Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Fantasy

Oblíbené seriály (10)

Červený trpaslík

Červený trpaslík (1988)

Můj večerníček na dobrou noc už bezmála 12 let mého života. Moje akustická kulisa dříve při učení, nyní při práci nebo jen tak do éteru. Kult ze všech nejkultovější. Nesmrtelné, dokonalé, stále vtipné, tečka.

Bratrstvo neohrožených

Bratrstvo neohrožených (2001)

Asi už nikdy nespočítám kolikrát mě Band of Brothers během těch 10 dílů dojalo až k slzám. Ty filmy jsou tak opravdové, tak skutečné.... Skutečné proto, protože jsou o skutečných událostech, skutečných lidech, obyčejných, skromných lidech, kteří se ve světle neskutečných hrůz dokázali povznést na hrdiny. Nakonec je úplně jedno, jakou měla na výložnících vlajku vítězná strana, to co BoB ukazují a chtějí, abychom pochopili je mimo všechny státy a nad všechny války. Důkazem toho je to, že samotné shrnutí filmu obsáhl svým proslovem rezignující, nikoliv spojenecký, ale německý generál! .... Ten kdo nepochopil, že BoB jsou o tom, co je v lidech, nepochopil nic. Nesmyslná krutost války na obou stranách v kontrastu s přátelstvím, patriotismem a sebeobětováním. Dovolím si napsat poslední větu filmu, kterou pronesl major Winters, nikoliv herec Damian Lewis, ale člověk Dick Winters se slzami na krajíčku: " Nezapomenu na chvíli, kdy se mě můj vnuk zeptal: řekni mi dědo, byl jsi za války hrdina? A děda řekl: Ne, ale sloužil jsem v rotě plné hrdinů." Klaním se režisérovi, klaním se hercům, klaním skladateli za tu úžasnou hudbu, klaním se HBO za její financování. Tohle nesmí být zapomenuto! 10/10.

Black Books

Black Books (2000)

Takhle šílená trojka Bernarda Blacka, Mannyho a Fran mě učarovala svým naprosto originálním a neopakovatelným anglickým humorem. Víc než na scénáři však stojí seriál na hereckých schopnostech herců, schválně zkuste zahrát na téma The Elephant and the Balloon =D

Přátelé

Přátelé (1994)

Zřejmě nejpohodovější seriál co byl kdy natočen. Příběhy šesti přátel nás nelekají, neděsí, nejsou natočeny dramaticky a napětí, abyste pohledali. Ne, ne. Přátelům stačí jednoduchý klidný, neagresivní humor a vřelé teplé vztahy mezi nimi. Herecké výkony každého z nich jsou tolik opravdové, že snad sami herci museli vytvořit svá alter ega a žít dvojí život. Jak lehce primitivní italo-američan Joey se svým jednoduchým přístupem k životu, který mu často mlčky závidíme, tak sebou samým nejistý vtipálek Chandler, kterého uklidní až společná láska s myzofóbní (nemachruj a taky si to najdi na googlu) ale přátelskou Monikou. A ač je celý seriál protkán tenkou nitkou příběhu antropologa Rosse a servírky Rachel, tak se neztratí ani milá a svět odlišně vidící Phoebe. Zřejmě nikdy neomrzí, díky celkem slušné porci dílů. Jak dojedete na konec, můžete začít znova.

Ajťáci

Ajťáci (2006)

Po RD a BB mě okouzlila třetí povedená anglická série. Taková předzvěst Big bang theory, taková anglická a hodně odlišná předzvěst. Hlavní trojka, ale míní ukázat to samé co BBT. Brilantní humor postavený na odlišně chápajících i žijících lidech. Nezapomenutelné scény? 1) Roy na kolečkovém křesle s dementním úsměvem na tváři stoupající s plošinou před nastoupeným personálem divadla (I'm disabled :-)... 2) Moss smějící se plošnému spoji... 3) Společná večeře Roye, Mosse, Richmonda, Jen a jejích přátel.

Ve jménu vlasti

Ve jménu vlasti (2011)

Za půlkou první série musím uznat, že Damian Lewis zase nezklamal. Ale nejen on, scénář je pořád dost opatrný, neodkrývá zbytečně moc najednou a tak mě nechává pořád v napětí, jak jen to s tím seržantem Brodym vlastně je a hlavně, jak to s ním dopadne. Stíhačka CIA Carrie je také zatím dost zajímavý charakter a tak nezbývá než se těšit na další díly a btw DĚKUJI za Morenu Baccarin z Firefly, která je pořád stejně okouzlující i s krátkými vlasy =D Po první sérii musím zvýšit na 5 hvězdiček. Seriál nemá žádnou chybu, napětí, zápletky, nečitelný děj, sympatické postavy, skvělé herecké výkony. Především dva si budu pamatovat dlouho 1) šílenství bipolární Carrie bez sedativ a napětím monitor a mé nervy drásající scéna z bunkru těsně před tím než Brody zmáčkne nefunkční iniciátor. Tak poslední díl je za mnou a já tleskám dvou sériím výjimečného seriálu, který zaplaťpanbůh nekončí happy endem a nekončí vlastně vůbec. Tleskám i úžasným hereckým výkonům Damina Lewise a Claire Danes. Kdyby některé díly byly natočeny jako samostatný film, tak sbírají ocenění po celém světě. Závěrem si dovolím přát, ať takové seriály vznikají dál, ať lidem otvírají oči , ať nejsme jen tupé stádo věřící masmédiím, ať láska, která si nevybírá ani mezi islámským teroristou a ateistickou agentkou CIA, vítězí, nebo ať za ní alespoň stojí bojovat.

