času, určitě se s tímto filmem vydejte hledat lásku... lásku v různých podobách... lásku v ulicích Paříže.