Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Horor
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi

Recenze (41)

plakát

Ať vejde ten pravý (2010) 

Tenhle film je vzrušující a okouzlující se vším všudy. MYSTERY, ve kterém si malej outsider, kterého ve škole šikanujou, najde novou kámošku, která se přistěhovala se svým tátou do města. Malý Owen si začíná všímat, že jeho kámoška je trochu zvláštní, chodí bosa, nemá žádné přátelé a i jeho se snaží si držet od těla. Odhalí mu malá dračice svoje tajemství? Zůstanou i přes to všechno spolu nebo se stane velké neštěstí? Hmmm?

plakát

Ben X (2007) 

Tak ale pozor!! Dlouho jsem neviděla film, který by si tak 100% udržel moji pozornost až do samého konce. Film, který se věnuje tématice autismu vás vyvede z míry kvůli detailnímu popisu autistovy duše. Šikana, kterou Ben musí ve škole snášet, Vás tak na*ere, že si přejete být vedle něho a všechny ty hajzly rozsekat na co nejmenší kousíčky. Celou dobu čekáte na to, až se Ben konečně tyranům vzepře a něco jim udělá. Do příběhu také zasahuje jeho platonická láska, která je jeho nejlepším přítelem. Je ale skutečná? Nejvíc Vás uspokojí konec, který tedy vážně nečekáte!

plakát

Bůh masakru (2011) 

Toto je nejlepší komedie, jakou jsem kdy viděla. Nečekejte prosím nějakou romantickou komedii alá Krásná pokojská. Toto je opravdu brutální komedie. Celý děj se odehrává v bytě manželů C. Reilly a J. Foster, když si povzou na návštěvu manžele K. Winslet a Ch. Waltz. Jejich děti se totiž trošku porvaly a oni "dospělí" to mají potřebu vyřešit. Celý film pojednává o hádce mezi těmito 4 lidmi. Odkrývá jejich osobnosti, jejiž temperament hraničí dost často s hysterií. Chladnokrevný právník Waltz řeší pořád dokola jenom svůj telefon, na němž dost často při hádkách visí, což dovádí jeho manželku Winslet k šílenství. Tímto aktem je také pohoršena prvotřídní megera Foster, do které rejpe její manžel Reilly. Od křiku až po zvracení po knížkách nás provede tato velmi výborná komedie. Moc často se u filmů nesměju - zde jsem byla v jednom kuse s pusou od ucha k uchu...

plakát

Bůh žehnej Americe (2011) 

Ve filmu vystupují dvě hlavní postavy. Frank, jehož práce stojí za hovno. Je plná idiotů a ignorantů. Navíc má rozmazlenou dceru z již rozpadlého manželství, která ho nechce vídat a nakonec se dozví, u svého doktora, že má nádor na mozku a zbývá mu několik měsíců života. Rozhodne se, že tedy napraví svět a vyvraždí všechny imbecily v Americe... Po své první vraždě potká mladou slečnu se sadistickými sklony, která jak se zdá nemá jednoduchý život, a proto se Frank rozhodne z ní udělat svoji parťačku. Následuje kopice vražd a chaosu, který má ale svůj řád. Obdivuhodná je myšlenka, na které se celou dobu film zakládá. Frankovo proslovy nemají chybu..

plakát

Candy (2006) 

Ještě mladičký Ledger podléhá se svoji roztomilou kudrnatou blondýnou závislosti. Sledujeme klasický příběh feťáckého páru, který nemá na drogy, a tak okrádá cizí lidi i svoji rodinu Holka začne šlapat, ale později si uvědomí, že to není zrovna kariéra, kterou by dále chtěla rozvíjet a vyčítá svýmu vyfetovanýmu klukovi, kterýmu je všechno jedno, svůj život a osud. Tomu týpkovi to vyčítaj i rodiče té kudrnaté blondýny, a proto se rozhodne, že společně přestanou, odstěhují se na vesnici a tam se všechno zlepší. No jak takový příběh asi může skončit.. Nehledejte v tom žádnou vědu, skončí jako všechny filmy o feťácích.... Jediné, co bych chtěla vypíchnout, tak skvělé herecké výkony slečny Cornish a mistra Ledgera. Jejich absťáky byly skutečně věrohodné a deprimující...

