Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbené filmy (10)

Ztraceno v překladu

Ztraceno v překladu (2003)

Někdy je na filmu nejzajímavější to nevyřčené. Například komentář dvou týpků sedící předemnou v kině, který sem nezaslechl, protože mluvili přliš potichu. Nikdy nepublikované režijní poznámky, vysvětlující některé detaily z osudů postav, nebo útržkovité části děje, jenž se však do filmu nedostaly. U knih bývá informace "v pozadí" schovaná v poznámkách pod čarou. Ztraceno v překladu je ideální pro ty, kteří raději vychutnávají právě takové kouzelné detaily ve filmové podobě. Krásně něžně smutně nenápadný příběh o náhodném přátelství dvou američanů v jednom Tokiu...

Babel

Babel (2006)

Babel je Babylon světů, jazyků a osobních zkoušek od mistra Iñárrita. Tři příběhy, z nichž každý by byl samostatně skvělým filmem, propletené dějově do filmové expolze zážitku. Je s podivem, jak mě vždy dostane film u kterýho musím přemýšlet, který má víc významů. Zaujme nejen kaskádovitě ujíždějícím dějem, ale i po vizuální stránce a přesvědčivými výkony herců.

21 gramů

21 gramů (2003)

Prvních 20 minut sem v kině zíral s otevřenou pusou a nechápal. Jako by někdo natočil několik filmů, roztříhal je na různě dlouhý úseky, zpřeházel je mezi sebou a v různým pořadí mi je na první i druhý pohled zmateně ukazoval. Postupně však do sebe začaly jednotlivý scény a události zapadat, a ve mě zůstal mimořádě silný filmový zážitek, jenž ve mě vybroval ještě několik dní. Film diváky donutí zamyslet se nad svým osudem a vychutnat herecký mistrovství představitelů života.

Samotáři

Samotáři (2000)

Pohodová legrační zajímavá generační nadčasová dynamická postmoderní vtipná cool kultovní komedie, co se díky hvězdnému hereckému obsazení a skvělým dialogům zapsala navždy do mýho srdce. Zajímavý je, že se u některých hlášek baví jak čerství teen, tak i lidi po čtyřicítce, i když tomu každý rozumí trochu jinak. "Ty jo, ty baráky...; máme vynikající koláčky; myslím že spolu máme pěkný vztah; dnes končím s hulením; aha, no jasně, dyť já vim. Já jen, že už ji dlouho nehráli instrumentálně; to máš z toho života jakej ty vedeš". Lucky Boy.

Dobrý ročník

Dobrý ročník (2006)

Nádherná romantická komedie o návratech do dětství a hledání smyslu bytí. Režisér díky spojení zajímavého příběhu, výborných hereckých výkonů a mistrně vykreslené atmosféře odvedl podle mého názoru dobrou práci. Kouzelná nálada spojená s návraty do dětství, variace prožitků v nádherné krajině, prostředí makléřské firmy, pohledy na život, jeho půvab, oprýskaný dům, přátelství, dobré víno a sem tam vtipný moment. Hlavní hrdina propadne kouzlu francouzské vinice a... nebo raději ne. Dívejte se a žasněte, co člověk může najít často i proti své vůli.