Nejsledovanější žánry / typy / původy

• Komedie
  • Akční

Recenze (4 520)

Septic Man (2013)

Film asi nezaujme žádným propracovaným dějem(což se asi dalo čekat) ale za to nabídne spoustu špíny, shitu, blití, mrtvol a kontaminované vody. V tomto téměř „lázeňském prostředí" kanalizačních stok zůstane uvězněn Septic Man Jack. Tahle „léčebná kůra" místních vod má na něj ale neblahé účinky takže na konci vypadá jako Toxický mstitel. Aby nebyl děj úplně fádní tak tvůrci Jackovi do kanalizací hodily dva kamarády v podobě dvou lehce zdegenerovaných bratrů kteří občas zavítají k Jackovi přes poklop na čumendu(hlavně jeden z bratrů). A sem tam mu tam hodí i nějakou tu mrtvolu aby si měl Jack s kým popovídat. Tož možná film o💩 ale mně to celkem sedlo. Pro normálního diváka to asi nebude a mohl by být spíš zhnusen. Škoda, mohlo být víc gore(jedno rozpůlení to nevytrhne) ale za pochvalu aspoň stojí práce maskérů. 3hvězdy

The Coatmaker (2018)

Sice nejde o nic novýho pod(hororovým) sluncem ale ono se toho ani moc novýho na ploše 4minut asi vymyslet nedá. Ale aspoň je to správně Creppy, má to tu správnou atmosféru a je to napínavý až do samotnýho konce. Klidně ty slabší 4hvězdy dám.

plakát

Prokletí spící panny (2016)

Thomas mívá sen v němž vídá spící dívku. Vždy když sní tento sen probudí se se spánkovou paralýzou. Marně se snaží přijít na to co ten sen znamená. Až jednoho dne zazvoní telefon z něhož se dozví, že po strýci zdědil velké sídlo(které taktéž vídá ve snech). Ze strýcovy závěti se dozví, že mužské pokolení jejich rodu nese na svých bedrech něco hrozného. Ani to ho neodradí a Thomas se vydává do sídla aby rozpletl tohle děsivé tajemství. Jde o tak trochu okleštěnou a k obrazu svýmu přizpůsobenou verzi pohádky O Šípkové Růžence která je hozená do hororového hávu. Popravdě jsem si od toho moc nesliboval ale ono to zas tak špatný nebylo. Respektive není to ani žádná výhra ale na jedno podívání OK. Najde se tu i pár slušných hororových výjevů co stojí za to. K mé větší spokojenosti bych to bral stejně ještě víc temnější. Na druhou stranu. Inspiraci si to bere z pohádky a tam jsou vždy šťastný konce. A já Happy endy u hororů(ikdyž tohle jako čistokrevnej horor samozřejmě neberu) bytostně nesnáším. Plusem je že se dá říct, že tady se ho nedočkáme. A tak přimhouřím obě oči a dám slabší 3hvězdy.

plakát

Alice, sladká Alice (1976)

Další z filmů kterej mám na jednom z externích harddisků už pěkně dlouho. Už jsem si ani nepamatoval o čem má film být a před puštěním jsem si zdejší obsah nečetl. Což je jenom dobře. Příběh snímku se zpočátku zdá být poměrně jednoduchej. Jsou tu dvě sestry. Starší 12iletá Alice a mladší Karen. Karen jednoho dne umírá a podezření padá právě na Alici. Ikdyž vy podvědomě víte, že tak to není. Přijde další vražda a vše se začne zamotávat. Rozhodně jde o film kterej dokáže pěkně pracovat s napětím a atmosférou. Taktéž lze pochválit výběr herečky která hrála Alici. Původně jsem byl přesvědčenej, že dám 3hvězdy ale za ten konec přihodím i tu slabí čtvrtou. A kdyby se mě někdo zeptal co se mi jako první vybaví pod názvem filmu Alice, Sweet Alice tak moje odpověď jednoznačně zní - maska a žlutá pláštěnka. Slabší 4hvězdy. PS. Viděna verze s časem 1:55:11

Ballad in Blood (2016)

