Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Krimi
  • Rodinný

Recenze (857)

plakát

Pedágio (2023) 

Smutný obrázek jedné rodiny, kde matka moc inteligence nepobrala. Bizardním zpestřením je pak její náruživá kolegyně z práce. Konec sice lehce optimistický, ale není to film, který bych si chtěl uchovat.

plakát

Připoutejte se, letíme nad Atlantidou (1982) (seriál) 

Tento sci-fi seriál možná ve své době mohl zaujmout především dětské diváky, dneska už působí spíše úsměvně. Je v něm především spousta nelogických zápletek a dialogů, které neousvisí ani tak se žánrem jako prostě se základním lidským uvažováním. S trikama si tvůrci práci moc nedali, obdobně zvuk. O pár let mladší Návštěvníci je o několik řádů vyšší level.

plakát

Metoda Markovič: Hojer (2024) (seriál) 

Na českou tvorbu je to velmi zdařilé. Tvůrci však až moc zaměřili na formu místo na obsah. I kamera je občas psycho. Od seriálu jsem čekal především příběh a děj, ne studium emocí postav, jak je dneska bohužel módní. Stačily by na to 3 díly.

plakát

L'anniversario (2022) 

S čím kdo zachází....natočeno zbytečně překombinovaně, poselství je však jasné.

plakát

Supersex (2024) (seriál) 

Velmi dobře natočený seriál, kterému lze vytknout spíše úsměvné drobnosti. Je to o pornoherci, ale kamera je samozřejmě tak opatrná, aby nebyla pohoršena ani poslední teta v Horní Dolní. Příběh se až moc soustředí na emoční věci kolem rodiny (hlavně osiny v zadku Tommasa) místo na hlavní postavu. Skvěle vybraní představitelé Rocca ve všech věkových kategoriích. A nelze vynechat ocenění hudby.

plakát

Danjel (2023) (studentský film) 

Nabízí se spíš jiný úhel pohledu - vlivem zanedbané psychiatrické péče si duševně nemocný člověk myslí, že je anděl. Kdyby skončil v péči odborníků, poznal by třeba Kryštofa Kolumba. Ale takhle odchází aspoň v dobré víře, že je tím, čim si myslí, že je.

plakát

Curaci (2023) (studentský film) 

No, přátelství...takové to dnešní založené na soc. sítích. A tento film je to toho ukázkou.

plakát

Nie je (2023) (studentský film) 

Na 1. ročník dobré, jen zvukař si asi myslel, že chce divák přijít o uši.

plakát

Tři noci týdně (2022) 

Příběh mi přijde poněkud bizarní, film ale dává nahlédnout do života drag umělců trochu jinak. A myslím, že to tvůrci zvládli dobře. Nejde o žádné extra emoční drama, což je fajn. Dobrá kamera, velmi dobrý zvukový doprovod, nevychytali ale střih.