Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dobrodružný

Recenze (459)

plakát

Tinker, Tailor, Soldier, Spy (1979) (seriál) 

Špionážní thriller, kde místo zbraní střílí úsudek a charisma George Smileyho v podání Aleca Guinnesse. Atmosférická pecka, charismatický hlavní "mozek" na stopě "krtka" a Karly z Moskvy. Pomalé tempo nechává vyniknout minimalistickému herectví a skvělým dialogům, jak už jsme u britských seriálů zvyklí. Nevím, zda je seriál u nás vůbec k sehnání, ráda bych ho měla ve svém "zlatém fondu".

plakát

Smiley's People (1982) (seriál) 

Špionážní thriller, kde místo zbraní střílí úsudek a charisma George Smileyho v podání Aleca Guinnesse. Atmosférická pecka, charismatický hlavní "mozek" MI5 na stopě "krtkovi" a Karlovi z Moskvy. Pomalé tempo nechává vyniknout minimalistickému herectví a skvělým dialogům jak už jsme u britských seriálů zvyklí. Nevím zda je seriál u nás vůbec k sehnání, ráda bych ho měla ve svém "zlatém fondu".

plakát

Terry Pratchett: Choosing to Die (2011) (TV film) 

Tento dokument dost podstatně změnil můj pohled na život...nikdy nevíte, kdy u Vás, nebo ve Vaší rodině objeví zákeřná nemoc. Tleskám, že nás pustil tak blízko sobě a tleskám všem rodinám, které se s touto volbou musí potýkat....Respekt! A víte co, ráda bych ho na poslední cestě vyprovodila, třeba jen symbolicky....

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Tak ani nevím čim to, že jsem se v kině tak nudila. Ok, scénář bude první na vinně, dále pak předlouhá stopáž. Osobně mi nejvíce chyběla jakákoliv klasická batmanovská noir atmosféra, občas se mihla, ale toť vše. Vše jasně nalajnované od prvních minut, absolutně mi chyběl jakýkoliv moment překvapení, i hlášky mi občas přišly nevtipné. Ještě nikdy předtím se mi nestalo, že bych se u Batmana dívala na hodinky, tady se mi to přihodilo 3x. Absolutně mi nesedlo pojetí Cat woman. Anne nebyla špatná, ale opět narážím na povrchní scénář, který z ní udělal jen další nezajímavou figurku na šachovnici bez osobnosti. Ale abych nepsala jen o negativech: líbil se mi Tom Hardy, ale ani díky jeho herectví nebude Bane nic víc než barbarem z Diabla, pro mne prostě nezajímavý charakter, naprosto neporovnatelný s Jokerem. Opravdu potěšil návrat "Scarecrow" Ciliana Murphyho. Škoda, že ve 165 minutovém filmu nedostal větší prostor. "death by exile" byla snad jediná hláška, která mě opravdu pobavila. Jedinou opravdovou emoci mi nabídl veterán Michael Caine, u něj byla cítit člověčina. Ostatní charaktery byly jaksi instantní. Bohužel, Temný rytíř povstal je jen další komixový film, nic víc.

plakát

Vinnetou (1963) 

Třikrát se obrací Rio Pekos...kdo to nezná nazpaměť není můj kamarád:)) Kultovní film mého dětství!

plakát

Daria (1997) (seriál) 

Kolikrát jsem přišla málem pozdě do školy, protože jsem musela sledovat tento skvělý seriál!

plakát

Wallander (2008) (seriál) 

Další ze série kvalitních kousků BBC. Výborní herci, skvělá filmařina a temné švédské detektivní příběhy, to je recept na výbornou pokoukanou!