Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Akční

Recenze (4 167)

plakát

Black Friday (1940) 

Lákadlem filmu byl Boris Karloff a Bela Lugosi ikdyž jak se později ukázalo ten nedostal tolik prostoru(škoda). I přestože nejde o horor ale mix Sci-Fi, krimi a gangsterky tak jsem se náramně bavil. Nuda tady absolutně nehrozila a neměla šanci. Transplantace mozku, rozdvojení mysli, postupný propad šílenství. 4hvězdy.

plakát

Grip of the Strangler (1958) 

Děj filmu začíná veřejnou popravou(oběšením) údajného vraha nařčeného z vražd pěti žen. Poté se děj přesouvá a sleduje spisovatele v podání Borise Karloffa kterej se snaží dokázat vrahovu nevinu. Je tímto případem doslova posedlý. To ale není nic proti tomu co nastane poté co exhumuje vrahovo tělo, které leží na místním hřbitově a do rukou se mu dostane nůž(skalpel) kterej našel v rakvi. Nápad není asi nikterak originální(ikdyž nevím jak v té době) ale kdo má rád Borise Karloffa neměl by být zklamán ani tímto filmem. Slabší 4hvězdy.

plakát

Nutné zlo Stephena Kinga (2020) (TV film) 

Nic novýho se zde asi divák nedozví ale komentáře Stephena Kinga a ukázky z filmů podle jeho knižních předloh prostě musím ocenit. 5hvězd

plakát

Jednou se vrátí (1991) (TV film) 

Další zfilmovaná povídka Stephena Kinga jejíž knižní předlohu jsem ale o5 nečetl. Zase jsem si ale 100% jistej, že bude mnohem lepší. Film mi přišel docela nudnej a hlavně zbytečně dlouhej. Rapidní zkrácení by mu určitě prospělo a možná by mu i vylepšilo hodnocení. U mě určitě. Působilo to na mě jako nějakej klasickej TV horor kterejch jsou mraky. Myslím si, že mezi horory z let 90tých který je v bedně možno narazit by vyloženě zapadl. 2hvězdy. PS. Snímek má ještě dvě další pokračování. Ty už ale raději vynechám a svůj čas vložím do jiných filmů.

plakát

Vykosťovač (1998) 

Horor pod tímhle rozhodně nehledejte. Spíš je to krimi/thriller vyloženě TV ražení. Film "vykošťenej" o větší porci napětí, atmosféry i lepší herecký výkony. Jeden z nejslabších hereckých výkonů Rutgera Hauera. Hodně slabý 2hvězdy.

plakát

Tajemství vynálezce (1936) 

Film The Man Who Changed His Mind jsem měl v hledáčku už hóóódně dlouho. Navíc jsem měl chuť na nějakej snímek s Borisem Karloffem takže jsem(jak se říká) zabil dvě mouchy jednou ranou. A ještě k tomu jsem se náramně bavil. Skvělej nápad, perfektní zpracování, vynikající Boris Karloff(jak jinak). To vše zabaleno do velice sympatický stopáže(něco málo přes hodinu). V době vzniku to musela být pecka. Myslím si, že jde o film, kterej se neztratí ani dnes. Pakliže jste teda z těch kteří dokáží ocenit i takový starý kousky. 4hvězdy

plakát

Historky hrůzy (1962) 

Roger Corman vzal povídky mýho oblíbence E. A. POEa přizval hororovou legendu V. PRICEho a vzniklo tohle dílko. Na 5hvězd to sice není ale 4hvězdy si to podle mě zcela jistě zaslouží.

plakát

Night Swim (2014) 

Krátkometrážní předkrm stejnojmennýho filmu(od stejnýho režiséra) kterej teď momentálně běží v kinech. Kraťas hodnotím na 3hvězdy. Na film do kina nepůjdu ale z pohodlí domova mu šanci určitě dám.

plakát

The Spider Woman Strikes Back (1946) 

The Spider Woman Strikes Back nabízí příběh "slepé" "pavoučí" ženy Gale Sondergaard a její ho němého sluhy kterého si zahrálo Rondo Hatton. Pavoučí žena spřádá ďábelský plán. Za pomocí svých jedovatých rostlin tráví místním farmářům jejich dobytek a tak chce postupně získat zpět svoje pozemky. Popravdě čekal jsem od toho víc. Určitě by to chtělo víc akce ale díky své stopáži, nápadu, Gale Sondergaard a Rondo Hattonovi prostě ty 3slabší hvězdy dát musím.

plakát

Saltburn (2023) 

První film kterej Emerald Fennell režírovala Promising Young Woman(2020) mě až tak nezaujal. Saltburn už je ale jiný kafe. Ikdyž přiznávám, že když snímek vylezl(spatřil světlo filmovýho světa) nevěnoval jsem mu vůbec žádnou pozornost. Moji pozornost získal až poté co jsem dostal tip od uživatelky Ratchetka za což jí tímto děkuju jelikož sám bych se k němu asi jen stěží dokopal. Film jako takovej komentovat nebudu to už třeba pěkně a trefně vystihl filmovej kolega darkrobyk. Já jen dodám, že jde o kousek kterej rozdělí diváky na dvě poloviny. A to na ty, kterým se film líbit bude a na ty, kterým film nesedne. Já patřím do té první skupiny a kvality filmu oceňuji na 4hvězdy.