Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (460)

plakát

Miranda (2009) (seriál) 

Někdo Mirandu nesnáší, někdo zbožňuje. Patřím do druhé skupiny. Dokáže mě spolehlivě rozesmát. Miranda je něco mezi Jen z IT Crowd a Bridge Jones. Koho baví britská angličtina, ten si užije.

plakát

Lovcova noc (1955) 

Viděno kdysi. Ještě když jsem nebyla na ČSFD. Myslela jsem si, že je tenhle skvost známější.

plakát

Amy (2015) 

Těžko hodnotit, ale nevidím důvod, proč nedat plný počet. Vlastně jo. Amyina bulimie byla zmíněna spíš okrajově. Přitom sehrála v jejím skonu dost důležitou roli. Článek tady: http://pitchfork.com/thepitch/861-we-need-to-talk-about-amy-winehouses-eating-disorder-and-its-role-in-her-death/ Doporučuju tenhle živák BBC - The Day She Came to Dingle: https://www.youtube.com/watch?v=9xVqkpDRDPY Nebo: audio podoba - všechny songy za sebou, vystříhané kecání: https://www.youtube.com/watch?v=DLkXhBFRAXs

plakát

MY 2 (2014) 

Rozhodně lepší film než např. Místa, což zrovna není pochvala. Ale vážně - příliš jsem nečekala a byla jsem příjemně překvapená. Nosálek skvělý, Plodková tolik ne. Škoda že to kiny prošlo bez většího povšimnutí.

plakát

Zoostory (2014) (studentský film) 

Orlin Stanchev geniální. Minimum prostředků - maximální účinek. Doporučuju.

plakát

Přechodné vědomí (2014) (studentský film) 

4-5 / vymazlená záležitost, atmosféra, herci, všechno funguje / jen ty jednotlivé prvky už člověk někde viděl

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

3-4 / herecký koncert to je, Julianne je skvělá, ale celkově jsem od tohohle filmu čekala víc

plakát

Schmitke (2014) 

Precizně vystavěné, vrstev dostatek, naštěstí nepůsobí samoúčelně, zvuk !!!! a obraz naprosto lahůdkový. Peter Kurth v titulní roli bezchybný. Silný film. Nutno vidět v kině.

plakát

Králova zahradnice (2014) 

Rickmanův druhý režijní počin, A Little Chaos (Králova zahradnice), není zdaleka tak pozoruhodný jako jeho debut, vynikající The Winter Guest (Zimní host). Vlastně je to průměr, nepřináší nic nového, co by člověk neviděl už v řadě jiných filmů (tragédie, která poznamenala hrdinku apod,). Někdy toho chce film říct asi víc (linie manželského páru ztvárněného McCrory a Schoenaertsem), ale ve zkratce tak úplně nefunguje. Herecky to klape dostatečně, obsazení je silné, některé scény a sofistikované dialogy rozhodně stojí za vidění. Naproti tomu jsou tu i rušivé momenty, které snímek spíš devalvují (předvídatelné zvraty). Dojde i na trochu duchařiny, na druhou stranu příliš zahradničení nečekejte.