Dexter

Dexter (2006)

Tak jsem se dostal ke komentáři až v půlce 4.série. Jednička mě uchvátila a spolu s The Shield ji považuji za nejlepší krimi seriál tohoto tisíciletí =) Dvojka pokračovala ve spanilé jízdě, trojka mě popravdě zklamala, a čtyřka zatím vypadá minimálně zajímavě. Dexter se začíná zapojovat do života normálních lidí a je vtipné ho v tom pozorovat, společně s jeho sarkastickými hláškami, které si v duchu promítá. Přitom stále má co objevovat v sobě samém, stále má co odhalovat a stále dokáže sám sebe překvapit viz. ,,už nezabíjím za jednoho (sebe), ale za dva (svého syna). Nejvíce mě ve 4 asi pobavilo noční uspávání probudivšího se synka a Dexterovo: ,,Daddy kills people" =D Jinak, říkal jsem to od první série a tvrdím to i ve čtyřce: Nejlepší herec seriálu Dexter je Debra ,,Fucking" Morgan, to co ona dokáže uhrát před kamerou je neskutečné, rozklepaná (tělem i hlasem), nerozhodná, nesebevědomá, poletující životem jako liste ve větru a zmítaná v těch nejhorších sračkách...naprosto důvěryhodný projev. Poklona. To be continued...ááá 4 je za mnou =) i přesto, že na ní bylo znát umělé prodlužování a udržování v napětí a nebyla tak promyšlená a plynulá jako předchozí série, tak stále je Dexter seriál s velkým S a může si dovolit trošku těžit s již vyvinuté empatie s herci a z vedlejších dějových linií...Zůstávám sedět s otevřenou pusou = Chudák Rita...

Policejní odznak

Policejní odznak (2002)

Po zkouknutí dvou sérií dávám jednoznačně 5 stars, doufám že to nezakřiknu když už teď směle prohlásím, že The Shiled je rozhodně nejlepší krimi seriál co jsem kdy viděl. Co se týče atraktivnosti tak mu ještě sekunduje Dexter, ovšem co se týče náboje, spádu děje a celkově jeho vývojem a bohatostí je The Shield daleko před svými soupeři. Je zajímavé, že v obou v současnosti asi nejoblíbenějších krimi seriálech chybí ten typický ,,good guy" jak tomu bývalo rádo dříve. Dexter má trošku psychickou úchylku, Vic Mackey zase postrádá určité hranice. Přesto to jsou oba v zásadě dobří lidé, mají v sobě hluboko zakořeněný smysl pro spravedlnost a pro její naplnění jsou schopní a ochotní udělat cokoliv. Vic Mackey je sice zkorumpovaný polda a Dexter perverzák co řeže lidi, ale rozhodně bych tyhle dva chtěl mít ve svém městě u PČR =) PS: přidám se ještě k ostatním a vychválím originální a pro diváka realistickou kameru plus chytlavou gangsta adrenalinovou hudbu... ...A právě nastala ta dlouho očekávaná chvíle a já dokoukal poslední minutu sedmé série tohoto úžasného dílka. Hořkosladký konec pro Vica, přežil jsem, nesedím, ale co mi zbylo, co jsem to udělal lidem, na kterých mi záleželo a hlavně co jsem to udělal sobě.

Teorie velkého třesku

Teorie velkého třesku (2007)

Hodně rychle si získala moje sympatie takhle průměrná pětka [suma (IQ Leonarda + Sheldona + Raje + Wolowitze a Penny) / 5 = průměrné IQ], nic proti Nebrasce, ale s unikátními jednotkami. Seriál je sice postavený na Sheldonovi Cooperovi, který vlastní zřejmě nejširší sbírku asociálních poruch, ale celkovou atmosféru geek přátel skvěle doplňuje Rajesh, který je jinak mimo filmové plátno strašně veselý a pohodový člověk, v kontrastu se strašně nesympatickým až úchylným Wolowitzem alias "židem když se mi chce". Kupodivu nejméně vtipným je v celé partičce hlavní postava Leonard, i když je to on, kdo první otevře ostatním oči nad sebou samými svou zamilovaností do Penny, která je sympatická a... toť vše.