Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Animovaný
  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný

Poslední recenze (19)

plakát

Princezna a půl království (2019) (TV film) 

Tahle pohádka hodně netradiční, nic pro milovníky klasik, řekl bych. Většina věcí, která mi vadí na pohádkách (kromě extrémně otravné záporné postavy) tam tak nebyla. Dobré bylo, že hlavní postava byl prosťáček a zajímavě tam znázornili ten rozdíl mezi ním a šlechtou. Prvních 10 minut mě fakt bavilo a smál jsem se tomu, zajímavé mi přišlo, jak se v celém tom filmu zaměřili na dvorské chování a šerm, to považuji za velmi inovativní. V podstatě tam ani nebylo nic nadpřirozeného, jenom ve zmínkách. Hrozně mě ale štval Egon, ten byl tak otravný už na první pohled! Za sebevíc trapnou a samolibou hláškou zazněla ještě trapnější a samolibější hláška. Navíc, byl fakt hloupý, protože tvrdil, že se to nebude plést, když pojmenuje všechno po sobě, ale to přece implikuje pravý opak! Fakt bych ocenil, kdyby se čeští filmaři už naučili psát záporné postavy! A jeho povýšené chování bylo tak okaté, že by se do něj nikdo při smyslech nemohl zamilovat! Naštěstí, alespoň jeho konec nebyl pohádkový a byl celkem vtipný. V tomhle ohledu mě celkem zklamala i princezna, která mu na všechno skočila, i když to bylo tak průhledně jasné! Alespoň na konci byla celkem v pohodě, líbilo se mi, že vymyslela zajímavý plán s tou komornou. Asi nejzajímavější postavou pro mě byl Marek Eben (dvorní etik), ten měl, řekl bych, charisma. Rodiče Honzy taky nebyli úplně špatní, občas i pobavili. Škoda jen, že jsme se o žádné z těchto postav nedozvěděli něco víc! Jinak, logika filmu taky nic moc. Rodiče Honzy mluví s králem a královnou, jako by to byli kamarádi! Honza a Marek Eben se prostě vydají do cizího království, kde je hledají, v původním oblečení, ve kterém z něj odešli? Hloupější plán jsem fakt neviděl, v podstatě jim pomohla jenom absurdní náhoda se tam dostat. Jo, a oni přijdou pro princeznu, dostanou příležitost vymyslet nějaký plán jak je zachránit. Co udělají? Honza vyzve princeznu k tanci. Jo, a když je shazovali z toho okna, vůbec se ani nepodívali, jestli nepřežili! Celkem mě ale potěšilo konečné poselství filmu - že proti špatnému králi se jeho šlechta klidně spolčí. A především, že člověk se do někoho nemusí zamilovat hnedka, aby to byla pravá láska Osobně tomu dávám asi 68 %; za mě díky originalitě asi jedna z nejlepších pohádek, které jsem viděl. Na druhou stranu měla hodně chyb ve vyprávění, které se prostě nedají přehlédnout.

plakát

Pan Dubínek (1995) (seriál) 

Nedávno jsem po hooodně dlouhé době zhlédl asi 3 díly a musím říci, že pan Dubínek může jít skvělým morálním vzorem malým dětem. :D Je to sympaťák, workoholik, všem rád pomůže a má spoustu svých mouder. I když to někdy vypadá, že na něčem silně jede (nebo je prostě blázínek). Kromě toho jsou všechny postavy za své provinění vždycky spravedlivě potrestány okolnostmi a poté je jim odpuštěno, což je nesmírně poučné. Animace taktéž neurazí!

plakát

Black Panther (2018) 

Za mě osobně určitě marvelovský nadprůměr, ty postavy se alespoň snažily dávat smysl (šlo se s nimi ztotožnit) a odehrávalo se to v originálním prostředí. Černošská utopie, izolovaná od okolního světa, není určitě zápletka průměrného bijáku. Dále se mi po pomalejším rozjezdu líbily časté akční scény a dilemata, se kterými se setkávaly hlavní postavy. Za co naopak ubírám hvězdičku dolů, je logika celé zápletky. Posílat krále, aby zatkl hledaného zločince, je vyloženě hloupé, stejně jako fyzický souboj o post krále. To by celé království jinak mělo více štěstí než rozumu, že vůbec do toho stavu vydrželo. Dříve by se objevil nějaký Tomio Okamura, který by ho celé vytuneloval. 77%

Poslední hodnocení (356)

The End of the F***ing World (2017) (seriál)

12.03.2020

V síti (2020)

29.02.2020

Genderová věda aneb Problémy s pohlavím (2009) (TV film)

09.01.2020

Princezna a půl království (2019) (TV film)

24.12.2019

1984 (1984)

20.12.2019

(Za)biják Kamila Fily (2015) (pořad)

27.11.2019

Proč to řešíme? (2017) (pořad)

27.11.2019

El Camino: Film podle seriálu Perníkový táta (2019)

14.10.2019

Premiér (2019) (seriál)

odpad! 10.10.2019

Reklama