Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (864)

plakát

Todos los incendios (2023) 

Obvyklý příběh hledání sebe sama, zde to měl hlavní hrdina těžší o nevšední "zálibu". Na druhou stranu ale nejde o emoční drama, což oceňuji, protože tím se film stává více přirozeným. Technicky dobře zvládnuté, některé scény jsou podexponované, takže je lepší film sledovat v tmavém prostředí. Úspěchům na festivalech se nelze divit.

plakát

Si supiese (2021) 

Klasický příběh muže středního věku, který má rád zajdy. Tento má vše těžší, protože má ve střídavé péči syna. Příběh jistě pro některé poučný, neurazí, nadchne sympatický Koldo Olabarri a zvuková stránka filmu.

plakát

Tore (2023) (seriál) 

Náběh je lepší než konec. Hlavní hrdina má zřejmě nějakou lehkou formu mentálního problému, což by nevadilo, kdyby to, jak se chová, netrvalo 5 dílů ze 6. Hlavní herec je zároveň scénárista, takže si to psal prakticky na sebe. Je pak otázka, jestli nevychází z vlastních zkušeností. To by na seriál vrhalo jiný pohled. Nejsem divák zaměřený na city, emoce a zkoumání duše, takže mi chybělo i objasnění právní situace ve firmě a vtipně působily záběry Toreho a Erika v autě, kdy na jedné straně sněží a na druhé ne. Ale chápu, že toto režisérka neřešila. Herci to zvládli skvěle, velmi dobrá hudba, kamera celkem dobrá.

plakát

Muž, který stál v cestě (2023) 

Film bohužel není tak dobrý, jak jsem čekal. Obávám se (a zdejší komentáře tomu nasvědčují), že dnešní většinový divák vidící černobíle bude mít Kriegla za hrdinu a ostatní za padouchy. Jenže takto na dobu před 55 lety nelze nahlížet. I starší díla na toto téma jasně říkají, že nebýt Svobody, bůhví jak by to dopadlo a jaký by tu byl další vývoj. Kriegel se v r. 1968 zachoval svědomitě a málem za to zaplatil životem. Proto si rozhodně zaslouží, aby o něm byl natočen film. Nechápu ale, proč bylo vynecháno dalších ne méně důležitých 11 let jeho života.

plakát

O malých věcech (2023) 

Hodně silný kalibr. Velmi dobře natočeno i zahráno, jen je toho negativního nějak moc. Ale to by ani tak nevadilo, spíš mi u většiny chyběl nějaký konec.

plakát

Vítejte na konci světa (2021) (seriál) 

Černý humor, pomalé tempo, výborná hudba...tomuto seriálu prakticky není co vytknout, to je pravý sever.

plakát

Nove de novembro (2018) 

Rekapitulace jednoho vztahu na pozadí podzimních událostí v NDR. Takový konfliktně usmiřovací vztah, kde nelze fandit jedné straně. Herci to zvládli, ale jinak nic, co by mne nějak zvlášť zaujalo.

plakát

Po proudu (2023) 

Bohužel dost smutný obraz dnešní mladé generace. Děj se sice odehrává v Berlíně, ale mohl by být zasazen i do jiných oblastí. Dojem z tohoto je však třeba oddělit od hodnocení filmu. Zde vidím určité nedostatky ve střihu, kdy některé obrazy náhle skončí a chybí navázání na další. Kamera začne poněkud zostra, pak ale naopak chybí odstup. Zvuková stránka velmi vhodná. Celkově oceňuji práci všech, kdo se na filmu podíleli, herců bylo dost, lokality různé, muselo to být náročné.

plakát

Nový Olymp (2023) 

Výborně natočený film od známého režiséra vlastně svou kvalitou nijak nepřekvapuje. Skvělí herci, žádná módní kamera, hudba je sice až moc ve stylu "diváku, dojmi se", ale podstatný je příběh.  A ten rozhodně stojí za to, abyste film viděli, protože se může týkat nemalého počtu lidí. Bez zajímavosti není ani pohled do minulosti, kdy věřím, že si někteří mladší diváci budou klást otázku, proč se ti dva prostě nenašli přes aplikaci.

plakát

Naprostí začátečníci (2023) (seriál) 

Je to Polsko, takže se to s tou uvolněností nesmí moc přehánět. Většinu dílů proto vyplňují plytké klišé dialogy, které sice místy nedávají smysl, ale určitě nikoho neurazí. Děj se uměle natahuje, jasnou gay postavu se tvůrci snažili vykreslit jako nerozhodnutou osobu a nesmí chybět chování postav jako kretén nebo problémy rodičů. Seriál je zasazen do hezkého prostředí a většinou doplněn fajn hudbou. Sympatický Deklewa a krásný Salasinski by možná byli důvodem sledovat pokračování, ale jinak by mi další řada nechyběla.