Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (6)

plakát

Premiantka (2024) 

Zas takový průser to není. Postavy celkem fajn a některé dialogy velmi vtipné. Občas trochu moc edgy a cool, ale v kontextu příběhu je to pochopitelné. Jen škoda toho závěru…. Film buduje a buduje, aby nakonec řekl strašně málo a ten konec prostě není tak uspokojivý jak by měl. Je to debut krásně natočený a peněz za lístek jsem nelitoval, takže dobrý :)

plakát

Chudáčci (2023) 

Zdaleka ne tak sofistikované, jak místní tvrdí. V některých momentech první půle sice geniální, ale druhý poločas mi zkazil celkový dojem. Od Paříže dál se rejža snaží být strašně šokující, ale téma emancipace jaksi ztrácí na vážnosti. Je vidět, že to je film o feminismu natočený mužem, a právě to podle mě filmu trochu škodí. Emma Stone herecky fajn, ale ke konci už mě její postava lehce otravovala. Mělo to velký potenciál a ty 3* jsou možná kruté, ale bohužel to nezasáhlo ty správná místa.

plakát

Argylle: Tajný agent (2024) 

Trochu jako porno - snaží se to o příběh (ne tak špatný), jen aby vás to v druhé polovině zasypalo jednou úchylností (milion zvratů a wtf akce) za druhou. V případě prvního zmíněného média by to asi prošlo, ale tady ne. Hlavní hrdinka není sympatická, Rockwell fajn, ale dohromady jim to nevěříte. Zbytek herců je tam buď na efekt (L. Jackson), nebo ty zajímavější postavy nedostanou patřičný prostor. Akce přepálená i na Vaughna, jehož Kingsmany jsem si před pár lety opravdu užil. Proto mě mrzí, že z originálního režisérova stylu zbyla jen spousta akčních scén vyhrocených až nevkusným způsobem (ice skating na ropě????). Na papíře ten film asi vypadal lépe.

plakát

Perníkový táta (2008) (seriál) 

To nejlepší ze serialové tvorby, co kdy vzniklo. Neskutečná propracovanost děje do nejmenších detailů, komplexnost a vývoj hlavních postav dělá z tohohle počinu ten největší masterpiece ever. S každou přibývající epizodou a sérií jde kvalita jen nahoru. Miluju tenhle seriál a miluju Heisenberga!

plakát

Městečko South Park (1997) (seriál) 

Animovaný kult. Ze všech animaků to nejlepší, nejtrefnější, prostě top. Humor postavený na dětech zažívající dospělácké problémy, kterému kraluje prostě skvělá postava Cartmana, což je nejvtipnější vypočítavý parchant, kterého nejde nemilovat. Jednoduchá animace sice není fajnová, naopak ale vystihuje krásu a jednoduchost seriálu. Český dabing tohoto klenotu je geniální... Nemůžu jinak než za 5 :)