Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (69)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Tento film je skvělý až na dvě věci: celkovou strukturu a režii. Hlavní problém u mě nastal už u R. Maleka, který se opravdu snažil ztotožnit s postavou tak charismatickou a známou jako je Freddie Mercury a věřím že má být na co hrdý, ale chyba je v tom že herec musí hrát podle představ režiséra a představu Bryana Singera jsem opravdu nepochopil. Kdyby film točila Freddieho matka, byl by to nejspíš odpad. Ale Rami Malek by dostal oscara za hlavní roli a několikanásobně by přiblížil publiku pravého Mercuryho. Co se týče struktury, škoda mluvit. Všichni známe ten příběh: sláva, rozpad, AIDS, sláva, smrt. Tak proč tam nedat nějaké zajímavosti, o kterých širší okolí neví? Proč se to jen točí dokola a dokola v prozkoumaných vodách kde není šance nalézt nic nového? achjo. Co ale na druhou stranu cením, je střih. Jak vizuální tak i zvukový, díky kterému měl film opravdu rychlý spád a často zachraňoval situaci. Když jsem vycházel z kina, nechápal jsem že jsem seděl 130 minut na zadku na něčem u čeho jsem místy i trpěl. Stejně tak se mi líbila celková barevnost atmosféry (až na některé efekty, které byly hodně odfláknuté) a vedlejší postavy, které očividně dostaly mnohem více prostoru jelikož "je nikdo nezná" a mohou si tak hrát podle svého...

plakát

Stranger Things - Season 2 (2017) (série) 

První sérii jsem shlédl v podstatě během dvou dnů... S druhou sérií bych měl určitě větší problém i kdybych na to dostal neomezeně času. Nevím v čem přesně se mi 2. série líbila méně než ta předchozí, ale přišlo mi, že i když měla o jednu epizodu více, dostali jsme značně menší nářez než před rokem... Jasně, je těžké ukázat něco nového ve světě, který se nám tak skvěle představil a postavy (až na pár vyjímek) také zůstávají stejné, ale stejně jsem měl mnohem větší očekávání. Velký podíl na tom myslím měla i změna hlavní cílové skupiny pro kterou byl seriál točen a to na mnohem rozšířenější a více nenáročnější. Dále se mi zdá že se autoři inspirovali úspěchy snímků za poslední rok. Především grandiózním IT. I předtím jsem v seriálu viděl mnoho prvků S. Kinga, ale nyní mi to přišlo mnohem silnější a tím pádem ohranější. Ovšem IT vyšlo necelé dva měsíce před touhle sérií, takže to bude spíš jen můj subjektivní pocit. Tak či tak však Stranger Things zůstává tím, čím se loni představilo a za to jsem rád.

plakát

To (2017) 

Konečně se S. King dočkal nějaké podařené adaptace své knihy, aniž by vybočovala z hlavní myšlenky. Mám ohromnou radost že se takový projekt podařil rozjet a dokončit do takové podoby. Jako bych se ocitl v době co jsem To četl a bál se v podstatě všeho. Velký otazník však bude u druhé poloviny, kdy hlavní postavy budou už dospělé a tím to kouzlo radostného dětství smíchané s děsivou atmosférou, které jak víme dost funguje (stranger things) zmizí a bude o dost těžší prorazit než jako s prvním dílem. Zároveň mi přijde že zbývají ještě minimálně dvě třetiny příběhu, takže doufám že nedojde k žádnému zmatenému škrtání.

plakát

Tři billboardy kousek za Ebbingem (2017) 

Příjemná změna oproti všem těm hollywoodským přímočarým "filmům" kterými jsme byli doposud zásobeni. Zajímavý nápad, skvělé zpracování, dobrý příběh a černý humor, z kterého se velmi rychle, po spuštění filmu, stal hlavní pilíř snímku. Ukázat na společenské problémy satiristickou formou, které se divák musí smát jinak by na film zanevřel, je vždy těžké. Ale musím říci, že zde (až na pár průměrných výjimek) se to podařilo bravurně. Obsazení skvělé a vizuál se soundtrackem ještě lepší. Spolu s vymazleným scénářem a režií? Nádhera!

plakát

Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016) 

