Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 118)

plakát

Snowden (2016) 

Slušný špionážní film. Bohužel je to celé dost čitelné a bez invence.

plakát

Rocketman (2019) 

Období divokého zrodu Eltona Johna se všemi flitry, chlastem, drogami a především skvělou hudbou se režisérovi povedlo převést na plátno způsobem, kde skloubil hravost, nevázanost i dojemné pasáže do celku, který mi dává radost i smysl.

plakát

Kingsman: Zlatý kruh (2017) 

Kingsman byl pro mě jako zjevení z čistého nebe. Druhý díl už tohle nikdy nemůže zopakovat. Nicméně musím říct, že po rozpačitém začátku je to nakonec hodně zábavná šílenost, kterou si rád někdy dám znova.

plakát

Tenkrát v Hollywoodu (2019) 

Quentin Tarantino opět dokazuje svojí výjimečnost. U Tenkrát v Hollywoodu mě neskutečně bavilo jen tak pozorovat dění na plátně, chytat atmosféru Hollywooodu v jeho vrcholné době rozmaru a svobody.. a vlastně bych k tomu ani nepotřeboval žádný výrazný děj. Kdybych si měl někdy v životě zahrát ve filmu a mohl bych si vybrat jenom jednu jakoukoliv roli, tak bych jednoznačně zvolil Brada Pitta v tomto díle - a nejlepší okamžik - když Brad Pitt leze na střechu opravit satelit, rozhlédne se po prosluněných hollywoodských kopcích posetých luxusními domy, tak se nadechne a zapálí si cigáro.

plakát

U mě dobrý (2008) 

Nevzpomenu si na jiný snímek, který by zachytil atmosféru raných "devádesatek". Člověk si tak jako mimochodem uvědomí, jak velký skok naše společnost za posledních dvacet let udělala. Líbila se atmosféra mariášové knajpy, sedli mi charaktery a díky skořápkovému závěru posouvám hodnocení nad průměr.

plakát

Yesterday (2019) 

Vynikající námět. Zábavné, milé a hravé dílko, kterému bohužel krutě dojde šťáva někde v polovině (Koncert s Ed Sheeranem). Druhá polovina filmu působí, jako kdyby jí natočil nějaký jiný člověk. Nakonec jsem tak tak film nevypnul ještě před koncem a to je vzhledem k velmi slibnému začátku obrovská škoda.

plakát

Devadesátky (2018) 

Jonah Hill v režisérské roli je pro mě po shlédnutí tohoto díla velmi milým překvapením. Devadesátky jsou jako zjevení, těžko budete hledat podobný film. Nebojím se toto dílko považovat za nejsvěžejší vítr na filmovém plátně za poslední roky. Film originální po formální i obrazové stránce. Zároveň působí maximálně autenticky. Mám z toho dokonce pocit, že se Jonah dostal mnohem hlouběji do intimity a mysli člověka, který vyrůstal v 90. (sice tohle je Kalifornie a já vyrůstal na české vesnici a mnohem nudněji:), nicméně i tak jsem se do toho uměl dost vžít).

plakát

Frajer Luke (1967) 

Svoboda mysli a nezlomnost ducha v životní roli Paula Newmana.

plakát

Borg/McEnroe (2017) 

Nemastné a neslané uchopení nadějného materiálu. Ať jsem se snažil sebevíc, nevypracoval jsem si ani k Borgovi ani k McEroeovi výraznější sympatie. Postavy jsou vykresleny dost ploše a celý film tak nějak postrádá "šťávu". To platí bohužel i scénách přímo z kurtu.

plakát

Příběh Alvina Straighta (1999) 

David Lynch dokáže zdánlivě obyčejný příběh přetavit v překrásnou, poetickou a laskavou ódu na život.