Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (867)

plakát

Brat vo vsjom (2022) 

Film je místy spíš dokumentem o službě u letectva. Vztah dvojčat se tvůrcům trochu podařilo zobrazit, jsou ale na toto téma lepší filmy. Špatná kamera tomu taky nepřidá, takže celkově nic moc.

plakát

Cassandro (2023) 

Aby to byl film životopisný, měl by zabírat delší období života. Tady to bylo dost krátké. Jinak ale dobře natočené i zahrané, výkon Gaela úctyhodný.

plakát

Ohnivě červená obloha (2023) 

Na film, kde se hlavní postava chová jako osina v zadku a kretén, se dívá těžko. Prostě mě to nebaví. Zde se to tvůrcům bohužel povedlo celkem brilantně. Nějakou dobu to vyrovnával Langston Uibel, ale dějová linka jeho postavy byla odsunuta na vedlejší kolej. Závěrečná prosba nakladatele vůči Leonovi mi přišla nedůvěryhodná. Příjemné prostředí severního Německa narušila přírodní katastrofa. Takže celkově něco, na co si za rok nevzpomenu.

plakát

Divadelní tábor (2023) 

Film spíše pro milovníky muzikálů a divadelních představení, stylem ne zrovna něco, co bych ocenil.

plakát

Il mare (1962) 

Film je dobře natočený a přidávám se k těm, kteří vychvalují zachycení zimní amtosféry italského ostrova. Krásný Dino Mele si zde odbyl svou hereckou premiéru. Děj je spíš upozaděn, tvůrci se soustředili více na postavy. Snažili se zobrazit jejich povahy a pocity způsobem, jakým to v tehdejší době bylo možné. Je to určitý styl, je to pochopitelné, nicméně není to můj cup of tea.

plakát

Rotting in the Sun (2023) 

Komedie občas ano, ačkoli směšnost a humor nepovažuju za synonyma, rozhodně ne u tohoto díla. Pobaví spíš představa výrazu určitého typu diváka při některých scénách :-) Co je v tom mysteriozního a kde je thriller, těžko říct, snad to jiní diváci najdou. Film připomíná spíše amatérské snažení nějakých ochotníků. Jak to mohlo být i jen nominováno na nějaké ceny, to už je mimo mé chápání.

plakát

Není stále zamračeno (1949) (studentský film) 

Velmi dobrý film a už vůbec vzhledem k tomu, že je studentský. Dnes je třeba se na něj dívat historicky. A na tom oceňuju především to, že zde ještě není agitka tak silná. Vychází ze skutečného příběhu skutečné postavy, takže nejde vyloženě o propagandu. Lidé v pohraničí opravdu řešili reálné problémy, ne tolik politiku. A toto se tvůrcům podařilo zachytit. Poplatný době je bohužel zvukový doprovod a pochopitelně místy komentář. Závěr je už vyloženě budovatelský, což je vzhledem k době natočení naprosto pochopitelné.

plakát

The Winner Takes It All (2023) 

Potrhlá kravinka, u které se dá vydržet spíš jen kvůli Manuelu Kornisiukovi.

plakát

Your Heart Is Homeless (2019) 

Režisér k filmu napsal, že chtěl zobrazit situaci, kdy člověk není vyrovnán se svou sexuální orientací, což může mít za následek takové chování. Navíc vycházel z reálné situace. Nelze samozřejmě pochybovat, že jsou i dnes takoví jedinci. Myslím ale, že je jich naštěstí čím dál méně. Musím ovšem přiznat, že mi Jamese až tak líto nebylo.

plakát

Matematika zločinu (2023) (seriál) 

Příběh není špatný, přesněji ta kriminální stránka. Bohužel se tvůrci nevyhnuli dramatu v podobě vztahů. To si klidně mohli odpustit, protože na to je dost jiných filmů a hlavně seriálů. Zahráno všemi herci výborně, špatná zvuková stránka, kdy jsem musel často regulovat hlasitost.