Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Horor
  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní

Recenze (265)

plakát

ABCs of Death 2.5 (2016) 

Když sečtu všechna hodnocení jednotlivých povídek, tak to s přimhouřenýma očima na průměr bude. S tím, že ty lepší povídky jsou u mě ,,Mailbox - luxusní zvrat s upíry, Matador - torture (tohle slovo mi stačí ke spokojenosti), Mother - i když jsem arachnofobik, tak mě láká všechno o pavoucích, Mom - kvůli výborné masce a Manure - za dobrou myšlenku a masku." Pro odvážné labužníky doporučuju ,,Munging" - dost nechutná nekrofílie. A odpady se mi tu urodily tři. ,,Meat - nepochopená kravina, Mess - obtloustlý gay, co vykonává potřebu pupíkem, really?, a poslední Maieusiophobia - protože mě tyhle modelínové postavičky, nebo co to vlastně je, neskutečně štvaly i v ABCs od Death 2!

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Já teda nevím, ale když si pouštím film, u kterého je v kategoriích žánr Fantasy, tak čekám vymyšlený příběh. Tak jak je možné, že někteří v komentářích kritizují, že tvůrci udělali z Lincolna lovce upírů. No k věci. Trochu by se to dalo přirovnat k Helsingovi. Příběh je napsaný chytlavě a logicky a vlastně celé je to zajímavé, protože pohled na válku severu proti jihu jsme tu v podobném podání určitě neměli. Herecké obsazení je vesměs průměrné a vyložený sympaťák tu rozhodně není. Ke své smůle to má většinou do očí bijící CGI efekty, ale závěrečná scéna s vlakem vypadala skvěle a věrohodně. Masky upírů byly výborné, občas se jich dalo i leknout, čemuž dopomáhala také skvělá práce se zvuky. A i když se to zpočátku tvářilo děsně vážně, tak to postupně naštěstí zvolnilo a je z toho příjemná oddychovka na jedno večerní shlédnutí. Proto byste od toho neměli čekat 30 Days of Night, abyste tomu pak nesráželi hodnocení zklamáním.

plakát

Among Friends (2012) 

V podstatě stejný námět jako ,,Would You Rather", ale o něco horší zpracování. Tajemství, které mezi sebou oběti měli na mě moc nezapůsobilo, jelikož jsou to věci, které se běžně dějí a nikdo za to nezabijí. Mučení docela ušlo, krev vypadala pěkně, ale jedno mi vadilo.. jasně, byli zdrogovaní, ale aby chlapec po uříznutí prstu nevydal skoro ani hlásku, to mě praštilo do očí. Každý měl ego až po strop a šlo mu jen o sobe, no nesympatičtí lidé až hrůza. Kane Hodder opět maličká role, ale aspoň nějaká. Také by mě zajímalo, z jakého důvodu je to označené jako komedie, napadají mě snad jen herecké výkony, protože ty byly komické až až. Kamera byla naštěstí dobrá, a ten průměr si to zaslouží.

plakát

Annabelle 2: Zrození zla (2017) 

Creation je, ve všech směrech o třídu, lepší než první díl. Jeden z důležitých rozdílů je situování děje do obrovského domu uprostřed pustiny, oproti minulému městskému bytu. Stejně tak tomu prospěla změna z dospělých postav, na dětské, které tomu dali vynikající atmosféru. Nejsme zatěžováni přílišným seznamováním nebo nepodstatnými dialogy a od prvních minut se na nás valí jedna strašící scéna za druhou. Vysvětlení panenčina původu je chytré, příběh zajímavý a finále dobře navazuje na začátek prvního dílu. Fakt, že se jedná o prequel, dal tvůrcům možnost vyřádit se na dobové atmosféře, kterou vystihli obstojně. K tomu skvěle zvolená hudba podtrhuje celkový výsledný dojem, který je jen a jen kladný. K duchařinám jsem hodně skeptický, protože ten subžánr nesnáším, ale tady je na místě říct, že je to za poslední roky jeden z nejlepších paranormálních hororů, jehož shlédnutím nikdo chybu neudělá. - Teď, po shlédnutí dalších hororů, ze stále se rozvíjejícího universa, musím dodat pár slov, a to, že je tahle Annabelle posledním slušným kouskem v tomto filmovém vesmíru, jelikož další sequel, případně Valakův spin-off, se kvalitami absolutně nechytá.

