Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Animovaný
  • Drama
  • Dobrodružný

Recenze (13)

plakát

Bohemian Rhapsody (2018) 

Por fanouška Queenu tohle musel být nářez. Pro mne, jako obyčejného posluchače hudby to zas taková bomba nebyla, ale i tak jsem si film užil skrze skvělou muziku, kterou Queen zaručeně mají a poslechnout si od nich pár hitovek jednou za čas určitě neuškodí. O Rami Malkovi jsem nepochyboval že pro tuto roli bude jak stvořený a skutečně působil že je ve svém živlu. Ostatní členové skupiny, byly také parádní volbou a nebylo jim co vytknout. Závěrečný koncert ve Wembley byl téměř identický, jako ten živý a každý kdo na něm nemohl být si musí říkat jaká to musela být pecka. Celkem tedy 4 hvězdy, protože Queen jen tak neomrzí.

plakát

Centurion (2010) 

Reálnost a logika, tyto dvě kriteria byly při natáčení absolutně zapomenuty. Omlouvám se, ale když vidím jak snadné je prorazit brnění, kompletně vyzbrojeného legionáře Říma a k tomu přidám fakt, že nejspíše musela tato banda při cvičení jak bojovat, být nalitá do němoty neboť takový výkon nám byl ukázán. Přidám k tomu superhrdinku Kurylenko, která má zrak jak Legolas, čich, za který by se kdejaký predátor nemusel stydět a rychlost, kterou by mohl Bolt závidět a vznikne nám z toho solidní nesmysl. Nehledě na to, že film postrádá chronologičnost, jelikož nevím jak je možné, za týden přeběhnout půlku Británie tam a zase zpátky a to vše, dámy a pánové, se zlomenou nohou a druhou prostřelenou šípem, ale dobrá, když už jsou tu všichni ti superhrdinové proč ne. Na herce, v tomto marvelovském bijáku není třeba brát ohled, jelikož jejich výkony jsou právě těmito nesmysl kompletně zastíněny. Za co 1 hvězda? Sám nevím, asi proto že mám rád historii Říma a to brnění měli docela povedený, o to více mě štve jak je film úplně mimo.

plakát

Deadpool 2 (2018) 

Od filmu jsem nic neočekával, prostě jsem ho pustil a čekal co se bude dít. Chvíli mi trvalo se do filmu dostat, ale pár povedených vtipů a hlášek mi k tomu pomohlo a nakonec, jsem se u něj zasmál jako dlouho žádnou dobu u filmu. Co Deadpoolovi dodávalo neustálou pozornost diváka, byl výskyt známých celebrit, nejvíce se mi do paměti zapsal Brad Pitt s jeho krátkou rolí jako Vanisher a Terry Crews pro nefanoušky známý především díky old spice reklamě. Dále zde bylo převzato spousta hlášek z cizích filmů, nejvíce mě dostala věta I AM BATMAN, po které jsem věděl že tento film mě bude bavit. Jediné co mi opravdu vadilo, byl herec Fire fista, u kterého jsem doufal že co nejdříve jako (většina superhrdinů ve filmu) zmizne. Tomu se ovšem nestalo a tak jsem se musel smířit s tím že tam bude hrát hlavní roli a výrazně tím zhorší můj názor. Ovšem i přesto se jedná o 4 hvězdičkový film, u kterého se pobaví většina diváků.

plakát

Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny (2018) 

Nebylo to špatný, popravdě jsem na všechny charaktery téměř úplně zapomněl a pamatoval si pouze hlavní postavu, takže jsem do filmu šel „na slepo“. Ze začátku to vypadalo slibně ale po 15 akčních minutách se tempo zpomalilo a tak upadla výrazně i má pozornost. To trvalo vždy do doby než se na obrazovce objevil Grindewald, který je za mě určitě nejlepší postava, společně s Brumbálem, který stejně jako Grindewald měl jen pár scén, ale rozumím že si to nechávají vše do 3 dílu kde vypukna pořádná „kouzelná přestřelka“. Co se týče kouzel nebylo jich málo, ale zase žádné ohromující které by mě donutilo si stoupnout se nekonalo. (nepamatuji si jméno hlavní postavy říkejme mu Flynn Carsen, kterého mi tak připomíná), každopádně zvířata, které se zde vyskytly hráli adekvátní roli takže nepřekáželi a milovníky CGI mohli i potěšit. Hlavní zápletka na konci je určitě zajímavá a myslím si že 3 díl má skutečný potenciál a doufám že to bude menší uspávačka. Za mě jasné 3 hvězdy a budu doufat že uvidíme nějáké to pořádné kouzlo.

