Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Dokumentární
  • Krimi

Oblíbení režiséři (10)

Johannes Hammel

Bezva kamarád z Vídně. Točí zajímavý ale trošku depresivní filmy. Jeho poslední film "Následuj mě" byl na Berlinále a takly vyhrál cenu na isladským festivalu.

Alejandro González Iñárritu

Točí krásné, překvapivé, dojemné, emocemi prošpikované a mistrovsky sestavené mozaiky z příběhů obyčejných lidí a má za to můj obdiv.

Nikita Michalkov

Mistr velkých příběhů, epických dramat a historických fresek, z nichž každá je sondou do hlubin ruské duše.

Alfonso Cuarón

Dokáže oslovit pestrou paletou svého umění. Je málo režisérů, kteří tak mistrně dokážou zachytit tolik rozličných žánrů a přitom zůstat svůj. Ať už dramatické momenty ve Sci-Fi Potomci lidí, sociálně emoční nálady v příběhu jedné trojce v Mexické jízdě nebo kouzelný pohádkový svět plný fantazie Harryho Pottera. To dokáže jen on...

Bernardo Bertolucci

Umí ve svých filmech zachytit a zvýraznit subjektvně podstatný a důležitý momenty (závěrečná scéna ze Snílků na pařížských barikádách v kontextu událostí roku 68; běh muzeem jako odkaz na díla filmový vědy; sourozenecké incestní hry s narážkami na psychoanalýzu apod.). Oceňuju ho, protože v jeho filmech je takových momentů hodně a přitom představují pro každýho o něco jinýho, dává mi to celý smysl a nějak to vždy k sobě geniálně pasuje.

Pedro Almodóvar

Král povídek a všedních příběhů zabalených stuhou magického realismu. Vše je tak španělské, sexy, komické, zvrácené, komunikativní, bizardní a přitom jako ze života, že tomu člověk jen stěží uvěří ale z kina odchází s dobrým pocitem a hlodám v něm takové malé kdyby.

Jean-Luc Godard

Mistr akce, kamery, drsných výrazů, dramatických zvratů v příběhu a odvážných činů, který se veze na francouzské nové vlně.

Miloš Forman

Autor geniálních filmů Lásky jedné plavovlásky, Hoří, má panenko, Taking Off, Přelet nad kukaččím hnízdem, Vlasy, Amadeus, Valmont, Lid versus Larry Flynt a naposledy Goyovy přízraky. Co k tomu dodat.