plakát

Djinn (2013) 

Ten film byl strašně otravný a trapný. Od začátku víte, kdo je kdo, co kdo udělal, jak to udělal a taky jak skončí jeho život. Záběry strašně trapné, celou dobu vlastně ani nevíte, proč musíte koukat na tu halucinogenní párty, kterou zplodily arabské mozky. Konec Vás taky vůbec nepřekvapí, dokonce jsem se fakt zasmála. Podle mě je to ztráta času.

plakát

Einstein - Případy nesnesitelného génia (2020) (seriál) 

Vadí mi ty případy, jejich řešení a povaha. Vadí mi, že z policajtu dělaj neschopné idioty a postava, kterou ztvárňuje kotek je neskutečně otravná. Zajímalo by mě, jak se to Vojtovi hrálo, když je normálně tak fajn. Taky v tom vidím jakousi trapnou napodobeninu Lucifera. Agentka s nestabilním životem a bez chlapa vs divokej, inteligentní, drzej pomocník, který nešetří urážkami a aroganci. Postava zednicka byla ze začátku taky strašně trapná. Říkala jsem si, jestli přehrává nebo je ten charakter napsanej tak moc špatně. Celkově postavy nejsou vybarvené. Jsou chudé, ploché, není tam nic, co by vzbuzovalo emoce. Na druhou stranu to ráda zapnu v sobotu večer, když v televizi nic nedávají. Jak je to jednoduché, tak je to pohodove. Někdy je třeba vypnout.

plakát

Gejša (2005) 

Jsem milovnice japonské kultury a tradice, od samurajů po gejši. Tenhle film je pro mě stále mezi TOP trojkou. Poprvé jsem ho viděla, když mi bylo 18. Naprosto mě uchvátila jemnost a elegance gejši. Když jsem film viděla opět po několika letech, vzala mě za srdce její láska vůči tajemnému muži, s kterým ale z určitých důvodů nemůže být. Když jsem film viděla potřetí asi před rokem, prožívala jsem atmosféru druhé světové války. Chci tím říci, že mě film nepřestává uchvacovat i po opakovaném shlédnutí.

plakát

Generace X (2005) 

"byl jsem mrtvej, ale teď žiju... Takže udělám, co je třeba v tomhle světě šílenců a nelidských kreatur..." Film se zaměřuje na skupinku puberťáků. Hlavní roli ztvárnil Jamie Bell a velice povedeně zahrál emočně zmateného kluka, jehož otec je ctižádostivý psychiatr, který je na počátku své spisovatelské kariéry. Jeho matka je klasická puťka domácí, ale snaží se prorazit ve světě businessu, ve kterém hledá přízeň a nějakou pozornost. Jeho bratr je malej, zákeřnej parchant, závislej na počítačových hrách. Mimo hlavního hrdiny máme možnost nahlédnout do disfunkčních rodin, kde se rodiče vždy ženou za prachama, kariérou, vlastním životem a o svoje děti nejeví zájem. Životy puberťáků jsou podle mě hodně smutný a postoj rodičů k dětem se velice přibližuje dnešní realitě, i když film je z roku 2005. Z dětí rostou kriminálníci nebo bezcitné zombí. Čí je to tedy vina?

plakát

Hidden (2015) 

Musím říct, že to jeden z nejlepších filmů, které jsem měla možnost vidět. Miluji postapo filmy a nikdy mi nevadí že jsou stereotypní jako mi to třeba vadí u hororů. Jedno a to samý, pořád dokola. Tenhle film má výbornou atmosféru, pěkně vykreslené prostředí a herci odvedli dobrou práci. Do poslední chvíle nevíte, co je na vás připraveno. Je to jeden z nejnepředpokládanějších filmů a to mě na tom bavilo. Když jde film do finále, tak graduje i vaše nadšení ze zážitku. Napětí, akce, odhalení hlavní zápletky. Trošku mě zklamal happy end, ale na druhou stranu se mi tak nějak ulevilo :D Je zajímavé točit tuto tématiku z pohledu těch druhých. Lehce mi to připomnělo film "Ti druzí" s Nikol Kidmen.