Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Thriller

Recenze (791)

plakát

Tokyo tower: Okan to boku to, tokidoki, oton (2007) 

Pro me jednoznacne a jednim slovem UZASNE. Prosty fim s prostym poselsvim, dle meho velice nevtirave podany. Po vsech strankach remeslne nadprumerne. Snad dynamika filmu zrovna muze mnohe odradit, ale jak rikam k prostemu vyrazu celoho filmu se nesmirne hodi. Uzasny a zpytujici zazitek.

plakát

PornoStar (1998) 

Par skvelich momentu, az skoro genialnich s opravdu hodne zajimavou atmosferou. Take hodne dobry rockovy soundtrack, ale do takovyhle posahancu se jen tezko vziva... proste klasicky Toyoda.

plakát

Jedni a druzí (1981) 

Je jasne, ze Lelouch je absolutni patetik a je take jasne, ze Rudovous napodobne. Kdo beha na nadrazi za vlakama vi svoje. (Film ma svoje mouchy, ale kdyz jsem ho videl totalne me rozlozil.)

plakát

Volba (2005) 

Johnny To je proste skveli reziser ktery i z okoukane zanrovky dokaze vytrepat hodne dobrou podivanou. Mozna, ze se nekomu muze zdat pribehovost i charkterizace z pocastku velmi plitka, ale to jen pro to aby minutu po minute scenar kristalizoval oboje zminene do velmi slusne hloubky - pro me opravdu neprehlednutelne.

plakát

Karisuma (1999) 

Jdu do kina, utahanej, tyden uz spim maximalne dve hodiny denne a ted tohle. Prvnich dvacet minut klimbam vzdycky deset vterin a dalsich deset jsem vzhuru a to tak 50X zasebou. Navzdory tomuto nejak jsem to preklepal a dokonce drzel tak tak s filmem krok. Koukam na to, hlavu jako skopek, moudry z toho dvakrat nejsem. Nadherna krajina, japonska nejaponska s obcas silnym barevnym priostrenim. Divne "dejove" zvraty, prazvlastni postavy a spolky. Chvilema mi to zapaluje, ale vetsinou nevim nevim co si mam myslet. Film konci a v hlave mam docela zmatek. No nic nemyslim na to. Druhy den setkani s jinym filmofilem co to videl se mnou den predtim, ... probirame to a bac(!), vzajemne jakoby jsme se inspirovali, takze ta metaforicka opona poodstoupila a pred nama byl film na ktery jen tak nezapomeneme - prave pro jeho neuveritelne charisma. (Vyborne komentare.) Eiga-sai 09.

plakát

2 Dyuo (1997) 

Tohle tedy bolelo, ale s vedomim, ze jde o experiment vyuzivajici prvky dokumentaristiky a improvizace, to bolelo mene. Obcas slusne strihana kamera..

plakát

Chirusoku no natsu (2003) 

Do hlavni hrdinky jsem se behem prvnich minut filmu ihned zamiloval a cely jeji pribeh s ni velmi prozival. To by na pet hvezd z me strany mohlo stacit. Libilo se mi, ze pribeh se statecne nevyhyba i spolecensky tak ozehavemu tematu jako jsou prave japonsko-korejske vztahy. Temnejsi dejova linie s otcem jak dobre Xeelee pripomina dava tusit, ze nepujde jen tak o ledajake dojemne melodrama. Eiga-sai 09.

plakát

Futari bijori (2005) 

Stare Kjoto, starsi manzelsky par a mlady karetni mag/vedec (mam kamarada-japonce a je v tech karetnich tricich jeste lepsi ;-)). Podobnych snimku o stari natocenych tak vkusne jsem uz dlouho nemel tu cest sledovat. Take jako stub bych pochvalil vyvazene tempo filmu. Opet dojemna podivana na Eiga-sai 09.

plakát

Biriken (1996) 

Typicky japonsky komedialni snimek s opravdu nevsednim hlavnim hrdinou. Asi ne vzdy do sebe vse logicky zapada, coz je pro mnohe tezko stravitelne. Ano mix nostagikeho pribehu o zacharane stare osacke veze s komedii o zvlastnim zpusobem vtelenem buzkovi Bilikenovi chvilemi pusobi opravdu nesourode. Presto ma v sobe tolik nekdy az stresteneho humoru i puvabne oslavy pomalu odchazejciho sveta, ze si moje sympatie rozhodne ziskal. Eiga-sai 09.

plakát

Always sančóme no júhi (2005) 

Takashi Yamazaki si bere hodne z poetiky padesatych let do kterych je samotny dej fimu take ostatne zasazen. Jakoby ovsem chtel touto snahou sve dobove rezijni vzory snad az prilis prekonavat prave v jiz zminovanem nostalgicnu. Nadruhou stranu - puvodni predloha je manga a na to konto se da mnohe v tomto filmu posuzovat trosku z jineho uhlu. Moc se tesim na druhy dil.