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Tak tohle jsem nečekal, podle ohlasů jsem očekával dobrej film, ale né takovou emoční nálož. Dali se zde najít nějáké ty chyby co se reálnosti týče, ale v tomto případě to pro mne nehraje žádnou roli. Hacksaw na Vás totiž zapůsobí emočně ze všech stran a to hlavně díky tomu že film je podle skutečné události, které vždy filmu přidají obzvlášť, když máte šanci vidět skutečné pocity válečných veteránů a po tom co jste právě zhlédli zjístíte, že to není jenom film tak Vás to donutí soucítit. Desmond Doss (Andrew Garfield) byl v roli naprosto fantastický a nemám mu co vytknout. Po té válečné stránce je to trochu horší, ale i tak dostanete reálný pohled na to jak to vypadalo (slabším povahám tento film rozhodně nedoporučuji). Určitě je to jeden z mých nejsilnějších filmových zážitků za nový rok a doporučuji všemi deseti v tomto případě pěti hvězdami.

plakát

Johnny English znovu zasahuje (2018) 

Určitě lepší než druhý díl, řekl bych že na úrovni toho prvního a z komedické stránky je možná i lepší. Co ovšem zamrzí je opakovaná zápletka z prvního dílu a tak tomu chybí nádech originality. Pokud se ale chcete pobavit, tak tančící Johnny English na hitovky, jako je Darude Sandstorm, Vás určitě dostane a celkově to hezky naladí. Oprávněné 4 hvězdy, u kterých jsem se nenudil a bylo se na co koukat.

plakát

Kancl (2005) (seriál) 

Dlouho jsem se u nějákého seriálu takhle nenasmál. Všechny postavy zde něco přidávají a každý díl má v sobě šmrnc. Interakce mezi kamerou a kanclem dodává zajímavou atmosféru, která je doplňována skvělími vtípky především od Michaela samozřejmě :). Hodně Vám to pomůže pokud se chcete naučit angličtinu, myslím si že si ji celkově obohatíte o spoustu užitečných frází i obecnému porozumění anglického jazyka. Za mě určitě 5/5 a jeden z nejlepších seriálů které jsme v poslední době viděl.

plakát

Klub sráčů (2000) odpad!

Ha! Tak přeci jen tu mám favorita na jeden z nejhorších filmů, který jsem díky svému zdravému rozumu nedokoukal do konce a zachránil si tak, eště pár těch mozkových buněk co mi po tomhle výtvoru zbylo.

plakát

Kouzelná země skřítků (1999) (TV film) 

3 hvězdičky, ale především kvůli nostalgii, kdy jsem si z dětství zapamatoval scénu lítajících skřítků v bublinách (bylo těžké přesvědčit někoho, že se opravdu jedná o film). Samotné scény se skřítkama, byly mnohem lepší než nudný a nesmyslný příběh Jacka Woodse, aneb jak se ze šmíráka a podivína stane největší láska ženy, kterou šmíroval.. měl jsem to na hraně mezi 2 a půl hvězdičkama ale když vemu v jaké době byl film natočen, tak se přikláním k té lepší varientě, ale znova bych se kromě 2-3 scén nekoukal déle než potřeba.

plakát

Legenda o Kolovratovi (2017) 

Hodnotil bych to jako slušnou ruskou mlátičku, která stojí za shlédnutí pokud jste fanoušek filmů jako je 300. Hlavní hrdina Kolovrat je jediná postava, která má nějáký charakter a něják na Vás může zapůsobit. Co se týče ostatních charakterů, bylo mi v podstatě jedno co se s nimi stane, jelikož se film na žádné jiné postavy nijak nezaměřoval, cóž je dobře jinak bych u filmu usnul. Záchrana přišla v podobě bojových scén, které na omezený budget byly vcelku povedené, ale žádné pořádné bitky se zde nedočkáte, i přesto že se bojuje polovinu filmu. Scéna s medvědem se také zadařila, ikdyž sem tam zahlédl nějáké chyby editora, který by s mohl dát více záležet Kolovrat mě nijak neurazil. Z filmu mám na závěr dobrý pocit, ale nic co by trvalo déle jak 5 minut a proto jasné 3 hvězdy a možná, nějákej ten ruskej film sem tam zkouknu.

Ovládací panel