plakát

Annabelle 3 (2019) 

Sequel k prvnímu dílu, chcete-li, vzhledem k malé účasti Warrenových, spin-off ke Conjuringu, nedopadl podle očekávání a vůbec poprvé si o něčem dovolím tvrdit, že už je to ždímání jména, které nemá šanci přinést, do daného subžánru, nic nového. Jediné co tu za něco stojí, jsou dobré postavy, hrané koukatelnými herečkami. Příběh se rozjíždí děsně pomalým tempem, kdy se první hodinu nestane téměř nic hororového. Vizuálně je to pořád na úrovni a v závěrečné fázi se to lekacími scénami množí víc a víc, ale v tom je ten problém. Ne, že by nebyly děsivé, jenže je to všechno dělané na stejný způsob, takže i když se mainstreamový divák párkrát vyděsí, s otrlejším to nehne. Celkový dojem je pořád dostačující na průměr, ale v ,,Conjuring Universe " je laťka tak vysoká, že to všechny další horory budou mít, stejně jako tato Annabelle, nesmírně těžké, vzhledem k nemalým očekáváním, jaká na to diváci mají.

plakát

Apollo 18 (2011) 

Nejdříve menší seznámení s astronauty a hned hurá na měsíc. Ze začátku to vypadalo na skvělé Found Footage, přeci jen o Měsíci jsme ho ještě neměli. Samotný Měsíc byl udělaný pěkně a uvěřitelně. Pak se to ale snaží být až moc důvěryhodné, kamera začne blikat, šumět, zrnit a Bůh ví co ještě. Chápu že to bylo záměrně, aby to vypadalo co nejuvěřitelněji, ale tohle bylo moc přehnané. Z toho by slabší povahy mohly dostat epileptický záchvat, nemluvě o tom, že pak bylo vidět velké.. nic. Tedy občas v tom probliknutí bylo k zahlédnutí to, kvůli čemu ''jsme už nikdy víc nešli na Měsíc''. Za originální nápad si to zaslouží alespoň průměr.

plakát

Apostle (2018) 

Apostle je vítaný přírůstek do ,,subžánru'' náboženského fanatismu, který je situovaný na izolovaném ostrově, v nepříjemné historické době, bez práva vlastního rozhodování a možnosti úniku. - Jakkoli je Stevens pro mnohé vzhledově nesympatický, tak v téhle roli, jediné racionálně smýšlející postavy, mu budou přát šťastně se vyvíjející scénář i jeho největší odpůrci. Mohlo dojít na více dobových mučících nástrojů a s tím spojených oku lahodících brutálních scén. Ale přesto se dá říct, že Evans v tomhle ohledu nezklamal, protože když už k něčemu došlo, tak krásně krvavě na kameru a bylo to něco nového, co jsme doposud neměli možnost vidět, no a jako bonus je to vyšperkované pravděpodobně nejděsivější scénou tohoto roku. Ve výsledku se tedy dala vydržet i ta přepálená stopáž, kdy to bylo únavné během prvotního seznamování, ale potom už se pořád něco dělo a ubíhalo to svižným tempem. V závěru to bylo strašně chaotické a celá ta mysteriózní složka se mi zdála nedostatečně propracovaná a slabě vysvětlená, a právě kvůli tomu jsem ve finálním hodnocení musel jednu hvězdu sebrat.

plakát

Asylum of Darkness (2017) 

