Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Horor
  • Krátkometrážní
  • Drama
  • Komedie
  • Akční

Recenze (4 165)

plakát

Spooks Run Wild (1941) 

Mám celkem rád spojení komedie a hororu ale né vždy to vyjde a funguje tak jak má. A přesně to je případ tohoto filmu. Což je škoda protože film disponuje minimálně dobrým prostředím kde se děj odehrává což je hřbitov a hrad s jeho temnými a tajemnými zákoutími a pavučinami, kostry, nějaký to strašení, Bela Lugosi a jeho sluha Luigi(liliput) ale ani to vše nestačí k dobrému výsledku. O vtipnou stránku filmu se má nejspíš starat parta výrostků která utekla z tábora a ocitla se na hradě. A to je ten největší kámen úrazu. Tahle partička a jejich fórky(až na pár výjimek) mi nepřišly vůbec vtipný. Potrženo sečteno. Rozhodně jsem viděl povedenější hororový komedie. Kdyby v tom nehrál Bela Lugosi tak za pár dní nebudu vědět, že jsem to viděl. Takhle mi to v paměti vydrží možná o trochu déle. Za sebe nic co bych mohl doporučit ale je možný, že někomu třeba ty vtípky těch výrostků sednou víc než mně a pak půjde s hodnocením výš než já. Za mě to jsou hodně slabý 2hvězdy.

plakát

Klub příšer (1981) 

Na film jsem se celkem těšil ale ve finále jsem z výsledku spíš zklamanej. Dostat do filmu(antologie) takový hororový legendy jako Vincenta Priceho, Johna Carradina a Donalda Pleasence a dát jim tak málo prostoru je až trestuhodný. Vincent Price a John Carradine jsou spíš jakými si průvodci a spojují děj a jednotlivý příběhy tlacháním v klubu. Donald Pleasence si zase krátce zahraje v druhé povídce. Povídky jako takové sice neurazí ale žádná sláva to taky není. Trocha té hororové atmosféry, trocha humoru. Na 3hvězdy to sice stačí ale jak už jsem psal. Spíš převažuje zklamání. Sliboval jsem si od toho rozhodně víc.

plakát

The Bad Shepherd (2024) 

Čtyři kamarádi jedou na lov jelenů. Po cestě však mají nehodu při níž na lesní cestě srazí ženu. Po nehodě zůstane mrtvola ženy kterou se rozhodnou(po delší diskuzi) zakopat a taška plná peněz. Jenže jak už to tak chodí s taškou plnou peněz a pod vidinou bohatství začínají mezi nimi neshody s čímž souvisí, že začínají dělat i hodně špatný rozhodnutí který se navíc začínají kupit a který pro ně budou mít nedozírný následky. Jde o film o lidskosti a o tom kam až je člověk při určité situaci schopen a ochoten zajít. Vyloženě špatný to není, podívat se na to dá ale na druhou stranu nejde o nic co by mělo větší šanci na úspěch nebo co by mi delší dobu utkvělo v paměti. Spíš bych to viděl na film vyloženě TV ražení. Jak obsahově, herecky tak kvalitativně. Lepší 2hvězdy

plakát

Bag of Lies (2024) 

Bag of Lies si vystačí s minimem herců a vše se odehrává víceméně v jednom baráku. Máme tu umírající ženu na rakovinu a jejího muže kterej je ochotnej udělat cokoliv pro její záchranu. A i proto podstoupí rituál kterej by jí měl zachránit. Jenže jak už to tak bývá né vše půjde hladce a tak jak by mělo. Po vykonání rituálu musí dodržet tři základní pravidla. Což se samozřejmě nestane a vše se zkomplikuje. Obsahově nejde o nic převratnýho natož pak originálního ale čekal jsem od filmu alespoň standardní průměrnou hororovou podívanou. Ta se ale nekonala. Napětí a hororové atmosféry je tu poskromnu. Tady se totiž šetřilo nejenom na rozpočtu ale právě i na napětí a hororové atmosféře. A tak vznikl tenhle nepodarek. Za mě je to hodně slabej čajíček kterej hladinu hororových vod zcela jistě nerozčeří. Hodně slaboučký 2hvězdy.

plakát

Neposkvrněná (2024) 

...Jen čekám, kdy ti začnou říkat Marie... Musím přiznat, že jsem si od toho moc nesliboval. Původně jsem chtěl i film vynechat protože filmy s křesťanskou tématikou to většinou není nic pro mě. Ale nakonec jsem rád, že jsem dal Immaculate šanci. Neřekl bych, že jde o úplně tuctovej horor z tohoto prostředí a i přesto ukazuje všechny nešvary týkající se náboženství. Jak jeden pochybnej zázrak dokáže zmanipulovat stádo tupých a slepých ovcí. To prostě normálnímu člověku hlava nebere. Mezi vírou a fanatismem je někdy velice tenká hranice. Lepší 3hvězdy.

plakát

The Vampire's Ghost (1945) 

Film nabízející kombinaci témat voodoo(nejen díky voodoo bubnům dunícím v pozadí) a vampírismu(máme tu upíra znaveného životem). Vše se odehrává v Africe. Celkem dobře zahráno, pár dobrých nápadů, přijatelná stopáž. Slabší 3hvězdy.

plakát

Vincent musí zemřít (2023) 

... Hlavně pozor na oční kontakt... Začalo to velice slibně. Film měl hodně zajímavej námět ale ten nakonec alespoň v mým očích zůstal využit tak napůl. Snímek určitě nenudil ale myslím si že by se z něj dalo vytřískat daleko víc. 3hvězdy.

plakát

Devil Bat's Daughter (1946) 

The Devil Bat(1940) Jean Yarbrough s Belou Lugosim byla celkem zábavná jednohubka. Tohle už bylo celkem zbytečný pokračování. Kdyby nevzniklo nic by se nestalo. Hodně slabý 2hvězdy.

plakát

Stovky bobrů (2022) 

Palírník jablkovice versus stovky bobrů(najdou se tu i jiný zvířata)+ jiný nástrahy divočiny který na něho čekají. Z obyčejnýho palírníka kterej o lovu zvěře ví velký kulový se postupně musí stát nejlepší zálesák a lovec v okolí aby tak získal srdce své vyvolené. Zábavná taškařice a v jistým směru asi i pocta němým groteskám. Myslím si ale, že tenhle kousek doplácí na svoji přepálenou stopáž. Určitý zkrácení by nebylo na škodu. Bavil jsem se ale ruku na srdce taková prdel jak jsem čekal to prostě(alespoň za mě) nebyla. Nenáročná oddechovka u který můžete vyložit nohy na stůl a dát mozku voraz a užívat si gagy a někdy i šílený nápady zcela jistě ano. Na víc jak 3hvězdy to ale u mě není.

plakát

Soudain seuls (2023) 

Čekal jsem, že Soudain seuls bude alespoň průměrnej surival o párečku(muž a žena) kterej uvízne na ostrově a zde bude muset bojovat před nepřízní osudu s přírodními živly, zimou a hladem o svoje životy. To je ale pravda jen z části. Víc se tu ale spíš řeší jejich vztah odkrývají se tajemství který mezi sebou mají. Což nebylo až tak pro mě. Těšil jsem se na survival. Kdybych chtěl vztahový drama tak si pustím jinej film. Za mě zklamání. Slabší 2hvězdy.