Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (460)

plakát

Štvanice (2017) (studentský film) 

Vizuálně poutavá a informačně výživná záležitost. Povinnost nejen pro fanoušky hokeje a milovníky hokejové historie!

plakát

Nebezpečný člověk (1964) (TV film) 

3-4 / stojí za zhlédnutí zejména kvůli hereckým výkonům

plakát

Superbia (2016) 

Koprodukční krátký snímek Superbia (což v latině znamená pýcha) se představil v prestižní sekci Týdne kritiky na 69. ročníku festivalu v Cannes 2016 jako jediný animovaný film. Jeho maďarská autorka Luca Tóthová prozradila v jednom z rozhovorů, že ideou bylo zobrazit společnost, v níž je vžitá nerovnost. - V imaginární krajině žijí jako divošky nahé dominantní ženy, jejichž prsa symbolizují moc a sílu, která bývá tradičně spojována s muži. Ti jsou naopak v pozici slabších usedlých tvorů, působících jako snadná kořist. V harmonii přebývají v jeskyni. Bytosti budují oddělená společenství na březích životodárné Mléčné řeky, vyvěrající v horách z vemene posvátné krávy až do chvíle, než zavedené pořádky naruší přirozená přitažlivost a objeví se první smíšený pár… - Režisérka převrácením tradičních rolí vytváří zajímavý kontrast. Na běžně prezentovaný ideál krásy reaguje vykreslením ženských těl v nejrůznějších podobách a detailech. Velkoryse využívá mnoho motivů a symbolů, z nichž některé použila už ve svém absolventském filmu The Age of Curious (2013, Období zvědavosti). Oba snímky spojuje precizní práce s barvami, jež vyjadřují nálady a umocňují smyslovost. Atmosféru dokresluje hudební a zvuková (smích, sténání) stopa. - Superbia byla do české distribuce uvedena jako předfilm k dokumentu Nechte zpívat Mišíka (2017; r. Jitka Němcová) a rovněž se dostala mezi bonusy na stejnojmenném DVD. (http://www.filmovyprehled.cz/cs/film/401654/superbia)

plakát

Lajka (2017) 

4-5 // Po dvou zhlédnutích stále nenacházím příliš problematických míst. Většina písniček je naprosto skvělá. Quirkrk je dost možná nejzábavnější postava, která si pro sebe "krade" všechny scény, kde se objeví. Bavit se budou víc asi starší diváci (Jurij Levobočkin a všechno kolem SSSR, ale i kritika USA a požírání), ale pro děti je toho ve filmu spousta.

plakát

Čára (2017) 

2-3. Na rozdíl od Čističe mi Čára nepřijde vydařená. Je tam zdánlivě všechno, ale pod slupkou není vlastně nic. A rozhodně nic, co by už člověk neviděl jinde. Osudy protagonistů mi byly lhostejné. Palec nahoru za některé komediálně laděné scény, které překvapivě fungovaly.

plakát

8 hlav šílenství (2017) 

Viděno na LFŠ. Opravdu netradiční životopisný film. Nabízí hodně nevšední zážitek, který nesedne každému. Ale stojí za pozornost, pokud vám není lhostejná historie, (gulagová) literatura, Rusko atd. Mám ráda, když jsou filmy nepředvídatelné. A to 8 hlav šílenství splňuje, navíc je mi blízký jeho humor. Jediným highlightem rozhodně není Zedníček bez kníru.) V říjnu si film zopakuju.

plakát

Hra bez pravidel (1967) 

3-4 // Neherec Frantisek Stastny hraje podobne jako herec Svatopluk Matyas (kdo nevidel: Matyas je podobne spatny jako treba ve Zde jsou lvi, prazdny vyraz, odrikavani replik, akorat s ti rozdilem, ze ve Zde jsou lvi prehraval, tady podehrava - je fakt spatny a nevyrazny, kdo to nevidi, tak tomu zavidim). // Hudba zbytecne tlaci na pilu // Zajimavi padousi, vynikajici Mensik: "Brýtro fotr! Šéf už je tady? ... Už tady paříte, co?!" // Kdyby se vystrihla postava kapitana/majora VB, kterou hraje Josef Blaha, a to zejmena v zaveru, bylo by na ciste 4 hvezdy

plakát

Butterfly Kisses (2017) 

Závěrečný voiceover mi přišel zbytečný, jinak to po většinu času fungovalo.