Nebojím se říct, že tohle je zatím to nejhorší, co jsem tento rok viděl. Aby mě nějaký film po celou dobu sledování tak štval, se mi dlouho nestalo. Nevím jestli nebyl režisér při smyslech nebo si z diváků chtěl udělat srandu, ale aby takováhle kravina, bez špetky sebeúcty měla dvě hodiny? Téměř celý film je v doprovodu protivné hudby, je tam neskutečně prapodivných věcí, především celý děj, ve kterém jsem se ani na chvíli nechytil. Nevěděl jsem co je skutečnost, co sen, co flashback, prostě absolutní chaos. Způsob jakým je to pojaté, kdy skoro celý film vypráví hlavní postava o tom, co se mu děje/dělo, tomu na kráse nepřidal. Nerad dávám odpady, ale tu jednu hvězdu si film musí něčím zasloužit, tady ji uděluji jen a jen za masky, které vypadaly hororově, ale zbytek je od A do Z hrůza! S čistým svědomím můžu poradit, abyste si to nepouštěli, jsou-li vám cenné 2 hodiny času.

plakát

Autopsy (2008) 

Pro mě nepochopitelně nízko hodnocené. Jediné co se tu dá kritizovat jsou herecké výkony a lehce nesmyslný příběh. No jelikož je to nízkorozpočtový horor, mělo by se hledět hlavně na gore a to je tu jedno z nejlepších, které se dá vůbec sehnat. Kompletní vyndání orgánů a zbavování otisků torza těla je lahůdka pro oči gore maniaka, jakým jsem třeba já. Příběh je však přitažený za vlasy, po autonehodě najednou všichni ztratí signál, přijede stará sanitka a z té vylezou ,,doktoři" se vzhledem masových zabijáků, kteří naloží ,,přizabitého" nešťastníka způsobem, že ho skoro dorazí, ale partě kamarádů na tom nepřijde nic divného. V nemocnici jim také přišlo v pořádku, když nikde nebyli ,,žádní" pacienti ani personál. O tom kdo přežije není třeba diskutovat, to je jasné hned na začátku. Pozitivní je rozhodně casting záporáků, Michael Bowen a Robert LaSardo se zhostili svých rolí opravdu přesvědčivě a navíc jsem se tu dvakrát lekl, což se mi nestává často. Pozitiva tak jasně převyšují negativa a když vezmu v potaz skvělé gore a místní podhodnocenost, nemůžu jinak, než plným počtem.

plakát

Await Further Instructions (2018) 

Vcelku zajímavý nápad na lehce paranoidní sci-fi, které však nevyužilo plně potenciál. Z počátku si to drží skvěle temnou atmosféru, kdy divák netuší o co se bude jednat a je tak v napětí spolu s postavami, při čekání na další zprávu, která by snad něco mohla poodhalit. S dalšími instrukcemi už je divákovi jasné, o co že tam jde a film v tu chvíli ztratí všechno, čím byl do té doby zajímavý. Má to totiž příšerný casting herců, na které se téměř nedá dívat, natož je poslouchat. Tolik otravných ksichtů jsem pohromadě dlouho neviděl a když se k tomu přidá scénář jejich charakterů, tak jsem měl pocit, že sleduju céčkový horor, co dávají po večerech na TV Barrandov. Je sice hezké, že se hysterie a paranoia dostaví poměrně rychle, ale nepřijde mi důvěryhodné, aby se lidé začali chovat tak, jak to předvedli tito ,,herci.'' Obzvlášť ne, když je to jedna rodina. Potěšující je menší role hláškujícího Davida Bradleyho, který má méně prostoru než by zasloužil. Originalitu tomu upřít nemůžu, ale stupidita scénáristy a v závěru viditelně nižší rozpočet, který to poslal do Béčkových vod, si vyžádali své oběti. O čtvrtém bodíku bych zauvažoval v případě, že by byl vysvětlený konec. Tímhle způsobem končí téměř všechny podobné filmy a mně už to prostě nestačí.