Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (1 118)

plakát

Vážený občan (2016) 

Ironie, satira, komedie a drama. Oscar Martínez předvádí obdivuhodný herecký výkon. Stojí za ním silný a dobře vypointovaný scénář. Balancuje přesně na hraně dramatu a komedie, někde mezi poctou a výsměchem.

plakát

Případ Nile Hilton (2017) 

Miluji, když mi film ukáže bez příkras nějaké prostředí, město, profesi.. Příběh odehrávající v období "Arabského jara" má až magickou atmosféru. Detektiv Naredin je sám zkorumpovaný a na své místo dosazený díky strýcovi. Ovšem člověk tak nějak chápe, že takhle to v Káhiře prostě chodí a není jiná možnost. Policie je zamořená korupcí a případy jsou politicky ovlivňované. Jednoduchý případ vraždy se tak mění v boj s větrnými mlýny.

plakát

Dlouhý Velký pátek (1980) 

Z dnešního pohledu je to spíš komedie. Triviální zápletka, naprosto lineární postavy a úchylná televizní hudba.

plakát

Most přes řeku Kwai (1957) 

Je neuvěřitelné, že film o deset let starší než můj táta vypadá i v kontrastu dnešní doby skvěle. Hrdé herecké výkony britského a japonského plukovníka jsou tím, co dělá snímek věčným. Poslední hodinu bych sestříhal na půlku, to je jediná výtka.

plakát

V pasti (2016) (seriál) 

Dostal jsem přesně tu severskou syrovost, kterou jsem chtěl. Seriál má tak mrazivou atmosféru, že jsem to cítil i z podlahy obývacího pokoje. Ólafur Darri Ólafsson je přesně ten typ herce, kterého chce vidět člověk unavený Hollywoodem.

plakát

MINDHUNTER: Lovci myšlenek (2017) (seriál) 

Historická přesnost je neuvěřitelná - saka, auta, kníry, psací stroje, nahrávací zařízení, projektory.. všechno tvůrci dokonale nastudovali a přenesli na plátno jakoby mimochodem. Skvělým způsobem je zpracovaný vývoj obou hlavních hrdinů, kdy z počátečního nadšení postupně přecházejí v sofistikovanější metody výzkumu masových vrahů.

plakát

Ve jménu vlasti (2011) (seriál) 

Působivé nahlédnutí do paranoidního světa tajných služeb. V každé sérii se autorům daří velmi dobře vystupňovat napětí. Ke všem postavám jsem si vybudoval citovou vazbu.

plakát

Božský (2008) 

Režisérské mistrovství Paula Sorrentina.

plakát

Tady to musí být (2011) 

Kompozičně precizní film s výborným Pennem v hlavní roli. Bohužel obsahově mdlé. Úvodní nostalgie se postupně mění v nudu a ve výsledku je to jen další "divný" film.

plakát

Gangy z Birminghamu (2013) (seriál) 

Mimořádně zajímavá etapa britských dějin je servírována stylově, jak to jen jde. Velkolepá výprava, vizuální stránka, hudba a opravdu skvělí herci posouvají Peaky Blinders mezi nejlepší gangsterské seriály.