Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (300)

plakát

Moderní Popelka (2004) 

Upřímně, bylo to přesně takové, jak jsem čekala... Přeslazené, typicky americké, v mnoha ohledech trapné a ve všech ohledech předvídatelné. Písničky ve filmu se mi nelíbily, postavám by zajímavější charaktery napsalo i dvouleté dítě a konec... tekla všude šlehačka, cukr, čokoláda... prostě spousta sladkého hnusu, až se divím, že se v tom ti herci neutopili... Co se "herectví" týče, škoda mluvit. Za zmínku stojí snad jen Chad Michael Murray a to spíše za sympatické vystupování než za nějaké umění. No, takže doporučuju lidem v depresi, trapnost snímku vás rozesměje, ať už chcete nebo ne. :)

plakát

Mazaný Filip (2003) 

Na první pohled docela zábavný snímek. Na české poměry se totiž jedná o něco zvláštního a odlišného. Přestože někdy vtipy působí jako obyčejné kecy, které se snaží tvářit, že jsou inteligentní a vtipné, najdou se místa, která pobaví doopravdy. Jinak mě zaujala kamera a stylizace celého snímku. Jednoduchá zábava na prázdninový večer.

plakát

The Doors (1991) 

Hodně zajímavý film. Nejen svým příběhem, ale také skvělými hereckými výkony. Film je zaměřen hlavně na zpěváka Jima Morrisona v podání úchvatného Vala Kilmera. Jeho vzezření, zpěv, pohyby, vyznění... to vše je prostě dokonalé. Navíc mám písničky The Doors opravdu hodně moc ráda, hlavně díky jejich zvláštním textům. Takže fanouškům i nefanouškům doporučuju, je to opravdu zajímavý snímek.

plakát

Napoleon - pravda a legenda (2003) (TV film) 

Šikovný dokument o osobě francouzského panovníka, který vydobyl slávu nejen sobě, ale celé Francii. Následoval však krutý pád...

plakát

Marie Antoinetta - z trůnu na popraviště (2004) (TV film) 

Vzhledem k mé zálibě v historii (a zvláště pak v té, týkající se Francie), byl pro mě tento dokument hodně zajímavou záležitostí. Jediné, co mě trochu zklamalo, bylo zdlouhavé pátrání po obsahu královniných dopisů, které se však nepodařilo rozluštit. Přesto však bylo vzrušující sledovat osudy královny tak, jak je sama zaznamenala do svých korespondencí. Obzváště zajímavým pro mě byl dopis napsaný těsně před popravou. Marie Antoinetta asi už pro vždy zůstane jednou z nejzajímavějších osobností francouzských dějin.

plakát

Hrůzostrašný dějepis (2001) (seriál) 

Docela zklamání. Ani ne tak pro mě, já nic neočekávala a jen to chtěla zkusit, ale spíše pro mou chudinku mamku, která dějepis učí a těšila se, že se konečně najde zábavná forma jak pro ni, tak pro její svěřence. Ale ouha, špatná animace, jen sem tam nějaký povedený vtípek, jinak docela slabota. Takže radši budu pokračovat v Byl jednou jeden vynálezce a Byl jednou jeden člověk :D

plakát

Dva a půl chlapa (2003) (seriál) 

Docela příjemné, i když ničím objevné a ani nijak moc inteligentní. Prostě a jednoduše staré dobré vtípky, které fungují, zvláště v podání Charlieho Sheena. Pokud ležíte doma s chřipkou, jedná se o příjemné zpestření filmových a seriálových maratonů. :)

plakát

Bouřlivé výšiny (1992) 

O tomto filmu jsem bohužel neměla ponětí až do osudové hodiny angličtiny. Ještě před jeho spuštěním jsem si říkala: fajn, naučím se na zkoušení. Ale to jsem se naivně přepočítala. Jakmile totiž film začal, naprosto mě pohltil a nepustil až do závěrečných titulků. Příběh pomstychtivého a chladného Heathcliffa, jehož srdce je tolikrát zlomené a smrtelně raněné, že již nedokáže rozdávat nic než bolest a žal, svobodomylsné Cathy, která vidí život jen jako hru a tím zraňuje nejen své okolí, ale i sama sebe, ale také příběh potomků, kteří trpí za činy svých rodičů a jsou zraňováni pro něco, za co nemůžou. *** Naprosto perfektní atmosféra podtržená emotivní a výraznou hudbou a především okouzlujícími hereckými výkony. Zmínit musím především hlavní postavy v podání Juliette Binoche, která zde v dvojroli Cathy a její dcery předvádí opravdu úctyhodný výkon, a Ralpha Fiennese, jehož postava krutého Heathcliffa mě zasáhla asi nejvíce. Jeho kultivovaný vzhled v kontrastu s krutostí jeho činů vyznívá opravdu silně. Navíc Ralph Fiennes pro mě představuje nejdokonalejšího záporného hrdinu této doby, jelikož naprosto dokonale dokáže skloubit ukrutnost dané postavy a jejích zločinů s utrpením, které se odehrává uvnitř jejího nitra. Proto umí v divákovi vyvolat jak opovržení, tak soucit, což dokáže zapůsobit opravdu hluboko a emotivně. Důležitým faktorem je krom hudby a hereckého obsazení také skvěle padnoucí prostředí vykreslující pochmurnou náladu celého příběhu. Zasloužených 100%.

plakát

Rozmarné léto (1967) 

Umělecká hodnota tohoto slavného českého filmu je jistě nedocenitelná, přesto pro mě bylo problémem se nechat příběhem unést a okouzlit, jelikož jsem nebyla schopná se vžít do žádné z postav a ani jim nějak hlouběji porozumět. Navíc jazyk, kterým postavy mluví, měl pro mě spíše rušivou funkci. V knize mi tento styl mluvy nevadí, naopak někdy je opravdu přínosem, ale k filmu se mi nehodí a nelíbí. Snad nejsympatičtější postavou pro mě byl kouzelník Arnoštek v podání Jiřího Menzela. Takže zhruba 3,5 * zaokrouhleno nahoru. :)

plakát

Penelope (2006) 

Opravdu kouzelná pohádka, hlavně svým krásným a citlivým příběhem o dívce s rypáčkem, která chce poznat lásku a hlavně někoho, kdo by před ní hned neutekl, o její matce, jejíž jedinou starostí je najít kohokoli, kdo by zlomil kletbu a ona by snad konečně svou dceru začla i milovat, a o jejím otci, který tiše trpí svou hysterickou ženu. A samozřejmě také pohádka o zástupu urozených nápadníků, kteří utíkají... respektive vyskakují... před Penelopiným rypáčkem, a jednom nápadníkovi, jehož útěk je tak trochu obestřen tajemstvím.. A co je nejdůležitější, je to pohádka o tom, že se máme mít rádi takoví, jací jsme, nemáme se schovávat jen proto, že se za nás někdo stydí nebo že je na nás podle společnosti něco špatně... a že ten pravý se jednou vždycky objeví. :) P.S. Christina s rypáčkem je snad nejroztomilejší člověk na světě :) A jinak mě mile překvapila role Reese Witherspoon.