Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Animovaný

Recenze (2 222)

plakát

Sisyfos: Mýtus (2021) (seriál) 

2,5* -- Nápad to nemělo špatný, ale celek bohužel působí jako rozmáznuté hovno. Víte, takové to, když jdete a uvidíte před sebou rozmáznuté hovno, někdo do něj šlápnul, ale tak nešťastně, že po něm uklouznul a vy se jen divíte, jak dlouhou cestu mohl někdo takhle na hovně ujet, protože takhle daleko rozjeté lejno snad ani rozmáznout nejde. Tak takhle moc tenhle seriál, který max 3-4 díly příběhu rozmázl na neuvěřitelných 16, působí. Místy to působí navíc hrozně amatérsky a člověk by řekl, že si to natáčel někdo na crowdfunding. nebo se na tom střídalo strašně moc lidí.

plakát

Pacifik - Home (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 10 - Home: Závěrečná část, konec. Naši neohrožení válečníci se dozvídají o konci války a putují domů. Nejdelší cestu spolu putují vlakem Sledge a Snafu. Frajer s prořízlou hubou, Leckie, doma dostává svou starou práci a navíc i srdce místního děvčete. Oproti tomu Sledge se do normálního života nějak ne a ne dostat a tak tu hraje zdeptlého zbohatlického synáčka. Nakonec jsou popsány seriálem se mihnuté postavy a jejich skutečné předobrazy, váleční hrdinové, a jejich osudy. Bohužel, tahle část posledního dílu byla spíše k pláči (a nebylo to dojetím), protože si tak lze krásně ověřit, jak moc se vás seriál dotkl. Mě evidentně skoro vůbec, protože o drtivé většině postav jsem neměl ani ponětí, že se v těch 10 dílech někde vyskytovaly. No a to bylo vše. A ač to tak z popisu nevyznívá, kupodivu tohle byl asi jediný díl, který se nějak povedl. Bohužel, není to pro seriál pocta. Nemůže být pro seriál, zasazený do bojů o Pacifik, poklona, že jeho nejlepším dílem je díl, kde se nebojuje, kde není žádná akce, a jen se sleduje zubožená psýcha přeživších a navracivších se.

plakát

Pacifik - Okinawa (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 9 - Okinawa: Akce, akce, srdceryvné momenty, akce, akce a akce. Měl bych být nadšený, nejsem. Sledujeme tu stále celý díl osud jedné z hlavních postav, vyhublého záprdka, jehož jméno si po devíti dílech stále neumím vybavit, a sledujeme ho ve chvílích, kdy je nelítostným zabijákem Japonců, a i ve chvíli, kdy je z něj najednou neskutečný pacifista. Tohle si tak neskutečně odporuje, záběr po záběru, že to působí úplně blbě, jako kdyby to režírovali dva režiséři a nemohli se dohodnout. Výsledkem je nezajímavá podívaná, sice plná akce, ale z té máte pocit malosti a povrchnosti. Jako kdyby se scény točily na 10 metrech čtverečných někde v ateliéru a roztřesená kamera, která sebou mlátí jak smyslů zbavená a má vytvořit dojem dynamické akce, tu malost jen umocňuje (jak si nevšimnout blbých kulis? No přeci tak, že budete s kamerou mlátit tak, že vlastně nebude skoro nic vidět!). Nu a tak v jednom záběru všichni umírají v blátě, střih, a najednou jsou všichni na pláži, zvítězili a díl končí. Zbytečný díl, stačilo to vše popsat pár slovy: "Ostrov, Amíci vs. Japončíci, prší, bahno, bum, prásk, střelba, umírají, slunce, pláž, konec" - a mohlo se ušetřit. ~ Ne, tenhle seriál je na facku, totálně zabitá možnost navázat na brilantní Bratrstvo. 10. díl to už zachránit nemůže, tak šup sem s ním, ať na to můžeme co nejdříve zapomenout!