Spíš než o krvavej horor(soudě podle názvu) jde o jakejsi psycho bizár s podivnýma vyfetovanýma postavama odehrávající se v prazvláštním světě kde snad nikdo a nic není normální. Pro mě docela těžce stravitelnej kousek. Ani né tak obsahem jako svým pojetím. Filmu se nedá upřít pár vydařených scén, dokonce jsem se i zasmál ale jako celek mě to nebavilo a nezaujalo. 2hvězdy

Kneecap (2024)

Již několikrát jsem v komentářích zmiňoval, že mám všeobecně velkou slabost pro Irsko. A tak jsem si tenhle zatím dobře hodnocenej kousek nemohl nechat ujít. A jsem rád, že Irsko nezklamalo. Kneecap je pořádně nadupanou porcí zábavy a tenhle irskej kousek(jak je ostatně zmiňováno ve zdejším obsahu) má opravdu našláplo na to aby se stal kultovním. Ikdyž třeba přirovnání k Tainspottingu já osobně nemám rád protože Trainspotting je jen jeden. A když už tak tohle je hodně novodobě pojatej Trainspotting s HIP HOPovou hudbou kterou já zas až tak nemusím. Ikdyž uznávám, že některý songy byly chytlavý. Jinak ale naprostá spokojenost. Film kterej rozhodně nenudí a má ten správnej tah na branku. Bavil jsem se. Pěkné 4hvězdy

Twin Town (1997)

...Když je všechno v háji ve Walesu jak v ráji... Swansea je středobodem všeho dění. Krádeže aut, kšefty s drogama a jiné špinavé kšefty, zkorumpovaní fízlové a dva věčně zhulení bráchové. Film s dobře zvolenou hudbou(soundtrack by nemusel bej špatnej) a snad ani jednou sympatickou postavou které by se dalo fandit. Snímek Twin Town je prý označován jako velšský Trainspotting. Já osobně bych tyhle dva filmy vůbec nesrovnával ale budiž. Nikomu tohle tvrzení brát nebudu. Ale za mě je to spíš urážka Trainspottingu, že ho někdo srovnává právě s tímhle. Za ten konec nakonec ty 3slabší hvězdy dám. Podruhé už bych se na to ale asi nepodíval. Kdežto Trainspotting jsem viděl nesčetněkrát. Asi tak.

The King Tide (2023)

Mysteriózní drama/thriller o komunitě lidí žijících na ostrově. Jednoho dne se u břehů jejich ostrova objeví dítě(holčička) se zázračnými schopnostmi. Na což si ostrované rychle zvyknou a čehož začnou využívat ve svůj prospěch. Co se ale stane když schopnosti Isly zničehonic zmizí? Tehdy se ukáže, že už komunita dávno nedrží pospolu jako jedna velká rodina tak jako kdysi ale už jen spoléhají na moc jedné malé dívky. A a teď nepřichází. Ale jak už bylo naznačeno. Kdo dává, může i brát. Špatný to rozhodně nebylo. K mé větší spokojenosti chybělo víc napětí, gradování atmosféry a možná i efektivnější konec. Lepší 3hvězdy

Inseminátor (1987)

Tahle 80ková hororová Sci-Fi je ultra Béčko jako prase. Jak je psáno ve zdejších zajímavostech tak hlavní dva představitelé jsou doktorka s vizáží Ripleyové a detektiv se jménem Bishop (Steve Railsback) jsou odkazem na Vetřelce (1986). Vše se odehrává v nemocnici kam je dovezen pacient s podivným poraněním a příznaky. Chlápkovi za nedlouho po příjezdu do nemocnice vyleze z huby jakási larva a z té se za čas stane něco co je podobný obří kudlance. Bo co to bylo. Kdyby byla na konci filmu aspoň nemocnice vymalována na červeno byl bych možná s hodnocením milosrdnější. Takhle ale nemůžu. Na Blue Monkey je tak asi nejzábavnější to pod jakým českým názvem se dá film dohledat a to buď pod názvem Inseminátor anebo Špitál plný breberek. Slabší 2hvězdy

Tech Savvy (2019)

Hned jsem si vzpomněl na Transfigure(2021) od Dylana Clarka. Kdo ví možná právě zde pro natočení svého kraťasu čerpal inspiraci. Tohle je za 2hvězdy