Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (467)

plakát

Duna (2021) 

Já jsem s tím v harmonii. Sedlo mi to. Atmosféra, vizuálno, i ta zde mnohokrát kritizovaná pomalost. Pro mě filmový zážitek.

plakát

Babel (2006) 

To jsem dal zase nějakýmu filmu hodně uzrát, než jsem se na něj podíval. Skoro dvacet let od uvedení. Nicméně, ten správný čas přišel a já se nechal zasáhnout. A pomalost i syrovost filmu jsem si nechal pěkně trpělivě zalézt pod kůži. Došlo k prolnutí a mohu říct, že tohle byl pro mě fakt intenzivní zážitek.

plakát

Vánoční příběh (2022) 

Hodnotím v rámci žánru a říkám, že jsem dostal, co jsem chtěl a že jsem spokojen. Zasmál jsem se, harmonizoval jsem se. Fialová a Sandeva jsou krásný, Plodkový to taky sluší. A nějakou velkou invenci, překvapení nebo umění já od tohodle nečekám. Ano, inspirace stylem Lásky nebeské tu přímo křičí. Ano, kdyby tenhle film neexistoval, tak se nic nestane. A ne, opravdu nechápu, proč by takový film měl dostávat milionové příspěvky z veřejných peněz.

plakát

Pán prstenů: Návrat krále (2003) 

Všechno krásný, příběh silnej a působivej. Jen si dodnes (a to je po dvaceti letech) pamatuju, jak jsem v kině málem umřel u toho strašlivě protahovanýho patetickýho konce. Ten už teď při opakovaných domácích zhlédnutích, a že jich bylo, většinou přeskakuju.

plakát

Rafťáci (2006) 

Věčná sláva Janákovi, že vysvlékl tolik krasavic, když byly nejkrásnější!

plakát

Osudný požár na Titaniku (2017) (TV film) 

Sled událostí, který autoři v dokumentu konstruují, určitě dává smysl a zaujal mě. Rozhodně se jedná o poutavou a přínosnou variantu, kde v hlavní linii figuruje nejen požár, ale také úspory na nesprávném místě, či nadsazení prestiže nad bezpečnost. Pořád je ale třeba mít na mysli, že je to skutečně jen konstrukce, kde si autoři skládají "nové důkazy" tak, aby vedly k zamýšlené pointě.

plakát

Vrchní, prchni! (1980) 

Film, který je snad dokonalý. Viděl jsem ho snad stokrát a vždycky najdu něco, co mě nadchne. Navíc po letech přibývá při pohledu na mladou a krásnou Libušku, Dádu, Elišku...také dojímací moment z toho, jak ten čas letí.

plakát

Potomci lidí (2006) 

Film, ke kterému se pravidelně vracím. Už tehdy před lety jsem si říkal, jestli náhodou není vizionářský. A zdá se, že jo. Pro mě  jeden ze zásadních filmů, kterému pořád a navždy patří nezpochybnitelný respekt a plný bodový kotel.

plakát

International (2009) 

Tři hvězdy málo, čtyři možná moc. Ale Clive Owen je můj oblíbenec, je charizmatickej a tu jeho unavenou pózu mu žeru. Proto nakonec čtyři. Film na začátku upoutá, ke konci už trochu usíná. Mnozí tu zmiňují scénu v muzeu, souhlasím, ta je opravdu strhující. Osobně se mi líbí i scény kolem atentátu a speciální libůstka je pro mě moment, kdy si chlápek jde koupit kafe, když tu....Vůbec to není špatnej film a má v sobě něco, kvůli čemu se na něj vždycky rád po letech podívám znova, když ho někde náhodou potkám v TV.

plakát

Johnny English (2003) 

Po letech jsem zvýšil hodnocení na maximum, protože se u filmu pořád bavím, relaxuji a dokonce občas hýkám. Sedí mi a mám ho rád.