Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (467)

plakát

Italský hřebec (1970) 

A já si zase myslím, že to je velmi cenná rarita. A koneckonců, každý nějak začínal.

plakát

Okupace (2015) (seriál) 

Tak jasně, když v současný době chcete někoho (či dokonce celý stát nebo národ) v evropským filmu vykreslit jako zlýho a zároveň chcete, aby vám to prošlo a nebyl jste xenofob a rasista a dostal jste na to dotaci z fondu kinematografie, tak holt musíte zvolit Rusy. Pro mě ovšem tohle není seriál rusobijský Je o postupném přituhování. O sebezničujícím ustupování, které stejně útočníka nezastaví. O odvaze vzepřít se, i když víš, že nemáš šanci. O spojencích, kteří se na tebe stejně vykašlou.Do konkrétních rolí ať si každý dosadí aktéry podle vlastních pocitů nebo lehké nápovědy tvůrců (pozorný divák vidí jasné šlehy vůči EU, USA, levicovým i pravicovým radikálům, ukecaným liberálům, dokonce i islamistům, i když tomuto tématu se zdánlivě seriál striktně vyhýbá). Celkově výjimečný seriál se spoustou podnětů k zamyšlení. Dám čyři a půl, protože jsem se několikrát pozastavoval nad dírami v logice.

plakát

Mentalista (2008) (seriál) 

Z těch kulisovejch žvejkačkovejch dtektivek, co TV vysílá vod nevidim do nevidim, patří tahle rozhodně mezi ty ucházející.

plakát

Irská odplata (2009) 

Nemůžu si pomoct. Já jsem se ukrutně bavil.

plakát

Dámy nebo nedá mi? (2002) 

Jasně, je to taková blbůstka. Ale na nic si to nehraje, takže proč ne. A ta hlavní blonďatá hrdinka, to je prostě krásný pokoukání.

plakát

Četníci z Luhačovic - Pytláci (2017) (epizoda) 

Zklamaly mě herecké výkony, kor ti mladí kluci se mi zdáli úplně dřevění. Asi mi tam taky chyběl nějaký vyslovený tahoun, jaký byl Arazim nebo Jarý v Četnických humoreckách (nic naplat, tyhle dva seriály srovnávány budou). Děj, dejme tomu. A ta Vica na ozdobu už mi přijde maličko devalvovaná:) Celkově mě to bohužel nudilo.

plakát

Svět pod hlavou (2017) (seriál) 

Tak nad tím odcestováním časem do reálného socialismu musím kroutit hlavou. Možná by mně víc sedělo, kdyby to byl normálně přiznanej seriál o socialistickej policajtech. Ale udělat takovýdle harakiri, jen aby se dal vytěžit retro potenciál? Nic odpudivějšího jsem v poslední době neviděl, nehledě na to, že to zase nechápu:) Pořád jen někde choděj, někoho mlátěj, týpek přemejšlí, něco se mu zdá divný, pak zas někoho proplesknou...no a co jako? Odpad nedám jen proto, že se to po prvním díle nesluší.

plakát

Sherlock - Šest Železných dam (2017) (epizoda) 

Protože můj kamarád Alvin pořád říkal, jak je to dobrý (teď myslím, když tenhle seriál začal), tak jsem se občas pokusil se na to podívat. Poslední pokus jsem podnikl nyní. Výsledek není blahý - já to prostě nestíhám. Pro mě je to zmatek, furt tam někdo něco strašně rychle mele a kombinuje. Asi jsem na to pomalej nebo co. Ale copak, co to vidím? Alvin už tomu taky moc neholduje, tak jsem klidnější.