Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Recenze (87)

plakát

Poslední samuraj (2003) 

Příběh o střetu východu a západu, různých stylů myšení, přistupů k životu a boji. Tom Cruise jako veterán působil místy směšně a nakonec stejně umřel. Ve filmu oceňuju zobrazení způsobu života samurajů, japonských zvyků, filozofie a přírody. Byla to jen pohádka zabalená jako velkofilm.

plakát

Nevinnost (2011) 

Konečně český film s velkým F. Žádná retro komedie, ale nevšední příběh, krimi. Nadchlo mě rozpoznávání složitých vztahů lékařský rodiny, nenaplněný tužby, dramatická kamera, zajímavý exteriéry, hudba mi tam seděla, vrcholné výkony herců (zvláště Hynek Čermák, Anna Linhartová a Anna Geislerová), napětí, smutek, jeden humorný moment (děti zdravící na schodišti) a překvapivý závěr. Na každýho jednou dojde, ale úder může přijít z úplně jiný strany než ste čekali. Klidně i od klauna.

plakát

Pan Nikdo (2009) 

film o tom, že život je skládačka, kterou nelze složit. Ale stojí za to začít...

plakát

Láska podle předlohy (2007) 

Přeslazená romance s předvídatelným koncem. Líbila se mi představa čtenářskýho klubu.

plakát

Oddělené světy (2008) 

Psychologická sonda do života rodiny věřící v Jehovu a konec světa. Detailně zahraný vzájemný vztahy, křivdy, manipulace, přátelsví a pravidla. Děj se točí ve víru vzájemnýho štěstí a neštěstí. Sára je nucena volit mezi láskou a svobodou nebo rodinou.

plakát

Bezva vejška (2006) 

Film je celkem o ničem (děj, herci), na komedii není ani moc vtipný, ale ta úžasně pojatá rogeriánská myšlenka svobodný školy...:-) ____________________________________________________________________________________________ Celá ta "komedie" je zakódované kontextuální dílo humanisticky orientovaných psychologů výchovy. Jméno hlavní postavy odkazuje na pozoruhodnou knihu Vila-Matase (1948) Bartleby a spol. Jedná se o dnes již kultovní postavu Melvillova písaře, který na všechno odpovídá „já bych prosím raději ne“. Podle Bartlebyho, pojmenoval Vila-Matas spisovatele, kteří se po své prvotině odmlčeli nebo psát ani nezačali. Na 184 stranách knihy se nachází 86 poznámek pod čarou, jež odkazují k neexistujícímu textu. Jedná se o mix příkladů ze života a díla nejen reálných spisovatelů (Kafka, Musil, Rimbaud), ale i fiktivních bartlebyů.

plakát

Cesta (2009) 

Problém byl v tom, že sem první četl skvělou knížku a potom viděl film. Tvůrcům se povedlo mistrně vylíčit atmosféru posapokalyptickýho věku. Umělecky, vizuálně to sedlo téměř dokonale. Méně povedeně ale zachytili děj, vnitřní logiku a nějaký to poselství. Zdálo se mi, že se točí v kruhu jen se svou vůlí, beznadějí a vzpomínkami...

plakát

Černočerná tma (2000) 

Sci-fi o kterým od začátku víte jak dopadne. Režisér spolíhá ani ne tak na napětí, jako že si divák vzpomene na některý situace, momenty, nápady, který pozná z jiných filmů. Co stojí za podívání je prostředí planety a jiskření mezi Riddickem a Carolyne, jinak průhledný, předvídatelný.

plakát

Profil - Jan Kaplický (2004) 

Civilně pojatý dokument o životě, práci a názorech na svět velké inspirativní osobnosti architektonického nebe.

plakát

Noc na Zemi (1991) 

Během jedné noci sem prožil kousek života taxikářů a jejich pasažérů v podmanivé atmosféře pěti měst. Svérázná holka z Los Angeles, která ví co chce. V New Yorku jsou to počmáraný zdi zmatený klanun, co neumí řídit a rozhádaní příbuzní. Paříž ve znamení slepý dívky a jedné malé nehody. V Římě si to drsňák vyřídí svýma kecama s knězem. Zasněžený Hlelsinky brázdí taxík plný dohadujících se smutných opilců s ještě smunějším řidičem.