Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Akční
  • Dobrodružný

Oblíbené seriály (10)

Hra o trůny

Hra o trůny (2011)

Než začal vycházet seriál, přečetla jsem tehdy dostupné knížky a stala se jejich oddanou fanynkou. Prvního dílu jsem se nemohla vůbec dočkat, má očekávání byla opravdu veliká. A byla dokonale uspokojena. Ano, čtenář se musí spokojit s kompromisy, s tím, že ne všechny postavy z knížky dostanou svůj prostor, že některé zápletky zmizí úplně a o jiné se seriál jen letmo otře. Ale upřímně, jinak by to asi ani nešlo. Zatím mě nezklamal ani jeden díl, přestože některé jsou přece jen takové vyčkávací a někomu mohou přijít i nudnější. S postavami a jejich obsazením jsem nad míru spokojená, jen se musím přiznat, že na začátku 3. série jsem mírně zklamaná z Mance, takhle jsem si ho nepředstavovala. No, uvidíme, co se z něj ještě vyloupne. Hra o trůny je skvělou směsicí intrik, lásky a nenávisti, sexu, zvrhlostí ve všech možných významech, krutosti, statečnosti, vypočítavosti, vznešenosti, vtipu, magie, válek a všeho ostatního, co byste ve fantasy světě chtěli mít. A opravdu všem, které tento svět pohltil, doporučuju přečíst i knihy, vážně to stojí za to!

Gilmorova děvčata

Gilmorova děvčata (2000)

Pohoda, legrace, nadsázka a sympatičtí hrdinové, trocha ironie a schválného sebezesměšnění dělá z tohoto seriálu hodně dobrý seriál.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Úžasně vtipný seriál, dokonale ulítlé postavy, gagy, kterým se budete smát ještě za týden a tak originální nápady, že prostě nepochopíte (nebo teda aspoň já jsem nepochopila :)). Big Bang Theory navazuje na vtip typu Červený trpaslík nebo IT Crowd. Zvláště druhému jmenovanému se docela podobá i hlavní zápletka: dva podivíni a nechápavá ženská dávají dohromady šíleně zábavnou partu. :) Jen na místo IT techniků se tady prohání párek zmagořelých fyziků a jejich kamarádů. Doporučuju, je to fakt velký třesk smíchu...

Dr. House

Dr. House (2004)

Zpočátku jsem měla tendenci se Housovi vyhýbat velkým obloukem. Vlastně ani nevím proč. Jenže pak jsem zkusila jeden díl a ejhle, House mě dostal. Přestože jsou všechny díly tak trochu přes kopírák (záhadný případ, hypotéza, co by to tak mohlo být, Housovo rýpání do Cuddyové, zhoršení, nová hypotéza, opět House vs. Cuddyová, správné řešení a happy-end), Housovy hlášky, scénky na klinice a neustálé rýpání jsou takovou zásobárnou smíchu, že mírnou monotónnost hravě odpustíte. Řešené případy jsou navíc opravdu kuriózní a zajímavé a je zábavné sledovat, jak na ně reagují jednotlivé postavy. Cynický House, starostlivá Cameronová, trošku zatrpklý Chase a flegmatický a povznesený Forman. A samozřejmě Housův společník Wilson a ambiciózní Cuddyová. Tyhle postavy tvoří dohromady hodně podivnou partu, která však dokonale funguje a umí rozesmát.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Trpaslík je sice ještě lepší, ale tohle rozhodně stojí za to! Do postav se prostě zamilujete ať chcete nebo ne... Tak snad budou dalsi dily... :) A více Richmonda, je k sežrání!!! :D

Chirurgové

Chirurgové (2005)

Pro seriály z lékařského prostředí mám tak trochu slabost, např. Pohotovost. Proto nemůžu jinak než hodnotit pěti *, zvláště když se jedná o tenhle skvělý a vtipný seriál, který zase přináší trochu jiný pohled za zdi nemocnice.