Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (467)

plakát

Rambo II (1985) 

Zahazuji mozek, nic neřeším, vše odpouštím.

plakát

Na hraně zítřka (2014) 

Time travel filmy mě obvykle iritují a ztrácím se v nich. Takže samozřejmě nechápu, jaktože jsou na konci živí. Navíc opakované vracení do jednoho dne s sebou nevyhnutelně nese stereotyp a tím pádem nutnost boje s nudou. Ten boj se ale tvůrcům jakžtakž podařilo vybojovat, film neprudí, má vtip, barevný obrázky se pěkně hejbou a Emilka je prostě hot hot hot.

plakát

Veřejné lži (2019) 

Vytýkám tomu jistou tendenčnost a trendovost (skandalizuje ty, které je zrovna mainstreamově vhodné skandalizovat). V hlavní roli mi taky moc neseděla Keira, Na tu jinak hledím celkem rád, ale sem jakoby nepatřila. Nicméně chápu, že tam potřebovali známej hereckej ksicht. Přesto musím říct, že to je po delší době film, který mě opravdu zaujal.

plakát

Bitva o Sevastopol (2015) 

Film mě celkově docela pířjemně překvapil. Jen mi postupně trochu začínala vadit přehnaná oslava zabíjení, spojená s klipovitostí (teď ukážeme, jak je střílení lidí estetické a cool a podbarvíme to moderní hudbou). Vysoká je i digitálnost, hned se mi vybavil novější emerický biják o Midwayi - čili zpracování na úrovni, ale občas z toho ty procesory úplně kapou.Což zvyšuje pocit pozlátka na úkor důvěryhodné opravdovosti.To už u těch moderních ambiciózních velkofilmů bývá - navrch huj a vespod ne snad fuj, ale trochu prázdnota. Nicméně celkově dobrý a navíc Je se mi líbila ta holka.

plakát

Zejtra napořád (2014) 

Druhá hvězda je za hezký holky. jinak fakt moc nenacházím v tomhle filmu smysluplnost. A ta moudra, co tam zaznívají, panečku.

plakát

Cizinec ve vlaku (2018) 

Konstrukcééé! Jakkoli jsem to dokoukal do konce, zápletka byla silně uhozená.

plakát

Richard Jewell (2019) 

Působivej komorní příběh o tom, jak se obyčejnej (a jasně, trochu divnej) tlustej chasník srazí s mediální a úřední šikanou. A ještě chce pomáhat. Kdyby neměl drzýho právníka, tak by pomáhal ještě na elektrickým křesle. Téma mediálního lynče a státní zvůle považuju za naprosto zásadní - a myslím, že tady je zpracovaný dobře. Tudíž rozhodně musím dát plný kotel. (Jen ta novinářka se měla na tiskovce spíš ušklíbat než slzet).

plakát

Příliš osobní známost (2020) 

Pozastavuju se nad rozpolceností tohodle filmu, který vedle sebe servíruje romantickou taškařici a rodinné drámo. Víc mi sedla ta vážná část, ale i tak jsou tu dvě hvězdy jen proto, že je tu bezesporu kvalitnější filmařina, než třeba v Románu pro pokročilé. A jeden dojem se mi vryl z filmu nejvíc: Holky už jsou pěkně vysušený mumie.

plakát

Hotel Mumbai (2018) 

Dobře natočený a pro mě mimořádně drásavý film.

plakát

Světová válka Z (2013) 

Film jsem si pustil až pod dojmem z četby stejnojmenné knihy. Ta je chytrá a plná drobných podnětných úvah, které navíc dostávají další grády v konfrontaci s epidemiologickou situací v roce 2020. Ve filmu tyhle drobné střípky z podstaty věci chybějí, to by bijáku brzy spadnul řetěz. Když jsem to přijal, tak jsem si spektákl docela užil.