plakát

Pacifik - Iwo Jima (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 8 - Iwo Jima: Tak jestli předchozí díl dával znát, že se se seriálem konečně začíná před jeho koncem něco dít, díl následující nadšení zmrazil. Nijak zvlášť zajímavě zalternovaný BoBovský příběh 'Doca', tedy díl s minimem akce, za to s dramaticky romantickou vložkou. ~ Basilone přestává prodávat válečné dluhopisy doma v USA, zatímco kdesi v Pacifiku umírají jeho spolubojovníci, a žádá o návrat k armádě a možnost cvičit nováčky. Této žádosti je vyhověno a Basilone (teprve v osmém díle vím, o kterou postavu se vlastně jedná!) cvičí jako o život. Ovšem samotný výcvik má atmosféru nulovou, to už na tom byl lépe výcvik ve hře Call of Duty (a ve Vietcongu ještě lepší :D). Výcvik je ale jen výplní a mostem k tomu, aby byl Basilone v táboře a mohl se zde setkat se svojí osudovou láskou. To proto, abychom mu to přáli a byli s ním šťastní, a proto, abychom trpěli ve chvíli, kdy se Basilone znovu vrací s nováčky na bojiště a zanechává doma v USA čerstvou vdovu. ~ Jak říkám, epizoda z BoB s doktorem má o několik tříd větší hloubku než tohle. Začínám mít pocit, že když neuvidím poslední dva díly, prokáži tvůrcům službu.

plakát

Pacifik - Peleliu Hills (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 7 - Peleliu Hills: Tak že by se mini-seriál vážně pomalu zvedal vzhůru? Tentokráte už dojde k opravdovým konfrontacím s druhou stranou i když jen minimalisticky. Na začátku v historickém úvodu je vyobrazeno, jak důmyslné podzemní šachty měli Japonci na ostrově vybudovány, aby tato skutečnost byla vzápětí v celém díle využita asi jen jednou. Někdo kecá v bunkru, hodí se tam granát, někdo zakřičí. Stále čekám na tu horlivost a přesvědčení "Japs" neodcházet z toho světa bez minimálně jednoho zabitého Američana. Sem tam se něco ukáže a vzápětí to leží obličejem k zemi, aby se nepoznal ten osvětlovač, co už zemřel několikrát v minulých záběrech... Ale alespoň se změnily kulisy z rozvalin ČKD na kamenitý ostrov, na kterém jsou nám v krátkosti představovány zajímavé postavy (konečně, jak to, že tam tohle nebylo od začátku!!!???), aby byly vzápětí zdecimovány, ať už fyzicky či psychicky. I když s mnoha nelogičnostmi a bolavými zkratkami se zase něco konečně děje. Snad se tato bebí podaří vyléčit v následujících třech dílech. Musí!

plakát

Pacifik - Peleliu Airfield (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 6 - Peleliu Airfield: Dost slabota čekat na něco 6 dílů! Ano, šest dílů, protože teprve v tomto se zase NĚCO děje. Chlapci tady útočí na ČKD. Tedy, ono to není ČKD, je to opevnění letiště na ostrově Peleilu, ale ČKD to hodně připomíná. I když v tomto díle je konečně nějaká akce a vidíme, že se skutečně něco děje i za dne, i tak ve mě stále hlodá určitá nespokojenost. Nespokojenost nad tím, jakým způsobem to celé vidím. Jinde nemám problém uvěřit, kde se co odehrává, tady mi to přišlo částmi jako natáčené v ateliéru nebo přinejmenším natáčené na rozloze 20x20 m2 a kdyby kamera ucukla trochu vedle, stál by tam McDonald. Navíc tu nejsou naprosto žádní Japončíci. Jsou tu jen postavy, které sice padají jako hrušky, ale nevidíte jim do tváře. Když už jsou v záběru, je to zezadu a není nic moc vidět atak máte stále pocit, že si válečný mundůr oblékla kuchařka, maskérka, jeden z v tu chvíli nepotřebných osvětlovačů apod. Tohle je něco, co se stále s BoB nemůže srovnávat ani zdaleka. A znovu, ve chvíli, kdy už se začíná něco dít a v BoB se příběh daného dílu rozjížděl, tady je utnut hlubokomyslným přednesem jedné z hlavních, filmem sledovaných, ale mě stále naprosto ukradených postav. ~ Začíná se to pomalinku pozvedávat z nudného ničeho na alespoň částečné něco. Tak už do toho třískněte nebo u toho všichni usnou!