Tak tohle bylo možná tak Superstrašné. Snad nikdy jsem se u filmu tak nesekl. Když si vzpomenu jaké nadšení jsem měl, když jsem mohl být na premiéře...První polovina byla ještě jakžtakž dobrá, ale pak se to jen hrnulo bez pointovými dialogy a klišé následovalo klišé...Pochmurnou atmosféru na kterou už jsou všichni od DC zvyklí to sice má, a masky také stojí zato, ale ten příběh... Tak to bylo něco neuvěřitelného! Chvílemi jsem přemýšlel jestli mi to dělá Snyder schválně a chce mě jen vyprovokat k tomu, abych z toho kina hned odešel, a nebo je to jen jeho způsob udělat si z nás všech voly. Tak skvělý materiál a postavila se taková katastrofa. Co se týče obsazení tak není co říkat. Affleckův tupý obličej jako vždy nezklamal a Cavill se marně snaží dívat vážně. Jediným plusem je Jesse Eisenberg a Amy Adams u které se už nemohu dočkat na její vlastní sólovku. Abych to shrnul: Nudné, lehce předvídatelné a hlavní boj, kvůli kterému jsem na film šel, trval asi 15 minut. A ktomu všemu si Zack nemohl odpustit zadní vrátka a několik předních, pro další postavy. K Nolanovi - světelné roky daleko

plakát

Captain America: Občanská válka (2016) 

Rád bych Civil War neporovnával s BvS nebo Age of Ultron, ale asi to nepůjde. Protože tento film měl něco co ty předchozí ne: Hlavu a patu! Vše tu šlo přesně tak, jak jsem doufal. I přes rekordní počet postav byl film stále přehledný a nenudil, jelikož se tu stalo hodně zvratů, které divák potřebuje, aby se více soustředil. Krásně byli představeni známí i neznámí superhrdinové a herci se do rolí skvěle vžili, což nepochybně velmi pomohlo. Hlavně Black Panther byl skvělý a Spider-man, který poslouchá Alt-j? Co víc si přát...

plakát

Doktor Strange (2016) 

Cestování časem, dimenzemi a arogantní, leč vynikající Cumberbatch... Očekával jsem především to poslední a zbytek se mi dostavil během pár okamžiků, co jsem si v kině sedl. -95%. Mínus 5% je za vtípky, určené, především pro diváky v kině, protože jinak by se jim stěží jen pousmáli...

plakát

Kung Fu Panda 3 (2016) 

Na nového Kung Fu Pandu jsem se nijak zvlášť netěšil. Přesto, že jde o jeden z mých nejoblíbenějších, animovaných filmů 21. století... Druhý díl mě sice nezklamal, ale už tam bylo vidět, jak děj pokulhává, a proto jsem se bál, že se to u pokračování ještě zhorší. A v podstatě jsem měl pravdu, vtípky ať jsou sebelepší, se opakují pořád dokola a po čase vám začne chybět nějaká ta originalita. Čeho jsem se, ale bál nejvíce, byl strach, že tradiční komedií se skvělými kung fu prvky,nahradí nějaká ošlehaná, rádoby rodinná komedie ( jak tomu nasvědčovali trailery). K tomu však naštěstí nedošlo a film se drží svého klasického vyprávění který zkrášlila skvělá animace, oplývající miliony barev a s příjemnou Zimmerovou hudbou v pozadí. Dlouho jsem tedy váhal mezi třema, nebo čtyřma hvězdama, ale zkrátka jsem nedokázal tento film hodit do modré barvy. zkrátka by to NEŠLO:)

plakát

Luxus na talíři (2016) (pořad) 

vaříme česky, ALE DOKONALE! Jako nádoba k dělání typického českého utopence, je nejlepší hranatá váza. Když chlap sežere buřta, tak tam může dát kytku! Když kytka chcípne, dá tam zase buřta... A tady ho máme: Utopenec z mléčného selátka, z mléčného telátka, s lanýžovou vložkou, nakládaný v malinovém octu, vakuovaný v cestovní vázičce... ČESKY, ALE DOKONALE. Dobrou chuť..

plakát

Naprostí cizinci (2016) 

Zatím všechny italské filmy za posledních deset co jsem viděl mi přišly, že hrály spíše na uměleckou strunu a jen málokdy jsem našel nějaký, který by mě zaujal. Tady se ale náramně sešel jak nápad, tak herecké výkony, a s italštinou v popředí u filmu, který těží převážně ze scénáře? Paráda!