Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (300)

plakát

Je to i můj život (2009) 

Ještě teď mi po tvářích tečou slzy... Příběh o tom, co s rodinou dokáže udělat hrozba smrti. Zvlášť když se jedná o dítě... Je zde velmi krásně a dojemně vykreslen střet dvou tužeb: touhy vyhnout se bolesti na jedné straně a touhy neztratit milovaného a obětovat pro jeho záchranu cokoli na straně druhé. Příběh filmu je velmi silný nejen svým námětem, ale také zpracováním - zaměření se na úzkou skupinku postav a sledování jejich emocí, odhodlání, tužeb, bolesti, naděje, bezvýchodnosti a lásky. Velmi skutečné a uvěřitelné herecké výkony. Dokonale byla vystižena postava matky (v bravurním podání Cameron Diaz, která mě velmi mile překvapila), která se nechce za žádnou cenu vzdát svého dítěte, bojuje za jeho život každičkou vteřinu svého života a není připravena ani na chvíli připustit možnost, že by ten boj mohl být marný. Nevidí, neslyší, jen ví, že pokud poleví, ztratí nejmilovanější osobu na světě, vlastní dítě. Velmi se mi líbila hudba, která krásně podkreslovala děj filmu. Uznávám, že 100% dokonalý film to nebyl, ale nakonec jsem se po mírném váhání rozhodla udělit mu 5*, protože mě opravdu zasáhl do srdce svou opravdovostí a citlivostí.

plakát

Hra o trůny (2011) (seriál) 

Než začal vycházet seriál, přečetla jsem tehdy dostupné knížky a stala se jejich oddanou fanynkou. Prvního dílu jsem se nemohla vůbec dočkat, má očekávání byla opravdu veliká. A byla dokonale uspokojena. Ano, čtenář se musí spokojit s kompromisy, s tím, že ne všechny postavy z knížky dostanou svůj prostor, že některé zápletky zmizí úplně a o jiné se seriál jen letmo otře. Ale upřímně, jinak by to asi ani nešlo. Zatím mě nezklamal ani jeden díl, přestože některé jsou přece jen takové vyčkávací a někomu mohou přijít i nudnější. S postavami a jejich obsazením jsem nad míru spokojená, jen se musím přiznat, že na začátku 3. série jsem mírně zklamaná z Mance, takhle jsem si ho nepředstavovala. No, uvidíme, co se z něj ještě vyloupne. Hra o trůny je skvělou směsicí intrik, lásky a nenávisti, sexu, zvrhlostí ve všech možných významech, krutosti, statečnosti, vypočítavosti, vznešenosti, vtipu, magie, válek a všeho ostatního, co byste ve fantasy světě chtěli mít. A opravdu všem, které tento svět pohltil, doporučuju přečíst i knihy, vážně to stojí za to!

plakát

Hanebný pancharti (2009) 

Tarantino v plné síle! Naprosto skvělé a skvěle zahrané postavy, což vzhledem k jejich množství opravdu oceňuji. Velký respekt před výkonem Christopha Waltze! Zábavný, akční, neuvěřitelně povedenými dialogy (velmi se mi líbilo přecházení z francouzštiny do němčiny a angličtiny) prodchnutý snímek, který přináší i jedno velké ponaučení (pozor, malý spoiler!): Bacha na to, jak počítáte na prstech, může to být otázka života a smrti! :D

plakát

Předčítač (2008) 

Moc krasny a zaroven smutny zazitek...

plakát

Pozemšťan (2007) 

Originalne pojate sci-fi dokazujici, ze je v tomto zanru mozno natocit dokonaly film i bez pouziti specialnich efektu, armady vesmirnych lodi nebo divnookych mimozemstanu. Uzasny, zajimavy, dialogove perfektne vypracovany film, po kterem clovek dokaze jeste hodiny sedet a debatovat o mnoha vecech, na ktere vas film navede.

plakát

Michael Jackson's This Is It (2009) 

Nejsem nejvetsi fanynkou MJ ani vernou posluchackou popu.. Ale tohoto pana mam proste rada za to, ze dokazal to, o cem se vetsine lidi ani nesni a to svou vlastni pili, stal se ikonou, ktera bude znama i za dvacet, tricet, sto let a hlavne ho mam rada i jako cloveka, at uz se o nem psalo cokoli. Na This Is It jsem sla ze zvedavosti, videt, co chystal, co mel byt ten mega navrat, ktery sliboval. A muzu rict, ze jsem si film uzila. Kdyby se ten koncert uskutecnil, byla by to nejvetsi sou, jakou si lze jen predstavit. Bylo nadherne sledovat vsechny ty pripravy, nadseni, s jakym Michael a cely jeho tym tento koncert planoval. Videa, ktera nataceli, choreografie, zpev... vsechno naplanovane do posledniho detailu. Uzasny film pro fanousky a milovniky hudby, pro ty, kdo chteji proniknout do taju pripravy velkych koncertu a pro ty, kdo chteji naposled vzdat cest Krali popu.

plakát

Ledová bouře (1997) 

Ang Lee je pro mě všeobecně nadaným mistrem filmového umění. Dokáže natočit snad všechny filmové žánry a každému z nich dát duši, kouzlo a cit. Stejně tak je tomu u Ledové bouře. Snímek plný lži, pokrytectví a přetvářek, ale také nevinnosti a opravdovosti si získal mé srdce. Velkou zásluhu na tom mají skvělé herecké výkony, má oblíbená Christina Ricci a trochu smutná postava Elijaha Wooda.

plakát

Control (2007) 

Smutná a zlomená postava Iana Curtise marně hledající alespoň záblesk barevné naděje v depresivním a bolavém černobílem světě.

plakát

Howlův kráčející hrad (2004) 

Jako vždy nádherné, kouzelné a tajemné. Miyazaki tohle prostě umí. Nádherné barvy, neuvěřitelné nápady, spousta tajuplných postav, u kterých nevíte, co se z nich na konci vyklube. Sophie se svým laskavým srdcem je postavou, do které se od začátku zamilujete a postupně bude vaší duši blíž a blíž. Naproti tomu u Howla se pocity mění s každým záběrem. Umí totiž být okouzlující, chytrý a krásný, ale bohužel také povrchní, namyšlený a hloupý. A co se z něj vyklube na konci, musíte zjistit sami.:)

plakát

Jak jsem poznal vaši matku (2005) (seriál) 

Pro mě naprosto dokonalý seriál na slunné, zamračené i deštivé dny. Nikdy se mi nestalo, že bych na Teda a spol. neměla náladu. Navíc co je důležité, HIMYM nedochází dech ani po třech sériích. V každém díle nás čeká něco nečekaného, vtipný nápad, nečekaný zvrat. Myslím, že každý si tady dokáže najít postavu, kterou si oblíbí nebo se v ní dokonce pozná. Hlášky jako Suit up, It's gonna be legen..wait for it..dary, awesome popřípadě High Five se už staly opravdu legendárními, takže fanouška HIMYM není těžké poznat. :)