plakát

Pacifik - Peleliu Landing (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 5 - Peleliu Landing: Esence ničeho. To by mohl být obstojný podtitul. Naši chrabří mariňáci, kteří nemají ani z poloviny koule, jako výsadkáři z BoB, tu jdou konečně do nějaké akčnější bžundy. Vyloďují se (má to po Ryanovi a BoB ještě cenu točit), střílejí v džungli, hází granáty do bunkrů, které tu jsou jen tak mimochodem - Japončíci se nezakopávali po celých ostrovech do bunkrů, aby znepříjemnili život nepříteli, ale protože se asi nudili, Amící je jednoduše přeběhnou a je po srandě - a když už konečně začíná být něco trochu zajímavého, je konec. U tohohle jde už asi vážně jen kroutit hlavou. A to nemluvím o, pro děj naprosto zbytečném šukajícím intermezzu. Tohle je pátý díl z deseti a je to celé zpackané. Osudy vojáků mě nezajímají, jednotlivé postavy taky ne. Kdyby v každém díle zařvalo celé družstvo, asi bych si toho ani nevšiml. Že někdo dokáže natočit pomalu pokračující a tvrdé boje se zfanatizovanými Japíky TAKHLE nezajímavě, je vážně snad už umění. Tak si říkám, jestli to má ještě cenu vůbec sledovat. Koukejte se mě snažit v dalším díle překvapit, plantážníci!

plakát

Pacifik - Gloucester/Pavuvu/Banika (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 4 - Gloucester/Pavuvu/Banika: No konečně. Musel jsem čekat 4 díly, než se začalo něco dít! Sice to na BoB stále nemá, ale alespoň už se ukázalo, jaké důsledky tamní válečné prostředí má na muže v poli (tedy spíš v džungli). A žádná sranda to není, protože zdaleka ne všichni, ač si hrají na tvrďáky, jimi skutečně jsou. A tak se po vzoru Hawkeyho Pierce mrkneme za mříže a pletivo psychiatrické stanice (dalo by se tomu vůbec říkat léčebna?). ~ Dokonce jsme se už dočkali i akce za bílého dne. Ne, že bychom nočního "šumu stínů" byli ušetřeni zcela, ale alespoň něco, už se blýská na lepší časy. Snad, ~ Jediné, co mi tam ve vyobrazení Leckieho trochu vadí, je to jeho neustálé psaní "lásce" doma, když při prvním opušťáku v Austrálii skáče po první roztažený sukni. Ale asi se tam nějak v tom vlhkém hnoji odreagovat musí - psaním. ~ Tak snad už pátý díl bude o něčem trochu víc. Z BoB jsme si zvykli, že šlo o válečný seriál s více méně reálnými postavami v reálných situacích. Zatím jsme se ale dočkali psychologicko-romantického tlachání o tom, že se tam vlastně zas až tak moc nedělo. Jen občas večer nepřijde bubák, ale hejno bubáků.

plakát

Pacifik - Melbourne (2010) (epizoda) 

23.5.2010Part 3 - Melbourne: Zatím nejslabší díl potvrzující sestupnou kvalitu, díl po dílu. Naši mariňáci jsou odveleni do australského Melbourne, kde se sbírají a cvičí nové jednotky do dalších bojů. A chlapci mají do té doby volno. A protože Australané bojují jinde, jsou místní Australanky opuštěné. Amíci si užívají, jedna z hlavních postav si tu nějakou slečnu najde, ta mu na konci dá kopačky, on se "opapá" a udělá něco, co nemá a dostane trest. Během celého dílu se nestane NIC. Stále jsem čekal, kdy se NĚCO bude dít a najednou titulky. Uff, tak tohle by se tedy k BoB nemělo hlásit raději vůbec, protože zatím jde o jasné nebe/dudy. ~ Navíc mi přijde poměrně zbytečné, aby se před každým dílem ukazovalo "co jste viděli minule". Prostě zatím je Pacific hodně velkým zklamáním. A to mě rmoutí, protože jsem se po BoB těšil na další pecku. Zatím se mi díl co díl dostává tak leda peckou do oka.