Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární

Recenze (45)

plakát

Dark Waters (2019) 

Bezpečnost a zdraví, úcta k lidem, etické chování na nejvyšší úrovni a ochrana planety. Nevím co za marketingového génia vyzvracelo právě tyto slova v rámci utváření hodnot firmy DuPont, ale po shlédnutí Dark Waters se nezbývá než pousmát. Děj je děsivý, zarážející a bohužel s ne úplně pozitivním koncem. Žaludek mám sevřený ještě teď. Nedivil bych se, kdyby se v rámci každodenních demonstrací před Koněm vymezil jednoho dne prostor pro hromadný 8 kilometrový pochod před Pražskou pobočku tohoto postrachu krav s cílem vykonat první českou teflonestraci. Nezbývá nic jiného než v náporu toho všeho znechucení vyhodit všechny teflonové pánve a přejít na alternativní variantu, jelikož nějak neholduju riziku, že bude tajnou ingrediencí mého jídla TCOA kyselina.

plakát

K zemi hleď! (2021) 

Rozporuplné. Příběh mi je opravdu blízký, jelikož sám trpím neovladatelnou obavou z dopadu velkého asteroidu z oblak, nebo zalitím nasraného Atlantiku. Příběh nese pravdivé posleství o tom, jak lidstvo jednou bohužel skončí. Chápu ten komický prvek na tom všem, ale nelíbí se mi provedení. Často mi to připomínalo parodii na Armageddon natočenou režisérem Scary moovie. Kýč pak kazil reálné, nebo možná lépe řečeno potenciálně reálné, situace, které by se v tomto scénáři opravdu staly. Škoda a celkem mě to sere, protože konec byl velkolepý, úžasný, dojemný a podtržený perfektní hudbou. Bon Ivar na mě zapůsobil už u The Judge a dokázal to zase. Bez těch přehnaně komických prvků by to bylo jednoznačně 5/5. Bohužel je film spíše komedií, než dramatem

plakát

Shoky & Morthy: Poslední velká akce (2021) 

Český pokus o propojení komedie a hororu. Jinak to dopadnout ani nemohlo... Svým provedením a kvalitou to připomínalo první semestr na filmovce, kdy se mladý študenťík pyšní spolužákům svým prvním filmem. V danou chvíli se študák cíťí velkolepě. Natočil svůj první velký film. Jeho kamarádi ho dokonce byli schopni dokoukat až do konce. Po uplynutí 10 let už ale študák na svůj první film radši ani nevzpomíná, jelikož pořád nechce uvěřit tomu, jak kdysi mohl točit takové hovna. Kdybych rozdával hvězdy jako nějaký Zdeněk Pohlreich, tak bych dal jednu Tomáši Magnuskovi, a to za jeho zpestření celého filmu.

plakát

Zelená kniha (2018) 

Dal bych těch hvězd 10, kdyby to šlo.

plakát

Venom 2: Carnage přichází (2021) 

Hnidopiši jsou bezpochyby zklamaní, jelikož to přece nebylo tak úžasné jako díl první. Ale světlé stránky se určitě najdou, jako je přítomnost Woodyho, vztah Venoma s Eddiem nebo hudba, kterou budu poslouchat ještě dlouho. Škoda že ten děj nebyl svižnější a zajímavější a že to bylo místy dost cringy.

plakát

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021) 

Dominik by si přál udělit vysoké hodnocení. Chtěl by vidět, jak v jeho oblíbeném univerzu vykvetl další velkolepý květ, který se může pyšně zařadit mezi ostatní květiny, coby jejich rovnocenný společník. Hořce jsem přijal fakt, že jde v tomhle případě spíše o průměrné posunutí příběhu určitým směrem. Potenciál měl přitom film veliký. Začátek mě nadchl, bojové scény působily svižně a svým způsobem originálně. S pýchou a hrdostí jsem tehdy přemýšlel o čtyřech nebo pěti hvězdách. Druhá část filmu ale nenavázala. Působila na marvel až moc pohádkově a ukvapeně. Chyběla mi nějaká jiskra, která by mě donutila vnímat film jako výjimečný sám o sobě. Nejzajímavější proto na celém snímku byla paralela s ostatními filmy, které byly vytvořeny lépe. Těším se tudíž na interakci Shanga-Chi s ostatními Avengery? ANO!!! Jeho představení ale bohužel nebylo tak velkolepé, jak bych očekával.

plakát

Spirála strachu: Saw pokračuje (2021) 

Trailer byl neskutečný. Očekávání vysoká. Já ale po traileru viděl taky hodnocení, která mi očekávání srazila úplně na dno. Trailer nabádal k tomu, že se vrací legendární SAW plné neočekávaných zvratů a mindfacků. To je už je ale dost těžké, když filmu předcházelo 8 dílů, které fungují na stejném principu. Musím ale uznat, že film na tom není zas tak špatně, jak se tady líčí a stojí za to mu dát šanci už kvůli roli Samuel L. Jacksona. Rozhodně podhodnoceno

plakát

Armáda mrtvých (2021) 

Na oko lahodný snímek se zajímavými akčními pasážemi, bohužel ale logicky a příběhově nedotažené. Nadchne tak maximálně bezmyšlenkovité diváky, kteří se nepotřebují do snímku tolik vžít, nebo v něm hledat smysl. Tihle lidé si většinou libují v označeních jako je "krutopřísný", "unfuckingbelievable" nebo "nej nej nej nejlepší film, co jsem gdy v životě vyděl". Krásným příkladem je recenze "ďábelského ptáka". Doporučuji přečíst pro pobavení.

plakát

F1: Touha po vítězství - V horkém křesle (2021) (epizoda) 

Bezkonkurenčně výjimečný díl, který už tak nadprůměrný seriál posouvá ještě daleko za hranici mých očekávání. Příběh je silný, má přesah. Nejde už jenom o dosažení stupně vítězů. Kvalita a zpracování mi hodně připomínalo Rush, což je jedině dobře. Těžko si představit, že poslední díl zvedne laťku ještě výš.

plakát

Chlast (2020) 

Originální myšlenka, skvělé zpracování a hlavně pro mě neskutečný herecký výkon Madse Mikkelsena. Chlast je jedinečným filmem, který se skvěle hodí jak pro osamělé filozofování nad účinky alkoholu všedního večerního dne, tak ale i pro širší společnost přátel opomíjející se flaškou 7* metaxy. Potřeba nenechat hlavní protagonisty v jejich experimentu samotné je opravdu velká. Skol