Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Akční

Recenze (4 167)

plakát

The Boogie Man Will Get You (1942) 

The Boogie Man Will Get You mě nalákal na jména Boris Karloff a Peter Lorre a právě zdejší zařazení Komedie/Horor. Horor to teda opravdu není ale shlédnutí nelituju protože povedená komediální taškařice s přijatelnou stopáží která mě pobavila to rozhodně byla. 3hvězdy

plakát

La campana del infierno (1973) 

Hodně zajímavej a dle zdejšího hodnocení soudě málo známej(jen 26hodnocení) film kterej by si určitě víc pozornosti zasloužil. Ikdyž je pravda, že  z dnešních diváku už asi málokdo tenhle kousek ocení a docení. Za zmínku rozhodně stojí scén z reálných jatek bez příkras. Přesto by divák neměl čekat žádnej krvák. Jinak je to spíš o atmosféře. Zazvonil zvonec a jednoho člověka je konec. Nejen ve filmu ale i doslova. Bell from Hell to byl i pro režiséra Claudio Guerína v poslední natáčecí den spadl z věže, kde točil poslední záběry, a na místě zemřel. Film pak dokončil Juan Antonio Bardem. Jak je uváděno ve zdejších zajímavostech. Slabší 4hvězdy

plakát

The Munsters (2022) 

Filmovou tvorbu Roba Zombieho jsem si oblíbil a doposud jsem viděl vše co natočil. Až na tohle. Tomuhle kousku jsem zatím odolával. Konečně ale nastal jeho čas a já se The Munster rozhodl dát šanci. Původní černobílej seriál si tak matně pamatuju. Rozhodně ale netvrdím, že jsem viděl všechny díly. A tohle mělo být právě jakousi Robieho poctou tomuto seriálu. No a nebyl by to Rob Zombie aby to neuchopil po svým a nepřidal tam něco ze sebe. Finální verdikt zní. Těžko říct kdo tuhle taškařici ocení. Můžou to být ti co znají původní seriál i fandové filmové tvorby Roba Zombieho(protože se v tom prostě nezapře). Stejně tak se ale můžou najít diváci kteří raději zůstanou věrni staré dobré černobílé seriálové klasice a jen stěží budou tuhle barvami hrající taškařici skousávat. Stejně tak to může být u fanoušků Roba Zombieho(mezi které patří i já) kteří by raději viděli regulérní horor. Mě ale tahle pocta dnes již kultovnímu seriálu celkem sedla a Robieho odskok od čistokrevnýho hororu mi nevadil. Změna je někdy potřeba. Ikdyž i já doufám, že nám Rob Zombie příště zase přitvrdí. The Munster ode mě vyfasují slabší 4hvězdy.

plakát

Černá kočka (1934) 

Pominu-li fakt, že s povídkou Edgara Allana Poea Černá kočka nemá film nic společnýho(až na kočku) tak mu v podstatě nemám co vytknout. Tohle mě neskutečně chytlo. Jakpak by taky ne. Souboj dvou hororových legend jakými bezesporu Karloff a Lugosi jsou mě neskutečně bavil. Pokud bych zde musel vyzdvihnout kdo se mi tu líbil víc je to jasně Boris Karloff v roli Poelziga. Ten byl vskutku ďábelskej. A i přestože šlo o zápornou postavu fandil jsem mu víc než Wardegastovi kterýho hrál Bela Lugosi. Hodně silný 4 hvězdy.

plakát

Morozko (1924) 

Mrazík/Morozko(1964) mě nikdy nějak extra nebral. Ale původní Morozko to je jiná. Notoricky známá, všemi opěvovaná a x krát reprízovaná verze z roku 1964 se může oproti této zahrabat dva metry pod sníh. Za mě je původní Morozko daleko působivější podívaná. Mrazík tady není ten hodnej dědula a proto taky Marfuša dostala co měla. A její matinka snad pochopila, že kdo chce víc nemá nic. 4hvězdy.

plakát

Clockwork (1978) 

Začátky Sama Raimiho v krátkometrážní formě. Ona je sama doma. On to ví a proto přijde na návštěvu se svým kamarádem nabroušeným nožem. Kečup, rozlité mléko, výkřik, vytřeštěné oči, smrt. Kakafonický hudební doprovod. 4hvězdy

plakát

Netvor (2023) 

Drama made in Japan. Je zajímavý jak vše může vyznít jinak z různých úhlů pohledu... Kdo je tady netvor ? ... 4hvězdy

plakát

Sunrise (2024) 

Dle předpokladů nejde o nic co by stálo za větší pozornost. S hororem tenhle film nemá společnýho téměř nic. Hodně utrápený 2hvězdy.

plakát

Záhadný tající muž (1977) 

Na film The Incredible Melting Man jsem narazil když jsem listoval v Encyklopedii hororového filmu a hned mě zaujal. Co se týče příběhu tak žádná sláva to není. Co se ale ocenit musí(na rok vzniku určitě) je maska a speciální efekty. Za což si film ty 3hvězdy zaslouží.

plakát

Invisible Ghost (1941) 

Bela Lugosi v dalším hodinovém snímku v němž se z něho pod vlivem hypnózy do které ho vždy přivede jeho údajně zemřelá žena stává vrah. Příběh je to sice v celku jednoduchej ale díky Lugosimu, krásné Polly Ann Young a krátké stopáži film rychle uteče. 3hvězdy.